ΜΠΑΣΚΕΤ
Αίολος Αγυιάς: Κάνει «ποδαρικό» με διαβολοβδομάδα!
Αρχής γενομένης από τη Νάξο και τα Φανάρια σήμερα για την εξ αναβολής αναμέτρησης της 10ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής.

«Καυτή» με το… καλημέρα θα είναι η νέα χρονιά για τον Αίολο Αγυιάς, αφού μέσα στην εβδομάδα που «τρέχει» θα κινηθεί σε ρυθμούς διαβολοβδομάδας, καλούμενος να δώσει δυο πολύ κρίσιμα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.
Η αρχή γίνεται σήμερα (4/1) παίζοντας εκτός έδρας (Νάξο) με τα Φανάρια σε εξ’ αναβολής ραντεβού της 10ης αγωνιστικής και το… τέλος θα δοθεί το Σάββατο 7 του μήνα με το ακόμη πιο σημαντικό βαθμολογικά παιχνίδι κόντρα στον Ζωγράφου στο κλειστό της Αλεξιώτισσας, στα πλαίσια της πρεμιέρας του β’ γύρου.
Το ματς με την αθηναϊκή ομάδα είναι πάντως πιθανό να μετακινηθεί κατά 24 ώρες και να διεξαχθεί την Κυριακή 8 Γενάρη (σχετικό αίτημα του Αίολου λόγω του ταξιδιού στη Νάξο υπάρχει στην ΕΟΚ).
Δυο παιχνίδια που θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό το αν η ομάδα του Α. Παπαδημητρίου θα συνεχίσει να έχει για τα καλά βλέψεις εισόδου στα πλέι-οφ ή θα κυνηγήσει απλά και μόνο την άνετη παραμονή.
Ήδη, οι παίκτες έχουν επιστρέψει στην καθημερινή δουλειά σε ένα πολύ καλό κλίμα απόρροια της 4ης θέσης στην οποία βρίσκεται η ομάδα μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος.
Ιδιαίτερα προβλήματα και απουσίες δεν υπάρχουν, κάτι που χαροποιεί τον Α. Παπαδημητρίου ο οποίος περιμένει και τη νέα χρονιά το σύλλογο να συνεχίσει να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη ως «πρωτάρης» στη Β’ εθνική
Στο παιχνίδι της Νάξου ο Αίολος Αγυιάς χωρίς άγχος και πίεση θα επιδιώξει να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους.
Δύσκολα νέα προσθήκη
Σε μεταγραφική περίοδο βρισκόμαστε, όμως δεν φαίνεται ότι ο Αίολος Αγυιάς θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό διότι εκτιμάται ότι το νυν έμψυχο δυναμικό έχει κάνει μέχρι στιγμής πολύ καλά τη δουλειά του και δεν χρειάζεται η παραμικρή διορθωτική κίνηση.
Παρελθόν ο Γ.Μπαλής
Αντιθέτως, από το ρόστερ της ομάδας αποτελεί παρελθόν ο 22χρονος γκαρντ, Γιώργος Μπαλής που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον Αίολο δίχως να μπορέσει να στεριώσει.
Έτσι, μετά από μια σύντομη θητεία ως παίκτης Β’ Εθνικής ο Μπαλής επέστρεψε στα πολύ πιο γνώριμα μονοπάτια της Γ’ Εθνικής, φορώντας τη φανέλα της Καλαμάτας στον 1ο όμιλο του Νότου.
– Την Τρίτη 3 Γενάρη θα γίνει το άλλο παιχνίδι που εκκρεμεί με αντιπάλους Μύκονο και Εθνικό Πειραιώς.
Μίλτος Σπυρόπουλος

ΜΠΑΣΚΕΤ
Εντυπωσιακός ο Κόροιβος «πέρασε» από την έδρα του Βίκου και συνεχίζει στο κύπελλο

Με «αέρα» από την πρόσφατη εκτός έδρας νίκη επί του Χολαργού ο Κόροιβος Αμαλιάδας «καθάρισε» και το Βίκο Ιωαννίνων στο σπίτι του 75-62, παίρνοντας τη δεύτερη σερί πρόκριση στο κύπελλο.
Η ομάδα της Ηλείας που ήταν πολύ καλή ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, μετά την πρώτη περίοδο πήρε την πρωτοπορία στο σκορ και χωρίς ιδιαίτερη πίεση επικράτησε με 75-62 και την τριάδα των Σλάτερ, Βάρνερ και Βύρλα να είναι η κορυφαία σε απόδοση.
Τα 10λεπτα: 19-19, 36-41, 48-53, 62-75
ΒΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Μιχελάκος): Ράσσελ 9 (3), Κίνκι 13 (1), Γράβας 4, Διαμαντάκος 9 (3), Καμπερίδης 10 (2), Τσούκας 4, Αρνόκουρος 7 (3), Μαστρογιαννόπουλος 6 (1).
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Γιαπλές): Λεμπέσης 7 (1), Σλάτερ 24 (3/4διπ., 5/10τρ.), Μάρκου 2, Παρασκευόπουλος 4 (1), Βάρνερ 16 (2/10διπ., 4/7τρ.), Καλιανιώτης 5 (2), Πετανίδης 7 (3), Βύρλας 10 (10ριμπ.).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ήττα του Απόλλων από την Δόξα Λευκάδας και αποκλεισμός από το Κύπελλο

Ο Απόλλων ηττήθηκε από την Δόξα Λευκάδας με 71-81 στην Περιβόλα, για την β’ φάση του Κυπέλλου και αποχαιρέτησε τη συνέχεια του θεσμού, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στο πρωτάθλημα της NL1.
Οι φιλοξενούμενοι μετά το 10′ και με κυρίαρχο μοχλό τον Ρόμπινσον και τον Κιούση πήραν τα ηνία του αγώνα μεγαλώνοντας συνεχώς την υπέρ τους διαφορά, απέναντι στους γηπεδούχους που ήταν αρκετά άστοχοι (35-48 21′, 39-55 24′, 55-74 34΄).
Κάπου εκεί όμως ο Απόλλωνας ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια και ένα 12-0 σερί, κάνοντας το σκορ 67-74 στο 37′ και με την Περιβόλα να παίρνει… φωτιά, όταν το σκορ έγινε 70-76 1′.57” πριν το τέλος!
Το τρίποντο του Σαχπατσίδη με το τέλος της επίθεσης της Δόξας Λευκάδας που έφερε τη διαφορά εκ νέου στο +10 (71-81) για τους φιλοξενούμενους έκρινε την αναμέτρηση και τους φίλους του Απόλλωνα να χειροκροτούν τους παίκτες.
Ένα μικρό πρόβλημα στο δικέφαλο κράτησε εκτός δράσης τον Κώττα, απουσία που φάνηκε πολύ σημαντική ειδικά στις μάχες κάτω από τα καλάθια. Η ομάδα του Γ. Ελευθεριάδη είχε πάλι χαμηλές επιδόσεις στο τρίποντο (7/24, 29.2%) και 20/27 βολές.
Τα 10λεπτα: 18-16, 35-43 (ημ.), 47-64, 71-81.
Απόλλων Πάτρας (Ελευθεριάδης): Kιέρ 22 (6/13διπ., 6ριμπ., 9ασιστ), Χειλάρης 6 (1), Παπαφωτίου 2, Μανάκας 11 (4/6διπ.), Ανέστης 10 (2/4τρ.), Ζούμπος 12 (2/5τρ.), Αθανασόπουλος 5 (1), Παύλος 3 (1/5τρ.)
Δόξα Λευκάδας (Τερζής): Ρόμπινσον 26 (11/14διπ., 12ριμπ., 5ασίστ), Σαχπατζίδης 9 (2), Κιούσης 16 (2/2διπ., 2/6τρ.), Άλεν 14 (3/4διπ., 2/5τρ.), Σταυρακούκας 9 (1), Φύτρος 3 (1), Βισνιέφσκι 4.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Οι Γυναίκες του Προμηθέα στηρίζουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη Νόσο Alzheimer
