ΔΙΕΘΝΗ
Bundesliga (11η Αγωνιστική): «Καθάρισαν» εύκολα Φράιμπουργκ και Μπάγερν
Απέναντι σε Βέρντερ Βρέμης και Χόφενχαϊμ.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν είχε μεγάλα προβλήματα στην έδρα της Χόφενχαϊμ, νίκησε με 2-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Bundesliga, και συνεχίζει την πορεία της για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.
Η ομάδα της Βαυαρίας ήταν σαφώς καλύτερη και έφθασε στη νίκη με τα γκολ των Μουσιάλα (17′) και Τσούπο-Μοτίνγκ (38′). Από εκεί και πέρα η Ντόρτμουντ με ηγέτη τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ διέλυσε με 5-0 τη Στουτγκάρδη, η οποία είχε ξανά στο κέντρο της άμυνας της τον Ντίνο Μαυροπάνο.
Στο μεταξύ η Φράιμπουργκ ήταν για μια ακόμη φορά αποτελεσματική και επικράτησε με 2-0 της Βέρντερ Βρέμης με τα γκολ των Κούμπλερ (56′) και του φορμαρισμένου Γκρίφο (80′).
A delightful finish! 👌@GioAReyna10 with his first #Bundesliga goal of the season! 🇺🇸 🖤 💛 👏 pic.twitter.com/w4TctyBTS8
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) October 22, 2022
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Μάιντς-Κολονία 5-0
(11΄ πέν. Ίνγκβαρτσεν, 35΄ Κορ, 40΄ Σταχ, 73΄ Μάρτιν, 84΄ Ονισίβο)
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 5-0
(2′, 53′ Μπέλινγχαμ, 13′ Σίλε, 44′ Ρέινα, 72′ Μουκόκο)
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 2-2
(17′ Ντιαμπί, 75′ Φρίμπονγκ-28′ αυτ. Αντριχ, 54′ Αρνολντ)
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 2-0
(56′ Κούμπλερ, 80′ Γκρίφο)
Χοφενχάιμ-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(17′ Μουσιάλα, 38′ Τσούπο Μοτίνγκ)
Άουγκσμπουργκ-Λειψία 3-3
(34′ Μπερίσα, 51′ Ντεμίροβιτς, 64′ Βάργκας-72′ Σίλβα, 89′ Νκούνκου, 90′ Νοβόα)
Γκλάντμπαχ-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 22/10
Μπόχουμ-Ουνιόν Βερολίνου 23/10
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 23/10

ΔΙΕΘΝΗ
Σάλος στη FIFA: Πλαστά έγγραφα, ψεύτικα διαβατήρια και βαριές ποινές

Την τιμωρία της εθνικής ομάδας της Μαλαισίας αποφάσισε η FIFA μετά από έρευνά της, που αποκάλυψε σοβαρές παραβάσεις στον τρόπο με τον οποίο δηλώθηκαν επτά παίκτες ως νατουραλιζέ.
Οπως διαπιστώθηκε, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα και ψευδείς πληροφορίες για να εντάξει στο ρόστερ τους Γκαμπριέλ Φελίπε Αρότσα, Γιον Ιραθάμπαλ Ιραουργι, Φακούντο Τομάς Γκαρσές, Ροντρίγο Χουλιάν Χολγκάδο, Ιμανόλ Χαβιέρ Ματσούκα, Ζοάο Βίτορ Μπρντάο Φιγκειρέδο και Έκτορ Αλεχάντρο Εβέλ Σεράνο.
Παίκτες που είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό.
Και οι επτά παίκτες έπαιξαν για τη Μαλαισία εναντίον του Βιετνάμ στον τρίτο γύρο των προκριματικών για το AFC Asian Cup Σαουδική Αραβία 2027 στις 10 Ιουνίου 2025, μετά την οποία η FIFA έλαβε μια καταγγελία σχετικά με την επιλεξιμότητα των συγκεκριμένων.
Ετσι, η FIFA επέβαλε αυστηρές κυρώσεις. Κάθε παίκτης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δώδεκα μηνών και πρόστιμο 2.500 δολαρίων, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μαλαισίας υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο 440.000 δολαρίων. Το αποτέλεσμα του αγώνα ενδέχεται να κατακυρωθεί υπέρ του Βιετνάμ με σκορ 3-0, αν και η FIFA δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη επίσημα αυτή την απόφαση.
ΔΙΕΘΝΗ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην 4η θέση της λίστας του ESPN με τους κορυφαίους παίκτες του NBA

Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν στο NBA και είδε το κορυφαίο αμερικανικό δίκτυο ESPN, να τον κατατάσσει στην 4η θέση με τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει χάσει μία θέση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό top10, με τους Νίκολα Γιόκιτς, Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ και Λούκα Ντόντσιτς να βρίσκονται από πάνω του, σύμφωνα με το ESPN.
Το σχετικό κείμενο του αμερικανικού Μέσου αποθεώνει πάντως τον Έλληνα φόργουορντ, επισημαίνοντας ότι είναι ο πιο επικίνδυνος και στις δύο πλευρές του παρκέ και αναφέροντας ως μοναδικό ερωτηματικό για τον ίδιο, αν θα καταφέρει να επιστρέψει στις επιτυχίες με τους Μιλγουόκι Μπακς.
Το top10 του ESPN για το NBA:
1. Νίκολα Γιόκιτς
2. Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
3. Λούκα Ντόντσιτς
4. Γιάννης Αντετοκούνμπο
5. Βίκτορ Γουενμπανιάμα
6. Άντονι Έντουαρντς
7. Στεφ Κάρι
8. Λεμπρόν Τζέιμς
9. Κέβιν Ντουράντ
10. Τζέιλεν Μπράνσον
ΔΙΕΘΝΗ
“Μουδιασμένη” εκκίνηση για Ποστέκογλου στην Νότιγχαμ

Ο δρόμος για τον Άγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο της Νότιγχαμ Φόρεστ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Βέβαια δεν έκανε την προετοιμασία και πρόσφατα αντικατέστησε τον Εσπιρίτο Σάντο, οπότε ψάχνει ακόμα να βρει πατήματα, γνωρίζοντας παιχνίδι με παιχνίδι το ρόστερ που έχει στα χέρια του.
Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Αγγλίας από την Σουόνσι της Τσάμπιονσιπ, ήρθε η ισοπαλία στο πρωτάθλημα στην έδρα της Μπέρνλι με 1-1.
Είχε κάνει ντεμπούτο στην έδρα της Άρσεναλ, αλλά εξ΄αρχής το ματς ήταν πολύ δύσκολο και η ήττα με 3-0 κρίνεται δικαιολογημένη.