Η βαθμολογία του ομίλου μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής
1. Δανία | 2 | 4 | 3-0 |
2. Σκωτία | 2 | 4 | 2-0 |
3. ΕΛΛΑΔΑ | 2 | 3 | 5-4 |
4. Λευκορωσία | 2 | 0 | 1-7 |
Όλοι οι ποδοσφαιριστές της κλήσης βρίσκονται στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τον εκτός έδρας αγώνα με το Λιχτενστάιν στις 05/06 (18:00).
«Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους δέχθηκα με χαρά την πρόκληση να αναλάβω την Εθνική Ελπίδων, είναι ότι πιστεύω στο ταλέντο και τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών της. Στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τα παραπάνω στοιχεία και μέσα από τη δουλειά μας να δημιουργήσουμε ένα σύνολο το οποίο θα επιδεικνύει αγωνιστικότητα και ομαδικό πνεύμα, ώστε να επιδιώξουμε τη διάκριση.
Η προσπάθειά μας αυτή ξεκινά άμεσα, από την προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα μας, το εκτός έδρας ματς με το Λιχτενστάιν για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21».
Οι παίκτες που έχουν κληθεί:
T Μανδάς Χρήστος 2001 ΠΑΕ Ατρόμητος
T Τζολάκης Κωνσταντίνος 2002 ΠΑΕ Ολυμπιακός
T Χριστογεώργος Νικόλαος 2000 ΠΑΕ Παναθηναϊκός
A Διαμαντής Απόστολος 2000 ΠΑΕ ΟΦΗ
A Ζαγαρίτης Βασίλειος 2001 Parma Calcio 1913
Α Κόκοβας Στυλιανός 2001 MFK Karvina
Α Κωνσταντόπουλος Απόστολος 2002 ΠΑΕ Παναιτωλικός
Α Λύρατζης Ελευθέριος 2000 ΠΑΕ ΠΑΟΚ
A Τσαούσης Μάριος 2000 Spartak Trnava
A Σταμούλης Κωνσταντίνος 2000 ΠΑΕ Π.Α.Σ Λαμία
Α Χριστόπουλος Ιωάννης 2000 ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης
Μ Αλεξανδρόπουλος Σωτήριος-Πολύκαρπος 2001 ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Μ Θυμιάνης Κωνσταντίνος 2001 ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΑΟ
Μ Λιάσος Αγγελος 2000 ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα
Μ Μπότος Ιωάννης-Φοίβος 2000 Go Ahead Eagles
Μ Σαρδέλης Ιωάννης 2000 ΠΑΕ ΑΕΚ
Μ Σουρλής Βασίλειος 2002 ΠΑΕ Ολυμπιακός
Μ Τσιγγάρας Θεοχάρης 2000 ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Ε Γρίβας Φροίξος 2000 ΠΑΕ ΟΦΗ
Ε Εμμανουηλίδης Δημήτριος 2000 Fortuna Sittard
Ε Ιωαννίδης Φώτιος 2000 ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Ε Λώλης Αλέξανδρος 2002 ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα
Ε Μαχαίρας Θεοδόσιος 2000 ΠΑΕ ΑΕΚ
Ε Πινακάς Δημήτριος 2001 ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ
Ε Χριστόπουλος Ευθύμιος 2000 ΠΑΕ ΑΕΚ
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός προσπάθησε να εξηγήσει στην κάμερα του ALPHA τι έφταιξε και η Εθνική παρουσιάστηκε ανέτοιμη κόντρα στη Δανία, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 0-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2026.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:
«Ήτανε ένα αποτέλεσμα απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας. Δεν μπήκαμε ποτέ μέσα στο παιχνίδι, είτε τι κάναμε με την μπάλα είτε χωρίς αυτή. Δεν μπορέσαμε να τοποθετηθούμε σωστά στο γήπεδο, να κάνουμε σωστές επιθέσεις. Αφήσαμε χώρους στον αντίπαλο και το εκμεταλλεύτηκε. Το παιχνίδι άρχισε και τελείωσε με τον ίδιο τρόπο».
Για το εάν θα άλλαζε κάτι:
«Βαρύ για μας το αποτέλεσμα και κακή εικόνα, εικόνα που δεν την είχαμε μέχρι τώρα σε αυτές τις διοργανώσεις, Μπορούμε να μάθουμε αρκετά, όμως το θέμα είναι να βρούμε τον λόγο που είχαμε τόση νευρικότητα και πολλά λάθη. Δεν ήμασταν καθόλου στο γήπεδο, δεν είχαμε οργάνωση. Με προβληματίζει ο τρόπος που μπήκαμε μέσα στο παιχνίδι και το ότι δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα».
Για το τι πιστεύει πως έφταιξε:
«Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όπως θα έπρεπε. Γίνανε πάρα πολλά λάθη και σε χώρους που συνήθως δεν κάνουμε λάθη. Είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να έχει την κατοχή μπάλας, να είναι οργανωμένη. Σήμερα τα κάναμε όλα λάθος. Ενδεχομένως και γω έκανα κάποια λάθη, γιατί η εικόνα δεν ήταν αυτή που έχουμε συνηθίσει».
Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από τη Δανία με 3-0 και πλέον υποχώρησε στην τρίτη θέση στον όμιλό της μετά και την επικράτηση της Σκωτίας με 2-0 εναντίον της Λευκορωσίας.
Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τα επόμενα εκτός έδρας κρίσιμα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις (9/10) κόντρα σε Σκωτία και (12/10) με Δανία αντίστοιχα.
1. Δανία | 2 | 4 | 3-0 |
2. Σκωτία | 2 | 4 | 2-0 |
3. ΕΛΛΑΔΑ | 2 | 3 | 5-4 |
4. Λευκορωσία | 2 | 0 | 1-7 |
1η αγωνιστική:
Ελλάδα – Λευκορωσία 2-1
Δανία – Σκωτία 0-0
2η αγωνιστική:
Λευκορωσία – Σκωτία 0-2
Ελλάδα – Δανία 0-3
3η αγωνιστική:
Σκωτία – Ελλάδα 9/10 21:45
Λευκορωσία – Δανία 9/10 21:45
4η αγωνιστική:
Δανία – Ελλάδα 12/10, 21:45
Σκωτία – Λευκορωσία 12/10 19:00
5η αγωνιστική:
Ελλάδα – Σκωτία 15/11 21:45
Δανία – Λευκορωσία 15/11 21:45
6η αγωνιστική;
Λευκορωσία – Ελλάδα 18/11 21:45
Σκωτία – Δανία 18/11 21:45
Δεν έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και στις καλές εμφανίσεις η Εθνική, καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνώρισε την ήττα με 3-0 από την ανώτερη καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού Δανία.
Τα τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν οι Ντάμσγκαρντ στο 32′, ο Κρίστενσεν στο 62′, ενώ τον επίλογο έγραψε ο Χόιλουντ στο 81′. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σκωτίας στην Λευκορωσία με 2-0, Ελλάδα υποχώρησε στην 3η θέση με τρεις βαθμούς, πίσω από Δανία και Σκωτία που έχουν τέσσερις.
Πλέον για την Εθνική μας ακολουθούν δύο εκτός έδρας μάχες στην επόμενη διεθνή διακοπή, τον Οκτώβριο, απέναντι στη Σκωτία (9/10) και τη Δανία (12/10) για την 3η και την 4η αγωνιστική αντίστοιχα.
ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Τζολάκης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Κουρμπέλης (64′ Σιώπης), Ζαφείρης (75′ Ιωαννίδης), Κωνσταντέλιας (45′ Μασούρας), Καρέτσας (45′ Μπακασέτας), Τζόλης (83′ Πέλκας), Παυλίδης.
ΔΑΝΙΑ (Μπρίαν Ρίμερ): Σμάιχελ, Μέχλε, Α. Κρίστενσεν, Άντερσεν, Ρ. Κρίστενσεν, Χιούλμαντ, Φρόχολντ, Χόιμπεργκ, Ντάμσγκαρντ, Σκοβ Όλσεν ((63′ Ντόργκου), Μπίρεθ (63′ Χόιλουντ).