ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Σπ. Πολίτης στη «Match»: «Την Παρασκευή στην πλ. Γεωργίου με ποδήλατο, κράνος και… θετική διάθεση»

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών την Παρασκευή 3 Ιουνίου, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου.
Ο ιστορικός σύλλογος κι ένας εκ των πιο πετυχημένων σε όλη την Ελλάδα με μεγάλες διακρίσεις, οργανώνει με τη συμπαράσταση του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δ.Ελλάδας αρχικά την Ποδηλατάδα που θα ξεκινήσει στις 19.30 με διαδρομή στις οδούς: Παπαφλέσσα- Κορίνθου-Κιλκίς-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Πλ.Γεωργίου Α’, αλλά και έναν αγώνισμα δεξιοτεχνίας σε πρωτότυπη πίστα (18.00) για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών, που θα είναι αφιερωμένη στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Με αφορμή τις δράσεις αυτές του συλλόγου την ερχόμενη Παρασκευή, ο Πρόεδρος του ΠΟΠ, Σπύρος Πολίτης, μιλάει στη «Match» υπογραμμίζοντας πως απώτερος σκοπός είναι κάθε ηλικίας άνθρωπος να έρθει κοντά στο ποδήλατο.
«Στόχος μας μέσα από αυτές τις δύο διοργανώσεις είναι να φέρουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας κοντά στο ποδήλατο. Το ποδήλατο είναι παιχνίδι, διασκέδαση, αθλητισμός, μέσο μετακίνησης και πολλά ακόμη», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΟΠ, συμπληρώνοντας: «Μας ενδιαφέρει να βγάζουμε τους πρωταθλητές του μέλλοντος, βάζοντας από την αρχή, όμως, τις σωστές βάσεις, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν σωστά ποδήλατο. Οι διοργανώσεις μας, όμως, απευθύνονται και σε ενήλικες, που μας ενδιαφέρουν εξίσου.
Στην Πάτρα μπορούν να κυκλοφορούν όλα τα ποδήλατα με ασφάλεια! Θα δείτε πολύ ωραία πράγματα την Παρασκευή, καθώς θα συνδυάσουμε τον αθλητισμό με τη διασκέδαση. Ας το χαρούμε».
-Σχετικά με την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην Πάτρα, ο κ. Πολίτης ανέφερε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό πως πλέον ο παραλιακός ποδηλατόδρομος έχει μπει ‘στις ράγες’ για να γίνει, αλλά δεν πρέπει να κολλήσει, αλλά να τελειώσει γρήγορα. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε άλλο».
–Για τις επιτυχίες του συλλόγου, ο Πρόεδρος του ΠΟΠ τόνισε: «Είναι μια συνεχιζόμενη πρόοδος τουλάχιστον τριών χρόνων. Κάναμε αρκετές αλλαγές και δικαιωθήκαμε. Είμαστε περήφανοι για τη φετινή σεζόν και θα συνεχίσουμε με όλο το Δ.Σ. τη σκληρή δουλειά, για να έρθουν ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Επικρατεί ένα εξαιρετικό κλίμα».

ΠΟΛΟ
Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

Με μία πολύ άνετη νίκη 22-6 επί του Ισραήλ, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης Νεανίδων τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18, το οποίο φιλοξενείται στη Μάλτα.
Το συγκρότημα του Γιώργου Ντόσκα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, πέρασε απευθείας στην οκτάδα και περιμένει πλέον τα αυριανά νοκ-άουτ παιχνίδια, για να μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής (5/9).
Η ελληνική ομάδα «έβγαλε αντίδραση» μετά την ήττα από την Ισπανία και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στο -έτσι κι αλλιώς υποδεέστερο- Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε με 6-0 και προηγήθηκε 11-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλες οι παίκτριες γηπέδου, πλην της Ειρήνης Σταυρίδου.
Τα 8λεπτα: 5-0, 7-2, 5-3, 5-1
ΕΛΛΑΔΑ: Σάλεχ, Καραγιάννη 4, Κουνδουράκη 3, Μπίκου 3, Δρακωτού 1, Μαρίνου 2, Κλαψιανού 1, Κρασσά 2, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 1, Ελμισιάν 3, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΝΟΠ για τη νέα σεζόν σήμερα το απόγευμα στο κολυμβητήριο του ομίλου στην Ακτή Δυμαίων παρότι ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία με τον νέο τεχνικό Φώντα Λεμπέση δεν υπάρχουν.
Κάτι που είναι καθαρά διαδικαστικό και με την ομάδα πλέον να… ανάβει τις μηχανές για τη δεύτερη σερί παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής.
Από τη σημερινή πρώτη δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για μια καλή σε γενικές γραμμές πορεία.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

Ηττήθηκε μεν αλλά είναι στο χέρι της η απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων Κ18, που διεξάγεται στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας. Η Εθνική μας ομάδα πλήρωσε τα λάθη της στη σημερινή (2/9) αναμέτρηση με την Ισπανία, αφού γνώρισε την ήττα με 13-9, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Β΄Ομίλου.
Ωστόσο, θα καταλάβει την δεύτερη προνομιούχο θέση από το γκρουπ και, συγχρόνως, θα εξασφαλίσει μια θέση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης αν κερδίσει αύριο Τετάρτη (3/9) στις 17:30 το Ισραήλ. Θυμίζουμε πως το σύνολο του Γιώργου Ντόσκα είχε επικρατήσει άνετα του συγκεκριμένου αντιπάλου, με 15-8, στην πρεμιέρα (26/8) του διεθνούς τουρνουά Υδατοσφαίρισης «PYTHIA CUP 2025-WOMEN U18», στο κολυμβητήριο της Ιτέας.
Τα 8λεπτα: 3-2, 3-2, 3-1, 4-4
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Σάλεχ, Καραγιάννη 1, Μαρίνου, Μπίκου 1, Δρακωτού 1, Ελμισιάν, Κλαψιανού, Κρασσά 2, Σταυρίδου 1, Μπιτσάκου 2, Ντούλη, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη.
Για την Ισπανία σκόραραν: Χιρόνες 3, Μποϊξάντε 2, Ροντίγκες 2, Μουνιόθ 2, Ταρίνο 1, Λαρός 1, Ασένσιο 1 Φερνάντες 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος