Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ζούμπος: «Φοβερά συναισθήματα με ΑΕΚ, δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια στα χαμηλά»

Published

on

Τη φορά αυτή όλα πήγαν καλά και ο Φώτης Ζούμπος απέναντι στην ΑΕΚ έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία (φορώντας προστατευτική μάσκα στη μύτη) αν και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την 3η αγωνιστική καθώς στις δυο προηγούμενες «χτυπήθηκε» από ατυχία και απρόοπτα ξαφνικών τραυματισμών.

Στο χρονικό διάστημα που έπαιξε βοήθησε τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά δείχνοντας ότι θα είναι και φέτος ένα από τα χρήσιμα εργαλεία του τεχνικού επιτελείου.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στη «Match» με εμφανή την ικανοποίηση του από το ντεμπούτο του που συνδυάστηκε με τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ.

– Φώτη, τρίτη και φαρμακερή, τα κατάφερες να παίξεις για πρώτη φορά στην Α1. Πως νιώθεις;

«Τα συναισθήματα είναι φοβερά, η ‘πρώτη’ μου συνδυάστηκε με μια σπουδαία νίκη επί ενός ηχηρού αντιπάλου στην Ελλάδα.

Ήταν δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια, έχω προσπαθήσει πολύ. Έχω πολλές φιλοδοξίες για τα επόμενα χρόνια που είναι κοινές με του Απόλλωνα και φυσικά θέλω να γίνω ακόμη καλύτερος, το ξέρω και μπορώ να τα καταφέρω».

– Πόσο σπουδαία ήταν η νίκη και γιατί ήρθε τελικά τόσο εύκολα;

«Ήταν δεδομένο ότι η εικόνα μας στη Ρόδο το τελευταίο 10λεπτο δεν ήταν η αληθινή. Πεισμώσαμε όλοι, θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση και ενέργεια. Τα καταφέραμε και πήραμε δυο υπερπολύτιμους βαθμούς.

Το πρωτάθλημα μόλις έχει ξεκινήσει, κάθε βαθμός θα κρίνει πολλά στο τέλος κι εμείς οφείλουμε πάντα να δείχνουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε.

Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα μετά το άσχημο ξεκίνημα στην πρώτη περίοδο κι από κει ξεκίνησαν τα πάντα.

Είχαμε την ΑΕΚ στους 2 πόντους για 5’ στο φινάλε κι αυτό δεν ήταν εύκολο, χρειάστηκε ομαδική δουλειά».

– Πως είδες την ατμόσφαιρα στις εξέδρες και τα μελανόλευκα πανηγύρια στο τέλος;

«Το… χαρήκαμε για τα καλά. Η δυναμική του κόσμου μας είναι τεράστια κι όσο κυλάει το πρωτάθλημα θα έρχονται κι άλλοι στην Περιβόλα.

Είναι αλλιώς το συναίσθημα να παίζεις με κόσμο και ειδικά όπως με την ΑΕΚ όπου υπήρχαν φίλαθλοι και των δυο ομάδων σε μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Ο κόσμος θα είναι και φέτος το μεγάλο όπλο μας έτσι ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία, που είμαστε σε θέση».

Μίλτος Σπυρόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Μαρτύριο τέλος: Αποχαιρέτησε την Α1 με συντριβή από το Λαύριο ο Απόλλωνας

Published

on

Το Λαύριο έφτασε σε μια ευρεία νίκη στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου (27/4), καθώς επικράτησε 104-66 του Απόλλωνα και ολοκλήρωσε με χαμόγελα το φετινό του “κεφάλαιο” στη Basket League.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Καστανέδα με 34 πόντους (5/7 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα, με τον Χόρχλερ να προσθέτει 14 ποντους με 5 ριμπάουντ και τον Θόρντον να ακολουθεί με 13 πόντους.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Όσμπορν με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Σαλούστρος κατέγραψε 14 πόντους με 7 ασίστ και ο Μπλόντιν αρίθμησε 12 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Στο 15-22 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 36-44 οι πόντοι στη ρακέτα, 13-2 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ), 18-22 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 20-61 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς των δύο ομάδων.

Το Λαύριο τερμάτισε με ρεκόρ 10-17, ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας υποβιβάσθηκε στην Elite League και αποχαιρέτησε την Stoiximan Basket League με απολογισμό 4 νικών και 23 ηττών.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 33-51, 50-71, 66-104.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Χριστόπουλος): Βισσαρίου 3, Όσμπορν 21, Γκιουζέλης 6, Πέρκινς 2, Μπλοντίν 12 (2), Καφέζας, Κογιώνης 2, Μπράουν 6, Σαλούστρος 14 (3)

ΛΑΥΡΙΟ (Μέξας): Μουρ 11 (1), Καστανέδα 34 (5), Μουράτος 7, Γκρόμοβς 4, Θόρντον 13 (3), Ζάρας 7 (1), Χόρχλερ 14 (1), Φλάτεν 8 (2), Ζάρας 7 (1), Δεϊμέζης 6, Βαζούκης

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Έχει εγκαταλείψει τα όπλα ο Απόλλων – Μπροστά το Λαύριο (51-33) στο ημίχρονο

Στην Περιβόλα για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Basket League.

Published

on

Το Λαύριο διατηρεί προβάδισμα 18 πόντων επί του Απόλλωνα Πάτρας στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μια κυριαρχική δεύτερη περίοδο (24-13) και έχουν τον πρώτο λόγο για να ολοκληρώσουν με νίκη του φετινό τους κεφάλαιο στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 33-51.

 

 

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

“Αντίο” Απόλλωνα στην Basket League κεκλεισμένων των θυρών

Στις 20:15 με αντίπαλο το Λαύριο

Published

on

Σήμερα στις 20:15 ο Απόλλων Πατρών δίνει το τελευταίο παιχνίδι του στην Basket League, υποδεχόμενος το Λαύριο. 

Μάλιστα το ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, με απόφαση της ΔΕΑΒ, καθότι δεν λειτουργούν οι κάμερες στην Περιβόλα. 

Ευχή όλων είναι ο Απόλλωνας να είναι περαστικός του χρόνου στην Elite League, για να επιστρέψει ξανά εκεί που ανήκει, βάσει φανέλας και ιστορίας. 

Το ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-άουτ επικεντρώνεται στο ΠΑΟΚ- Μαρούσι. Η ομάδα που θα πάρει τη νίκη θα τερματίσει στην 8η θέση και θα μπει στα πλέι-οφ. 

Το πρόγραμμα 27/4 

  • Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 20:15 
  • ΠΑΟΚ – Μαρούσι 20:15 
  • Καρδίτσα – ΑΕΚ 20:15 

Η κατάταξη- Play out 

  1. AEK 12-14 
  1. Μαρούσι 10-16 
  1. ΠΑΟΚ 10-16 
  1. Λαύριο 9-17 
  1. Καρδίτσα 9-17 
  1. Απόλλων Π. 4-21 
Continue Reading
Advertisement

Facebook