SUPER LEAGUE 2
Αδιέξοδο… Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Λ. Αυγενάκης και Super League 2
Η «Match» επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τις ομάδες και το προεδρείο της Super League 2 και έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ…

Η «Match» επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τις ομάδες και το προεδρείο της Super League 2 και έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ…
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: «Ξεκινήστε το πρωτάθλημα και ελάτε να συζητήσουμε»
Αμετακίνητος είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και καλεί τις ομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι *Αναλυτικά το σκεπτικό του
Καμία πρόθεση δεν δείχνει η πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού για αλλαγή των δεδομένων στη χρηματοδότηση των ομάδων της Super League 2, όσο παραμένει η διακοπή του πρωταθλήματος.
Ακατανόητη θεωρούν την απόφαση των ομάδων, στο επιτελείο του Λευτέρη Αυγενάκη, ειδικά όταν μιλάμε για «ένα πρωτάθλημα σε επιτήρηση που δεν μπορεί να στοιχηματιστεί, με 13 αναφορές για χειραγωγήσεις αγώνων, πριν καν το τέλος του πρώτου γύρου», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ενώ ο ίδιος ο Υφυπουργός δήλωσε στο περιθώριο επίσημης επίσκεψής του: «Εγώ ακόμα τους περιμένω, γιατί είχαμε πει σε 48 ώρες θα τα ξαναλέγαμε… Αλλά, αντί να τα ξαναπούμε, γιατί δεν καταλήξαμε κάπου, αναστείλαν το πρωτάθλημα. Κανένα πρόβλημα… Εμείς συνεχίζουμε τη διαδικασία προετοιμασίας της ΚΥΑ που θα κατανέμει τα χρήματα στις υπόλοιπες τρεις Λίγκες, τη Σούπερ Λιγκ, τη Λίγκα του μπάσκετ, του βόλεϊ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και βέβαια, όταν με το καλό επανέλθουν στα γήπεδα τότε θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για την όποια χρηματοδότηση μπορεί το κράτος να τους βοηθήσει μέσα από το μόνιμο μηχανισμό που συστήσαμε για τη στήριξη του αθλητισμού».
Κριτήριο η αξιοπιστία του πρωταθλήματος
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Υφυπουργείου Αθλητισμού, δεν μπορούν οι ομάδες να αξιώνουν τέτοια ποσά, όταν η αξιοπιστία του πρωταθλήματος έχει διαρραγεί. Δεν γίνεται ομάδες χωρίς πιστοποιητικά να ζητούν χρήματα, το ίδιο και όσες είναι στις αναφορές για χειραγώγηση (13 ομάδες). Και υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η Basket League δέχθηκε την ίδια απόφαση για τους Κολοσσό και Ιωνικό.
«Η ΕΠΟ ζήτησε ενοποίηση των κατηγοριών το 2020 και η ίδια λίγους μήνες μετά έβαλε… βόμβα στο εγχείρημα», τονίζεται μέσα απ’ το στενό περιβάλλον του κ. Αυγενάκη στη «Match». Προσθέτοντας ότι «πρέπει να έρθει μία ισορροπία στον αριθμό των ομάδων, μετά το λάθος της πρώτης χρονιάς. Η λύση να πάμε σε μικρότερο πρωτάθλημα είναι εύκολη, αλλά δεν προκρίθηκε».
Αυτό είναι το ποσό και δεν αλλάζει
Ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κατά βάση αυτό είναι το ποσό που θα δοθεί στις ομάδες και δεν αλλάζει, αν υπάρξει αύξηση αυτή θα είναι μικρή. Δεν μπορεί αυτό το πρωτάθλημα να πάρει παραπάνω χρήματα με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή. Τα χρήματα, όμως, που δεν θα πάρουν οι ομάδες, θα τα πάρουν οι εργαζόμενοι και οι ποδοσφαιριστές, αυτό είναι το σχέδιο του Υφυπουργείου.
Δεν είπε κανείς ότι δεν θα πάρουν οι ομάδες χρήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν με αυτά τα δεδομένα, να μην υπάρχει διαπραγμάτευση και να μπαίνει ‘λουκέτο’ με τη μία. Το σχέδιο του Υφυπουργείου αναφέρει ότι υπάρχει μία πίτα από την οποία πρέπει να μοιραστούν τα λεφτά. Η SL1 έκανε ένα βήμα πίσω, το βόλεϊ και το μπάσκετ το ίδιο, η Super League 2 ακόμα τίποτα».
Η εκτίμηση έγινε με βάση την περσινή ΚΥΑ
Η μεγαλύτερη διαφορά των δύο πλευρών, σύμφωνα με το Υφυπουργείο, είναι ότι τα χρήματα που ζητάνε οι ομάδες είναι με βάση την περσινή ΚΥΑ, φετινή ΚΥΑ δεν υπάρχει, άρα ούτε έχει καταστρατηγηθεί, όπως τονίζει η Λίγκα.
SUPER LEAGUE 2: «Περιμένουμε να μας καλέσουν, δεν ξεκινάμε»
Οι ομάδες της Super League 2 μετά το γενναίο «ψαλίδι» στα έσοδα τους επικαλούνται τον οικονομικό αφανισμό τους
Η σύγκριση με τις υπόλοιπες λίγκες για την χρηματοδότηση από τη φορολόγηση του στοιχήματος, προκαλεί ίλιγγο στις ομάδες της Super League 2, που παραμένουν στα κάγκελα, με τις εξελίξεις να προμηνύονται δραματικές. Οι ομάδες αποφασίστηκε να μοιραστούν το ποσό των 70 χιλ. ευρώ, δηλαδή 1,7 εκατ. ευρώ συνολικά, ενώ περίμεναν 5,1 εκατ. ευρώ.
Η «Match» ήρθε σε επικοινωνία με τη Λίγκα αλλά και τις ομάδες της, έχοντας την καθολική πληροφορία ότι με αυτά τα δεδομένα δεν γίνεται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.
Ανοιχτές στην πρόσκληση
Οι ομάδες στο σύνολό τους υποστηρίζουν ότι αν έρθει πρόσκληση από τον Υφυπουργό, θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Θέλουν όπως υποστηρίζουν να παίξουν, όχι να κάθονται, αν και ο κ. Αυγενάκης για να κάνει οποιαδήποτε κουβέντα έχει θέσει ως προϋπόθεση να έχει επανεκκινήσει το πρωτάθλημα. Η απόφαση των ομάδων για διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ομόφωνη και αυτό δείχνει το σημείο που έχουν φτάσει. Είναι θέμα πια πολιτικής βούλησης κατά τους συλλόγους, που επιμένουν στην τήρηση της περσινής ΚΥΑ, και την εφαρμογή της. Θα ακολουθήσει νέο συμβούλιο των ομάδων, όταν αποφασίσουν οι ίδιες, αν δεν έχουμε άμεσα εξελίξεις.
«Θα κάνουμε αίτημα τη Δευτέρα για να μας πουν ποιος εμπλέκεται σε αποφάσεις ύποπτων αγώνων, επίσημα. Να δούμε πως έγινε η αναδιάρθρωση και φτάσαμε τώρα εδώ. Είναι άδικο, γιατί είναι όλα γραμμένα. Η διαφορά από τα χρήματα που ήταν να πάρουμε και αυτά που τελικά μας δίνονται, είναι τεράστια. Δεν είναι υπεύθυνη η Λίγκα γι’ αυτό, το υπουργείο αποφασίζει. Τα λεφτά πάνε στους Μεσογειακούς και στο Ράλλυ Ακρόπολις, που δεν είναι στο στοίχημα. Να πει επίσημα το Υφυπουργείο τους λόγους».
Περιμένουν ειδοποίηση, αμφίβολη η ομοψυχία
Οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τους βουλευτές των Νομών τους. Όλες έκαναν τον προγραμματισμός τους με βάση τα 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα επόμενα λεφτά που θα πάρουν από το στοίχημα είναι σε έναν χρόνο! Και πάλι με την ίδια διαδικασία. «Οι ΠΑΕ θα κινηθούν νομικά, το ψάχνουν, δεν θα καταστραφούν», αναφέρουν στη «Match» οι ίδιες πηγές από τη Λίγκα και συνεχίζουν:
«Τι να συζητήσουμε αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερα λεφτά, μόνο έτσι θα κάτσουμε στο τραπέζι, δεν ζητάμε και τεράστια ποσά. Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, είναι κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκίνησε».
Η ουσία πάντως είναι ότι όταν μιλάμε για 26 οργανισμούς υπάρχει και μεγάλη διαφορά νοοτροπίας και συμφερόντων μεταξύ τους και σε περίπτωση καθυστέρησης των εξελίξεων δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρηθεί η ομοιογένεια των αποφάσεων.
Το συμπέρασμα
Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή φως στο τούνελ πάντως, όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ της «Match», με τις θέσεις των δύο πλευρών να είναι πάγιες και αμετακίνητες και θα πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα για να έρθουν σε επαφή ξανά οι δύο πλευρές. Χρειάζεται σίγουρα κάποια πρωτοβουλία για να μπούμε ξανά σε αναζήτηση κοινής γραμμής κουβέντας…

SUPER LEAGUE 2
Μία ανάσα από τη συμφωνία με τον πρώην κοκκινόμαυρο Κέβιν Γιοκέ είναι τα Χανιά

Μία ανάσα από την συμφωνία με τον Κέβιν Γιοκέ βρίσκονται τα Χανιά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Σελίμ Μπενασούρ έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του πρώην ακραίου χαφ του Λεβαδειακού που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν για ένα εξάμηνο δανεικός στην Παναχαϊκή και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρχουν εξελίξεις.
Τα Χανιά βρίσκονται σε επαφές με τον 29χρονο Γάλλο προκειμένου να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει σύντομα οριστική συμφωνία.
SUPER LEAGUE 2
Πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι στη Super League 2, αλλά και δίχως… Παναχαϊκή στην αφετηρία!

Με τη σέντρα να έχει οριστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη σήμερα η κλήρωση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2, για τη σεζόν 2025/2026, με απούσα την Παναχαϊκή και δίχως καμία ομάδα από την Δυτική Ελλάδα .
Η κληρωτίδα δεν ανέδειξε κάποιο μεγάλο ντέρμπι στην πρεμιέρα, με τα φαβορί για την άνοδο να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Αστέρα Β’, η Καλαμάτα τη Μαρκό, ενώ ο Πανιώνιος θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Β’.
Με τη σέντρα να έχει οριστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη σήμερα η κλήρωση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2, για τη σεζόν 2025/2026.
Η κληρωτίδα δεν ανέδειξε κάποιο μεγάλο ντέρμπι στην πρεμιέρα, με τα φαβορί για την άνοδο να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Αστέρα Β’, η Καλαμάτα τη Μαρκό, ενώ ο Πανιώνιος θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Β’.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής και στους δυο ομίλους:
Α’ όμιλος
(14/9/25)
Καμπανιακός-Καβάλα
Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β’
Ηρακλής-Αστέρας Β’
Αναγέννηση Καρδίτσας-Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης-ΠΑΣ Γιάννινα.
Β’ Όμιλος
Καλαμάτα – ΓΣ Μαρκό
Χανιά – Ελλάς Σύρου
Ηλιούπολη – Παναργειακός
Ολυμπιακός Β΄ – Πανιώνιος
Αιγάλεω – Athens Kallithea.
SUPER LEAGUE 2
Την Δευτέρα (1/9) η κλήρωση της Super League 2 χωρίς Αχαϊκή αγωνιστική παρουσία

Την ερχόμενη Δευτέρα (1/9), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026. Πλέον και μετά την περσινή αποβολή της Παναχαϊκής δεν υπάρχει η παραμικρή αχαϊκή αγωνιστική παρουσία στη διοργάνωση.
Η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025. και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2 2025-2026, στο Holiday Inn Athens Airport Hotel. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι καλύτεροι της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025 όπως αυτοί ψηφίστηκαν από τις συμμετέχουσες στο περυσινό πρωτάθλημα ομάδες».
Μίλτος Σπυρόπουλος