ΠΟΛΟ
Ο Μιχάλης Λαζαρίδης στο Matchnews.gr για την Ίζαμπελ Ρακ: «Έχω μιλήσει μαζί της, θα μας ανεβάσει επίπεδο»
Μια σπουδαία κίνηση είναι έτοιμη να ολοκληρώσει η ΝΕΠ!

Μια σπουδαία κίνηση είναι έτοιμη να ολοκληρώσει η ΝΕΠ, εντάσσοντας στο δυναμικό της την Αμερικανίδα πολίστρια, Ίζαμπελ Ρακ.
Η έμπειρη παίκτρια προέρχεται από το κολέγιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια, με τον κόουτς της ΝΕΠ, Μιχάλη Λαζαρίδη να γνωρίζει αρκετά καλά την… αμερικανική αγορά (λόγω και της θητείας του στην Greg Enloe Water Polo Academy), αλλά και την ίδια την παίκτρια, για την οποία έχει εμπεριστατωμένη άποψη.
Για την προσθήκη της Ρακ, που θα έρθει στην Πάτρα τις επόμενες ημέρες για να ξεκινήσει προπονήσεις και αγωνίζεται κυρίως σαν αμυντικός, μίλησε στο Matchnews.gr ο Μιχάλης Λαζαρίδης, ο οποίος και… σκιαγράφησε το προφίλ της δυναμικής αθλήτριας, αλλά και τους λόγους που την επέλεξε:

Ο Μιχάλης Λαζαρίδης μαζί με τα κορίτσια της ΝΕΠ
«Το διάστημα που βρισκόμουν στην Αμερική, είχα αρκετές επαφές με προπονητές από Κολλέγια και Πανεπιστήμια και μου πρότειναν την Ίζαμπελ. Παρακολούθησα αρκετές εμφανίσεις της μέσω βίντεο, ενώ συναντήθηκα μαζί της στο Λος Άντζελες και της εξήγησα πλήρως το πλάνο της ΝΕΠ και τον ρόλο της στην ομάδα.
Η Ρακ είναι μια all around ψηλή δεξιόχειρας παίκτρια, που ξέρει να αγωνίζεται το ίδιο δυναμικά σε άμυνα και επίθεση. Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει αρκετά και θα μας ανεβάσει επίπεδο για το πρωτάθλημα της Α1».
Κυριάκος Δημητρόπουλος

ΠΟΛΟ
“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΝΟΠ για τη νέα σεζόν σήμερα το απόγευμα στο κολυμβητήριο του ομίλου στην Ακτή Δυμαίων παρότι ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία με τον νέο τεχνικό Φώντα Λεμπέση δεν υπάρχουν.
Κάτι που είναι καθαρά διαδικαστικό και με την ομάδα πλέον να… ανάβει τις μηχανές για τη δεύτερη σερί παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής.
Από τη σημερινή πρώτη δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για μια καλή σε γενικές γραμμές πορεία.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

Ηττήθηκε μεν αλλά είναι στο χέρι της η απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων Κ18, που διεξάγεται στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας. Η Εθνική μας ομάδα πλήρωσε τα λάθη της στη σημερινή (2/9) αναμέτρηση με την Ισπανία, αφού γνώρισε την ήττα με 13-9, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Β΄Ομίλου.
Ωστόσο, θα καταλάβει την δεύτερη προνομιούχο θέση από το γκρουπ και, συγχρόνως, θα εξασφαλίσει μια θέση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης αν κερδίσει αύριο Τετάρτη (3/9) στις 17:30 το Ισραήλ. Θυμίζουμε πως το σύνολο του Γιώργου Ντόσκα είχε επικρατήσει άνετα του συγκεκριμένου αντιπάλου, με 15-8, στην πρεμιέρα (26/8) του διεθνούς τουρνουά Υδατοσφαίρισης «PYTHIA CUP 2025-WOMEN U18», στο κολυμβητήριο της Ιτέας.
Τα 8λεπτα: 3-2, 3-2, 3-1, 4-4
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Σάλεχ, Καραγιάννη 1, Μαρίνου, Μπίκου 1, Δρακωτού 1, Ελμισιάν, Κλαψιανού, Κρασσά 2, Σταυρίδου 1, Μπιτσάκου 2, Ντούλη, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη.
Για την Ισπανία σκόραραν: Χιρόνες 3, Μποϊξάντε 2, Ροντίγκες 2, Μουνιόθ 2, Ταρίνο 1, Λαρός 1, Ασένσιο 1 Φερνάντες 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Οι γυναίκες της Ν.Ε. Πατρών παρούσες στο σπουδαίο τουρνουά του συνδέσμου διαιτητών

Σε ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά πόλο θα λάβει μέρος η γυναικεία ομάδα της ΝΕΠ την άλλη εβδομάδα (12-14 Σεπτεμβρίου) στην Αθήνα, αυτό που διοργανώνει σε ετήσια βάση ο σύνδεσμος Ελλήνων διαιτητών.
Τουρνουά που θα θυμίζει ουσιαστικά ένα μίνι πρωτάθλημα Α1, καθώς εκτός της ΝΕΠ θα είναι παρόντες Βουλιαγμένη, Χανιά, ΠΑΟΚ, Εθνικός Πειραιώς κ.α..
Μίλτος Σπυρόπουλος