ΜΠΑΣΚΕΤ
«Η μητέρα μου δεν ήθελε να μετακομίσει»

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνππο ρωτήθηκε για τους λόγους της απόφασής του να συνεχίσει την καριέρα του στους Μιλγουόκι Μπακς ο Έλληνας άσος επικαλέσθηκε τη… μητέρα του.
«Ρώτησα τη μητέρα μου αν ήθελε να μετακομίσουμε και μου είπε όχι. Ο πατέρας μας θα ήταν πολύ υπερήφανος για όσα έχουμε καταφέρει. Νομίζω πως όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτόν τον οργανισμό έχουμε τον ίδιο στόχο, να δουλέψουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Το ένιωσα αυτό τα τελευταία δύο χρόνια, ήμασταν πραγματικά ανταγωνιστικοί και παλέψαμε γι’ αυτό, ανυπομονώ να δω τι θα γίνει στη συνέχεια», ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και συνέχισε για το εάν είχε πάρει την απόφαση από το καλοκαίρι.
«Όλο το καλοκαίρι είχα πονοκέφαλο για την απόφαση. Ήξερα τι ήθελα όμως. Όλοι είμαστε στην ίδια σελίδα. Ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση. Ήθελα να είμαι εδώ και είμαι. Θέλω να είμαι εδώ και να μεγαλώσουν εδώ τα παιδιά μου. Είναι δύσκολο όμως, κανείς δεν σου εξασφαλίζει το πρωτάθλημα. Μπορεί να μου πάρει και 10 χρόνια να το κερδίσω. Αλλά αν το καταφέρω στο Μιλγουόκι, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου», κατέληξε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Απόλλων για δεύτερη πρόκριση στο κύπελλο κόντρα στη Ν. Κηφισιά εκτός έδρας

Ξεκινάει σήμερα η β’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα να αγωνίζεται με τη Ν. Κηφισιά στην Αθήνα (5.30μ.μ.) με στόχο τη νίκη πρόκριση στον επόμενο γύρο του ερχόμενου Σαββάτου όπου θα είναι γηπεδούχος.
Στη σημερινή αναμέτρηση ο Γ. Ελευθεριάδης θα έχει τη δυνατότητα να δει τους παίκτες του για πρώτη φορά σε ένα γερό τεστ μακριά από την Περιβόλα.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ η Ν. Κηφισιά θα είναι αντίπαλος των «μελανόλευκων» και στο νέο πρωτάθλημα της NL1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Προμηθέας πρεμιέρα με Ηρακλή εκτός στο πρωτάθλημα, μετά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ σερί εντός

Μπορεί ακόμη ο ΕΣΑΚΕ να μην έχει δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα του α’ γύρου στο νέο πρωτάθλημα της GBL, όμως οι «κεραίες» της «Matchnews.gr» είναι όπως πάντα ορθάνοιχτες για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Έτσι, αποκαλύπτουμε ότι ο Προμηθέας θα ξεκινήσει τη φετινή προσπάθειά του το Σάββατο 4 Οκτώβρη παίζοντας με τον νεοφώτιστο Ηρακλή στο «Ιβανόφειο», για να ακολουθήσουν δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στην 2η και 3η αγωνιστική κατά σειρά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΜΠΑΣΚΕΤ
Το “θερμό” αντίο του Προμηθέα στον Νίκο Νάκη

Με μια πολύ «θερμή» ανακοίνωση, η οικογένεια του Προμηθέα αποχαιρέτησε τον προπονητή και φίλο Νίκο Νάκη, που δεν θα συνεχίσει στο τεχνικό σταφ του συλλόγου.
«Δεν είναι για εμάς ένας απλός προπονητής, αλλά ουσιαστικά ο άνθρωπος που οραματίστηκε την ανάπτυξη των γυναικείων τμημάτων του Προμηθέα, από τις μικρότερες ηλικίες έως τη μεγάλη ομάδα», τονίζεται με έμφαση στο ευχαριστήριο του πατρινού συλλόγου.