ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ενόργανη: Οι ανερχόμενες Μεσίρη και Λιάπη του Άτλαντα Πατρών
H Μεσίρη θα αγωνισθεί σε λίγες ημέρες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, ενώ η Λιάπη βλέπει βάθρο στο πανελλήνιο

Η καλή δουλειά που γίνεται στο χώρο της ενόργανης τα τελευταία χρόνια στον Άτλαντα Πατρών παίρνει σάρκα και οστά με τις διακρίσεις των αθλητριών του σε πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο. Συγκεκριμένα η Αθανασία Μεσίρη (φωτό) σε λίγες ημέρες (11-16/4) θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των γυναικών.
Η 16χρονη αθλήτρια μετά την πολύ καλή εμφάνισή της στο ευρωπαϊκό νεανίδων το 2022 στο Μόναχο, καλείται αυτή τη φορά να ανταποκριθεί στον πρώτο της αγώνα στην κατηγορία των γυναικών, ο οποίος θα είναι ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα, διεκδικώντας μάλιστα και την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Επίσης η Φωτεινή Λιάπη συμμετείχε με την εθνική νεανίδων στο ευρωπαϊκό το 2022, ενώ ο φετινός της στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα με μία θέση στην πρώτη τριάδα που δίνει το εισιτήριο για τις διεθνείς ολυμπιακές ημέρες.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής του Άτλαντα Πατρών, Ηλίας Τσοπάνογλου, δήλωσε στη «Match»: «Θέλω να συγχαρώ και τα δύο κορίτσια γιατί εκτός από εξαιρετικές αθλήτριες είναι και άριστες μαθήτριες, επιβεβαιώνοντας ότι η μάθηση και ο αθλητισμός μπορούν να συνδυαστούν. Ξέρουν να διαχειρίζονται τον χρόνο τους και σε συνδυασμό με την αγάπη τους γι αυτό που κάνουν καταφέρνουν να φέρουν και διακρίσεις. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να πετύχουν τους στόχους τους».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
“Έφυγε” ο Γιώργος Αλικάκος που έβαλε τη δική του σφραγίδα στο χαντ-μπολ, πρώην μέλος της ΕΟΕ

Με βαθιά θλίψη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποχαιρέτησε τον Γιώργο Αλικάκο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με αφοσίωση και ήθος τον ελληνικό αθλητισμό για πάρα πολλά χρόνια.
Όπως αναφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της, η παρουσία του υπήρξε καθοριστική για την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού και για τη στήριξη των Ελλήνων αθλητών, στους οποίους στάθηκε πάντα με αγάπη, σεβασμό και πίστη στις δυνατότητές τους. Η συνέπεια, η εργατικότητα και το ανιδιοτελές του πνεύμα άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην αθλητική οικογένεια.
«Πρωτεργάτης της παρουσίας και της ανάπτυξης του χάντμπολ στην Ελλάδα, θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα ήθους και προσφοράς. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο, όμως η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να εμπνέει όσους εργάζονται για το καλό του αθλητισμού και της πατρίδας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΟΕ/
Μάλιστα, ο Πρόεδρος Ισίδωρος Κούβελος και ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Χανδακάς εξέφρασαν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

Με μία πολύ άνετη νίκη 22-6 επί του Ισραήλ, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης Νεανίδων τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18, το οποίο φιλοξενείται στη Μάλτα.
Το συγκρότημα του Γιώργου Ντόσκα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, πέρασε απευθείας στην οκτάδα και περιμένει πλέον τα αυριανά νοκ-άουτ παιχνίδια, για να μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής (5/9).
Η ελληνική ομάδα «έβγαλε αντίδραση» μετά την ήττα από την Ισπανία και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στο -έτσι κι αλλιώς υποδεέστερο- Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε με 6-0 και προηγήθηκε 11-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλες οι παίκτριες γηπέδου, πλην της Ειρήνης Σταυρίδου.
Τα 8λεπτα: 5-0, 7-2, 5-3, 5-1
ΕΛΛΑΔΑ: Σάλεχ, Καραγιάννη 4, Κουνδουράκη 3, Μπίκου 3, Δρακωτού 1, Μαρίνου 2, Κλαψιανού 1, Κρασσά 2, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 1, Ελμισιάν 3, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΝΟΠ για τη νέα σεζόν σήμερα το απόγευμα στο κολυμβητήριο του ομίλου στην Ακτή Δυμαίων παρότι ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία με τον νέο τεχνικό Φώντα Λεμπέση δεν υπάρχουν.
Κάτι που είναι καθαρά διαδικαστικό και με την ομάδα πλέον να… ανάβει τις μηχανές για τη δεύτερη σερί παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής.
Από τη σημερινή πρώτη δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για μια καλή σε γενικές γραμμές πορεία.
Μίλτος Σπυρόπουλος