ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Την Κυριακή βλέπεις Παναθηναϊκό – Προμηθέα… με 1 ευρώ

Σε μία κίνηση που συνηθίζει συχνά, ο Παναθηναϊκός όρισε γενική είσοδος €1 στο προσεχές παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής στη Stoiximan Basket League με τον Προμηθέα.
Στο ΟΑΚΑ θα διοργανωθεί κι εθελοντική αιμοδοσία, ευελπιστώντας η χαμηλή τιμή στο εισιτήριο να προσελκύσει κόσμο για διπλό σκοπό.
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι την Κυριακή 19/12, στο πλαίσιο του αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας (19:00), διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ, σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής
Συγκεκριμένα, από τις 17.00 μέχρι τις 20.00, οι φίλαθλοι που θα παρευρεθούν στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κοινωνικό έργο.
Διαθέτοντας μόλις δέκα λεπτά από το χρόνο παραμονής σας στο γήπεδο δίνετε αίμα και σώζετε ζωές συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπισης ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος, την ανεπάρκεια αίματος, που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.
Ιατροί και νοσηλευτές από το Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα θα βρίσκονται πλησίον της θύρας 7 του ΟΑΚΑ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους φιλάθλους λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας αν και με πολλές ελλείψεις, ήταν ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο στο φιλικό με Ολυμπιακό

Πολύ καλή εικόνα στο πρώτο μισό όπου το σκορ ήταν ισόπαλο 39-39 είχε ο Προμηθέας στο μεσημεριανό φιλικό με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΣΕΦ, για να ηττηθεί τελικά με 95-67.
Το ξεκίνημα του β’ μέρους και η τρίτη περίοδος έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν, με το επί μέρους συνολικό σκορ να είναι 40-10 και με τον Λιμνιάτη στο διάστημα αυτό να κάνε πολλές δοκιμές στο παρκέ.
Αιτία βέβαια ότι οι Προμηθείς παρατάχθηκαν με 11 παίκτες, καθώς έλειψαν οι Αμερικάνοι Γκρέι (μικροενοχλήσεις) και ΜακΚάλουμ (δεν έχει γυρίσει από την Αμερική) αλλά και οι Μπαζίνας και Καραγιαννίδης, με αποτέλεσμα στο β’ μέρος να μην αντέξει στην πολύ μεγάλη πίεση των ερυθρόλευκων.
Για τον Ολυμπιακό στο αρχικό σχήμα ήταν οι Έβανς, Φουρνιέ, Βεζένκοφ, Γουόρντ και Χολ. Η συγκεκριμένη σύνθεση αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα παιχνίδια της σεζόν.
Για τον Ολυμπιακό Βεζένκοφ 19, Λι 18, Χολ 15, Κουμάντζε 12, Γουόρντ 11 ήταν οι πρώτοι σκόρερ.
Τα 10λεπτα: 25-21, 39-39 (ημ.), 79-49, 95-67.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Χάμοντς 12 (2/9διπ., 2/5τρ., 3ριμπ.), Κόουλμαν 11 (4/10διπ., 1/3τρ.), Πλώτας 8 (1/1διπ., 1/3τρ.), Καπετάκης 5, Λάγιος 6 (3/4διπ.), Κομιανίδης 6, Πόλικαπ 5, Ματσούρα 8 (2/7τρ.), Σταυρακόπουλος 6 (2/4τρ.), Τσίπας, Πρέκας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας φιλική δοκιμασία με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κεκλεισμένων των θυρών

Δεύτερο σερί φιλικό εκτός έδρας για τον Προμηθέα και πρώτο με αντίπαλο ομάδα της GBL και μάλιστα τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό, σήμερα το μεσημέρι στο ΣΕΦ (1.30μ.μ.).
Πέρυσι το ραντεβού έγινε στο «Δ. Τόφαλος», φέτος έχει μεταφερθεί στο ΣΕΦ (κεκλεισμένων των θυρών), με τους Πειραιώτες να παρατάσσονται χωρίς τους διεθνείς που είναι με την Εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ελλείψεις θα έχει και ο Προμηθέας (Καραγιαννίδης, Μπαζίνας, ΜακΚάλουμ), με την αποστολή να επιστρέφει αμέσως μετά στην Πάτρα και θα ακολουθήσει ρεπό την επόμενη μέρα.
Τα φιλικά του Προμηθέα θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με την παρουσία του στο τουρνουά «Μαυροσκούφεια» όπου θα αντιμετωπίσει Μαρούσι και Άρη.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας πολλές δοκιμές στο φιλικό με Παπάγου, ελαφρύ διάστρεμμα για τον Καραγιανίδη!

Καθαρά προπονητικού χαρακτήρα ήταν το απογευματινό πρώτο φιλικό του Προμηθέα με τον Παπάγου στην Αθήνα, αφού δεν κρατήθηκε σκορ.
Ο Λιμνιάτης δεν είχε στη διάθεσή του τους Μπαζίνα, Πλώτα και ΜακΚάλουμ (έκανε ταξίδι-αστραπή στην Αμερική για οικογενειακούς λόγους), με τον Χάμοντς να ξεχωρίζει με το καλημέρα στο περιφερειακό σκοράρισμα (είχε 4 τρίποντα στην α’ περίοδο).
Μελανό σημείο ο τραυματισμός στο ξεκίνημα του Καραγιαννίδη με ελαφρύ διάστρεμμα. Αρκετό χρόνο πήραν και οι μικροί με τον Πρέκα να βγάζει την καλύτερη εικόνα. Η αποστολή του Προμηθέα παραμένει στην Αθήνα όπου σήμερα θα προπονηθεί κανονικά, παρά το αυριανό δεύτερο και πολύ πιο δύσκολο φιλικό με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.
Μίλτος Σπυρόπουλος