Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Champions League: «Κλειδώνουν» τα τελευταία εισιτήρια για τους «16»

Published

on

Με τη διεξαγωγή και των υπολοίπων αναμετρήσεων της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στα Γκρουπ ολοκληρώνεται απόψε η φάση των ομίλων του UEFA Champions League.

Ξεκινώντας από τον 5ο όμιλο, η προσοχή στρέφεται στη Μίλαν, η οποία υποδέχεται τη Σάλτσμπουργκ, όπου οι πρωταθλητές Ιταλίας βρίσκονται στη δεύτερη θέση και στο +1 από τους τρίτους «κόκκινους ταύρους». Παράλληλα, στο άλλο ματς, η Τσέλσι υποδέχεται στο Λονδίνο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στο 6o γκρουπ τώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται σε ένα αδιάφορο ματς στο «Μπερναμπέου» τη Σέλτικ, ενώ αντίθετα, κομβικός είναι ο αγώνας ανάμεσα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και την Λειψία, οι οποίες θα αναμετρηθούν στη Βαρσοβία. Η Λειψία θέλει έστω τον πόντο για να περάσει στον επόμενο γύρο, ενώ για τη Σαχτάρ το τρίποντο είναι μονόδρομος.

Στον 7o όμιλο όλα έχουν κριθεί. Μάντσεστερ Σίτι και Ντόρτμπουντ «κλείδωσαν» ήδη τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στους «16», η Σεβίλλη θα συνεχίσει στο Europa League και η Κοπεγχάγη θα τερματίσει τελευταία.

Τέλος, απόψε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και στον 8o όμιλο. Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα που έχουν ήδη περάσει στους «16» διεκδικούν πλέον την πρωτιά στο γκρουπ, ενώ Γιουβέντους και Μακάμπι Χάιφα παλεύουν για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (2/11):

Ρεάλ Μαδρίτης – Σέλτικ (19:45).

Σαχτάρ – Λειψία (19:45).

Γιουβέντους – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00).

Κοπεγχάγη – Ντόρτμουντ (22:00).

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη (22:00).

Μακάμπι Χάιφα – Μπενφίκα (22:00).

Μίλαν – Σάλτσμπουργκ (22:00).

Τσέλσι – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:00).

ΔΙΕΘΝΗ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν στο ΝΒΑ, μαζί με Γιόκιτς και Ντόντσιτς

Published

on

Ακόμα ένα παράσημο στην σπουδαία καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα του NBA για την σεζόν 2023/24, έχοντας μαζί του μεταξύ άλλων τον – MVP της κανονικής περιόδου – Νίκολα Γιόκιτς και τον Λούκα Ντόντσιτς.

Σε μία γνώριμη θέση βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους στην κορυφαία πεντάδα του NBA για 6η σερί χρονιά.

Μαζί με τον Γιάννη στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν βρέθηκαν ακόμα ο – MVP της κανονικής περιόδου – Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς, ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Θάντερ και ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς.

Στην δεύτερη κορυφαία πεντάδα ψηφίστηκαν οι Τζέιλεν Μπράνσον (Νικς), Άντονι Έντουαρντς (Τίμπεργουλβς), Κέβιν Ντουράντ (Σανς), Κουάι Λέοναρντ (Κλίπερς) και Άντονι Ντέιβις (Λέικερς).

Στην τρίτη κορυφαία πεντάδα ψηφίστηκαν οι Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (Πέισερς), Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς) και Ντομάντας Σαμπόνις (Κινγκς).

Σε ηλικία 39 ετών, ο ΛεΜπρόν έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία που κατάφερε να συμπεριληφθεί σε οποιαδήποτε από τις τρεις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν. Την ίδια στιγμή, παραμένει ο νεότερος παίκτης που τα έχει καταφέρει (την σεζόν 2004/05).

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρτσελόνα: Σε πρώτο πλάνο ο Χάνσι Φλικ στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Τσάβι

Published

on

Το μέλλον του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα μοιάζει πλέον αβέβαιο και ο Χάνσι Φλικ έχει γίνει ο νούμερο ένα υποψήφιος αντικαταστάτης του Ισπανού σε περίπτωση που αποχωρήσει.

Η Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες αναφορικά με τον προπονητή βρίσκεται σε μία… σύγχυση. Ο Τσάβι εδώ και μερικούς μήνες είχε κάνει γνωστό ότι το καλοκαίρι θα αποχωρούσε από την ομάδα της Βαρκελώνης, παρόλο που έχει ακόμα έναν χρόνο στο συμβόλαιό του.

Ωστόσο μετά από λίγο καιρό η κατάσταση άλλαξε και ο Ισπανός έδειχνε ότι θα συνέχιζε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Τελικά η σχέση του Ισπανού τεχνικού με τη διοίκηση του συλλόγου χάλασε και το μέλλον του Τσάβι μοιάζει αβέβαιο στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Το επικρατέστερο όνομα για την αντικατάστασή του μέχρι στιγμής είναι αυτό του Χάνσι Φλικ. Όπως αναφέρει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο η ομάδα της Καταλονίας είχε αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για τον Γερμανό, το οποίο όμως μετατράπηκε και στην πράξη. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν ξεκινήσει τις επαφές με την πλευρά του πρώην τεχνικού της Μπάγερν και τις τελευταίες ώρες έχει αρχίσει να… πιέζει λίγο την κατάσταση.

Ο 59χρονος αποτελούσε νούμερο ένα φαβορί εδώ και μήνες για τον πάγκο της ομάδας και ο ίδιος μάλιστα περίμενε για αυτή τη θέση. Στο δημοσίευμα επίσης αναφέρεται ότι ποτέ δεν ήρθε σε επαφές με την Τσέλσι, παρά τις όποιες φήμες έχουν γραφτεί, αφού ο Φλικ ήθελε μόνο να μιλήσει με την Μπαρτσελόνα. Με την προϋπόθεση πάντα ο Τσάβι να αποχωρήσει.

Ο Γερμανός με την Μπάγερν Μονάχου έχει κατακτήσει ένα Champions League, δύο πρωταθλήματα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα UEFA Super Cup, ενώ ήταν βοηθός του Γιόακιμ Λεβ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, όταν η Γερμανία είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Αταλάντα – Λεβερκούζεν 3-0: Ο Λούκμαν έβαλε τέλος στο αήττητο σερί και έδωσε το πρώτο Europa League

Published

on

Τι και εάν η Λεβερκούζεν πήγε στον τελικό του Europa League με τον τίτλο του φαβορί και έχοντας πίσω της αήττητο σερί 51 αγώνων φέτος, η Αταλάντα είχε διαφορετική άποψη.

Οι Ιταλοί κέρδισαν κατά κράτος τους Γερμανούς με 3-0 χάρις στον μοναδικό σόου του σεληνιασμένου Αντεμόλα Λοούκμαν πανηγυρίζοντας τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο και πρώτο μετά από 61 χρόνια.

Η Αταλάντα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0 χάρις στα τέρματα του Νιγηριανού επιθετικού, Λούκμαν, ο οποίος γίνεται ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ σε τελικό Europa League ή Κυπέλλου UEFA, ενώ με μοναδική ενέργεια και άδειασμα του Ταπσόμπα στο 75 “κλείδωσε” το τρόπαιο για την ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι.

Το ασφυκτικό πρέσινγκ και οι αποκομμένοι δημιουργοί

Τα πρώτα λεπτά του μεγάλου τελικού ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να “δωρίζουν” πολλές φορές την μπάλα στους αντιπάλους τους.

Κυρίως αυτό το πρόβλημα το αντιμετώπισε η Λεβερκούζεν, η οποία δεν βρήκε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου τη λύση στο ασφυκτικό πρέσινγκ των Ιταλών.

Οι παίκτες της Αταλάντα παρατάχθηκαν με εμφανή τη διάθεσή τους να πιέσουν τους παίκτες κλειδιά της Λεβερκούζεν, καθώς χαλούσαν την κυκλοφορία της μπάλας στους Γερμανούς, κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο και ξεκινούσαν τις επιθέσεις του από το μισό της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο.

Αυτό είχε ως συνέπεια ο Τζάκα να χαμηλώνει για να σπάσει το high press της Αταλάντα, ενώ οι μικρές αποστάσεις που είχαν μεταξύ τους οι Ιταλοί και το γεγονός ότι ντούμπλαραν τόσο τον Βιρτς, όσο και τον Φρίμπονγκ δεν άφησαν περιθώρια στο να κινηθούν ελεύθεροι και να δημιουργήσουν οι βασικές απειλές του γερμανικού συλλόγου

Η χαμένη προπονητική ταυτότητα του Αλόνσο και τα αμυντικά κενά

Ο Γκασπερίνι απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποτελεί μία προπονητική “αλεπού” των πάγκων, αφού διάβασε σε τακτικό επίπεδο το πλάνο του πρωτάρη Αλόνσο, το οποίο αποδόμησε πλήρως.

Χτύπησε τα αμυντικά κενά του Στάνισιτς από τη δεξιά πλευρά της Λεβερκούζεν, με τον Λούκμαν να κάνει το ματς της ζωής του.

Ο Νιγηριανός επιθετικός χτύπησε για πρώτη φορά στο 12′, εκμεταλλευόμενος τη στιγμή αδράνειας της άμυνας των Γερμανών, την καθυστερημένη αντίδραση του Στάνισιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόβαρ.

Μετά από 14′ ο Νιγηριανός έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του, με θύμα αυτή τη φορά τον Τζάκα, τον οποίο εξέθεσε για να σημαδέψει με δεξί σουτ την αριστερή γωνία του τερματοφύλακα των Γερμανών.

Ανούσια κατοχή με μηδέν απειλή

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Η Αταλάντα έδωσε περισσότερο χώρο στη Λεβερκούζεν, περίμενε στο δικό της, παραχώρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, με τους παίκτες της ωστόσο να τα έχουν χαμένα μένοντας πολύ μακριά από τα στάνταρ απόδοσής τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο τερματοφύλακας της Αταλάντα δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου, ούτε χρειάστηκε να επέμβει.

Με το ματς “σβησμένο” και τους ποδοσφαιριστές της Λεβερκούζεν να μην μπορούν να κάμψουν την άμυνα της Αταλάντα και να βρουν τους χώρους δράσης που ήθελαν, ο Λούκμαν με υποδειγματική αντεπίθεση ολοκλήρωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον τελικό.

Στο 75′ ήταν σειρά του Ταπσόμπα να γίνει έρμαιο στις ορέξεις του Νιγηριανού σόουμαν της Αταλάντα. Ο Λούκμαν με μία υπέροχη προσποίηση άδειασε τον αμυντικό της Λεβερκούζεν και έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί για τρίτη φορά στα δίχτυα του Κόβαρ.

Στα εναπομείναντα 15′ της κανονικής διάρκειας και τα 4′ των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, με τον ιταλικό σύλλογο να γίνεται ο 30ος που κατακτά το Europa League/Κύπελλο UEFA.

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς (46′ Σκαλβίνι), Τζαπακόστα (84′ Χάτεμπουρ), Έντερσον, Κοπμάινερς, Ρουτζέρι (90+2′ Τολόι), Ντε Κετελάρε (57′ Πάσαλιτς), Λούκμαν, Σκαμάκα (84′ Τουρέ)

Λεβερκούζεν (Αλόνσο): Κόβαρ, Στάνισιτς (46′ Μπονιφάς), Τα, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ (81′ Τέλα), Τζάκα, Παλάσιος (68′ Άντριχ), Ιντσάπιε, Βιρτς (81 Σικ), Γκριμάλδο (68′ Χλόζεκ), Αντλί

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Έφτασε η μεγάλη ώρα για τους “πράσινους” (21:00)

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ4 hours ago

Πέφτει η αυλαία για φέτος με το μπαράζ Άτλας- Αχιλλέας Καμαρών

Γ ΕΘΝΙΚΗ4 hours ago

Για να “σπάσει” το ρόδι ο Ατρόμητος με Παλληξουριακό

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Προμηθέας: “Δεν θα υποστηρίξουμε την ένσταση παρόλο που η πιθανότητα αποδοχής ήταν σίγουρη”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Οι Παλαίμαχοι Πάτρας θα δώσουν φιλικό την Κυριακή με το Ναύπλιο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Οι παίκτες του Άρη δεν πήγαν για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Έξαλλος ο Καρυπίδης κυνηγούσε τη Φραπάρ, με συνοδεία αστυνομίας η Γαλλίδα στα αποδυτήρια

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-άουτ): Η Δύμη ’07 παρέμεινε με εύκολο διπλό, υποβιβάστηκε η ΕΑ Παραλίας

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-οφ): Η Γαλήνη με «όπλο» την άμυνα εύκολα νίκησε τον Κεραυνό και… 2-2 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός – Νίκησε στις καθυστερήσεις με 1-0 τον Άρη

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-οφ): Η Γαλήνη με «όπλο» την άμυνα εύκολα νίκησε τον Κεραυνό και… 2-2 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ20 hours ago

Άμεση επιστροφή στη Basket League θέλει ο Απόλλωνας

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-άουτ): Η Δύμη ’07 παρέμεινε με εύκολο διπλό, υποβιβάστηκε η ΕΑ Παραλίας

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Προμηθέας: “Δεν θα υποστηρίξουμε την ένσταση παρόλο που η πιθανότητα αποδοχής ήταν σίγουρη”

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ19 hours ago

Προμηθέας: Απονομή Κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ-Η ομάδα των Εφήβων

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Έξαλλος ο Καρυπίδης κυνηγούσε τη Φραπάρ, με συνοδεία αστυνομίας η Γαλλίδα στα αποδυτήρια

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Οι παίκτες του Άρη δεν πήγαν για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Οι Παλαίμαχοι Πάτρας θα δώσουν φιλικό την Κυριακή με το Ναύπλιο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός – Νίκησε στις καθυστερήσεις με 1-0 τον Άρη

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ4 hours ago

Πέφτει η αυλαία για φέτος με το μπαράζ Άτλας- Αχιλλέας Καμαρών

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Έφτασε η μεγάλη ώρα για τους “πράσινους” (21:00)

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ4 hours ago

Πέφτει η αυλαία για φέτος με το μπαράζ Άτλας- Αχιλλέας Καμαρών

Γ ΕΘΝΙΚΗ4 hours ago

Για να “σπάσει” το ρόδι ο Ατρόμητος με Παλληξουριακό

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Προμηθέας: “Δεν θα υποστηρίξουμε την ένσταση παρόλο που η πιθανότητα αποδοχής ήταν σίγουρη”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Οι Παλαίμαχοι Πάτρας θα δώσουν φιλικό την Κυριακή με το Ναύπλιο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Οι παίκτες του Άρη δεν πήγαν για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Έξαλλος ο Καρυπίδης κυνηγούσε τη Φραπάρ, με συνοδεία αστυνομίας η Γαλλίδα στα αποδυτήρια

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-άουτ): Η Δύμη ’07 παρέμεινε με εύκολο διπλό, υποβιβάστηκε η ΕΑ Παραλίας

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-οφ): Η Γαλήνη με «όπλο» την άμυνα εύκολα νίκησε τον Κεραυνό και… 2-2 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός – Νίκησε στις καθυστερήσεις με 1-0 τον Άρη

Facebook