Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Βασίλης Βλασταράς: «Το νερό έχει μπει στ’ αυλάκι…»

Ο διοικητικός παράγοντας του Απόλλωνα ανοίγει τα χαρτιά του κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν *Πως θα κινηθεί το μπάτζετ της νέας χρονιάς – Η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου .

Published

on

Ένας από τους πλέον «αφανείς ήρωες» σε διοικητικό επίπεδο στην ΚΑΕ Απόλλων είναι κατά γενική ομολογία ο Βασίλης Βλασταράς, καθώς η προσφορά του στο σύλλογο είναι ανεκτίμητη από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα διοικητικά κοινά, όχι μόνο στην εταιρεία αλλά και στον ερασιτέχνη.

Ο ίδιος αποφεύγει να βγαίνει μπροστά (βλέπε δημοσιότητα), αρεσκόμενος στο να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά του κι ως εκ τούτου, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η συνέντευξη που έδωσε εφ’ όλης της ύλης στη «Match».

– Η χρονιά ολοκληρώθηκε. Θα ήθελα το δικό σας σχόλιο για το τελικό αποτέλεσμα.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη αποστολή με δυο κεντρικούς άξονες. Την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου και την αγωνιστική επιτυχία με την παραμονή στην κατηγορία.

Ο στόχος επετεύχθη εις διπλούν και είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι, σε μια χρονιά με πολλά και διάφορα εμπόδια, που μόνο όσοι τα έζησαν από κοντά είναι σε θέση να καταλάβουν το μέγεθος της τελικής επιτυχίας».

– Ας ξεκινήσουμε από τα εξωαγωνιστικά. Σε ποιο σημείο είναι η οικονομική εξυγίανση του Απόλλωνα;

«Απαντάω ευθέως, σε βαθμό 90 με 95%. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η φετινή χρονιά είναι πληρωμένη όπως και η περσινή, δεν υπάρχει η παραμικρή οφειλή που να έχει να κάνει με την ομάδα ακόμη και από τα πιο πίσω χρόνια, παρά μόνο μερικές τελευταίες εκκρεμότητες τρίτων.

Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους με μεγάλες θυσίες όμως που κάναμε, προτάσσοντας την οικονομική εξυγίανση πάνω από το αγωνιστικό αποτέλεσμα».

– Η ομάδα πάντως αν και είχε το μικρότερο μπάτζετ, επιβίωσε. Θα αλλάξει κάτι του χρόνου;

«Πρώτα απ’ όλα τη νέα χρονιά οι ρόλοι θα αντιστραφούν. Το βάρος θα δοθεί στην αύξηση του μπάτζετ προκειμένου η ομάδα να γίνει καλύτερη και πιο ανταγωνιστική, στοιχεία απόλυτα αναγκαία για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Το θέλει ο κόσμος του Απόλλωνα, το θέλουμε κι εμείς, θα το κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ακόμη όμως είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο».

– Ποια ήταν τα βασικότερα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο δρόμο σας;

«Οι τραυματισμοί βασικών παικτών λειτούργησαν αρνητικά στην ομαλή λειτουργία της ομάδας. Ακόμη η ξαφνική φυγή του Τέιλορ δημιούργησε ένα τεράστιο κενό.

Όμως όλα αυτά καλύφθηκαν πολύ καλά από τον προπονητή και με την τεράστια στήριξη του κόσμου φθάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τον κόσμο του Απόλλωνα ότι και να πω θα είναι λίγο, μας στηρίζει και είναι δίπλα μας εδώ και πολλά χρόνια».

Μίλτος Σπυρόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Π.: Καλή πορεία στο Κύπελλο

Published

on

– Οι «μελανόλευκοι» έχουν την ευκαιρία με πέντε διαδοχικές προκρίσεις να φτάσουν στο φάιναλ-φορ του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ

Είναι δεδομένο ότι ο σημερινός Απόλλωνας δεν μπορεί να διεκδικήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αν και στο παρελθόν έφτασε δύο φορές μία ανάσα από την ιστορική επιτυχία, παίζοντας στους τελικούς του 1997 και του 2015, όπου ηττήθηκε από Ολυμπιακό (80-78) και Παναθηναϊκό (68-53) αντίστοιχα.

Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή πορεία, μετά και την κλήρωση που έγινε, και τουλάχιστον να φτάσει μέχρι την τελική φάση του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ, λίγο πριν μπουν στον θεσμό και οι ομάδες της GBL.

Μια τέτοια πορεία θα του δώσει τη δυνατότητα να δώσει μία σειρά από διαδοχικά επίσημα παιχνίδια, τα οποία επί της ουσίας θα αποτελέσουν την καλύτερη δυνατή πρόβα για τη μάχη της ανόδου στην Α2 Εθνική.

Προς αυτή την κατεύθυνση ευνοεί και η κλήρωση που έχει γίνει για όλες τις φάσεις του θεσμού, αρκεί οι «μελανόλευκοι» να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι από την αρχή.

Η πρεμιέρα θα γίνει με την αναμέτρηση κόντρα στον συμπολίτη Προμηθέα 2014 (αντίπαλο και στο νέο πρωτάθλημα της NL1), που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στην Περιβόλα, με ώρα έναρξης τις 17:00.

Περνώντας με επιτυχία το εν λόγω εμπόδιο, θα βρει στη συνέχεια εκτός έδρας μία ακόμη ομάδα του ομίλου του, τον νικητή του ζευγαριού Πανελλήνιος-Ν. Κηφισιά (Τετάρτη 17/9), έχοντας και πάλι την ιδιότητα του φαβορί για το «διπλό»-πρόκριση.

Από εκεί και πέρα, θα τον περιμένει ο νικητής από τα ζευγάρια Δούκας-Ερμής Πειραιά / Γαργαλιάνοι-Αχαγιά ’82 για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης, πάλι μακριά από την Περιβόλα (Σάββατο 20/9), με την πρόκριση να φέρνει πιθανότατα τη Δόξα Λευκάδας στην Περιβόλα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη πιο… βαθιά στο Κύπελλο, όπου αντίπαλος θα είναι εκ νέου ομάδα της Elite League (Σοφάδες ή Αιγάλεω λογικά). Κι εκεί θα έχει τη μεγάλη πρόκληση της νίκης για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

«Πιστός» στην πρεμιέρα του Απόλλωνα και φέτος ο Φίλιππας Καμίσης έδωσε το παρών στην Περιβόλα

Published

on

Σιγά μην έλλειπε και από τη φετινή επίσημη πρώτη του Απόλλωνα ο Φίλιππος Καμίσης, παράγοντας με τεράστια προσφορά σταθερά και αδιάλειπτα επί δεκαετίες.

Έτσι, βρέθηκε από νωρίς στο κλειστό της Περιβόλας, έχοντας τη δυνατότητα να τα πει με πολλούς και διάφορους για το φετινό μεγάλο εγχείρημα (στη φωτό με τον αρχηγό Ζούμπο), ενώ βρέθηκε και στο ημικύκλιο του κλειστού στην εναρκτήρια ομιλία του γεν. γραμματέα Απ. Ζέρβα προς τους παίκτες.

Να σημειωθεί άλλωστε ότι ο Φ. Καμίσης με την ιδιότητα του μέλους μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Απόλλωνα και χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού απ’ όλη την μελανόλευκη οικογένεια.

 Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Π.: Δουλειά στη «χημεία»

Published

on

– Οι «μελανόλευκοι», με όλους τους παίκτες παρόντες, συνεχίζουν την προετοιμασία τους, με αισιοδοξία να φανούν ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις

Στη δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας μπήκε από χθες (25/8) ο Απόλλωνας, που είναι και η τελευταία πριν από το επόμενο στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει τα φιλικά παιχνίδια, έτσι ώστε να «μονταριστεί» το νέο σύνολο που έχει δημιουργηθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Το πλέον ευχάριστο για τον Γ. Ελευθεριάδη είναι ότι, με την έλευση του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ Τζάστιν Κίερ, δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να δουλεύει όσο καλύτερα μπορεί στο παρκέ της Περιβόλας.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και τον έχει ήδη διατυπώσει η «μελανόλευκη» διοίκηση, αναφέροντας ότι «η νέα σεζόν βρίσκει τον Απόλλωνα με όρεξη, ενθουσιασμό και στόχο να παρουσιαστεί έτοιμος και ανταγωνιστικός σε όλες τις διοργανώσεις».

Κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και τον τεχνικό της ομάδας, Γ. Ελευθεριάδη, που μιλώντας στη «Match» σχολίασε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι στον Απόλλωνα. Πιστεύω ότι σε επίπεδο μεταγραφών έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό με τα παιδιά που έχουν έρθει.

Οι παίκτες έχουν δυνατότητες και αυτό που μένει είναι να δουλέψουμε για να γίνουμε ομάδα. Θέλει υπομονή και χρόνο ώστε να βρεθεί ο ένας με τον άλλον, όμως είμαι αισιόδοξος.

Ο στόχος σε μια τέτοια ομάδα δεν μπορεί να είναι διαφορετικός, παρά μόνο πρωταγωνιστικός».

Φιλικά και…

Κύπελλο

Το πρόγραμμα των φιλικών των «μελανόλευκων», πριν από την επίσημη πρεμιέρα με τον Προμηθέα 2014 για το Κύπελλο Ελλάδας στην Περιβόλα, δεν περιλαμβάνει πολλά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, στις 3 Σεπτεμβρίου με την Αχαγιά ’82 εντός, στις 6 Σεπτεμβρίου με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και στις 9 Σεπτεμβρίου με την Παναχαϊκή στην Περιβόλα.

Το αν θα δοθούν και άλλα, θα εξαρτηθεί από την πορεία που θα έχει η ομάδα στον θεσμό του Κυπέλλου, όπου με βάση την κλήρωση που έχει γίνει, οι «μελανόλευκοι» προσδοκούν σε μια πορεία σε βάθος.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20253 hours ago

Όμιλος Ελλάδας: Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Η Ιταλία νίκησε την Ισπανία και έβαλε φωτιά στον όμιλο της Ελλάδας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών για τη League Phase του Champions League

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ4 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: “Η φετινή NL1 θα θυμίζει… GBL για τη μάχη του τίτλου με δυο ακλόνητα φαβορί”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ για τα ματς στη League Phase του Europa League

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τα παιχνίδια στη League Phase του Conference League

ΠΟΛΟ5 hours ago

“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού για τη League Phase του Europa League

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Το επίσημο λογότυπο Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20253 hours ago

Όμιλος Ελλάδας: Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Η Ιταλία νίκησε την Ισπανία και έβαλε φωτιά στον όμιλο της Ελλάδας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών για τη League Phase του Champions League

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ4 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: “Η φετινή NL1 θα θυμίζει… GBL για τη μάχη του τίτλου με δυο ακλόνητα φαβορί”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ για τα ματς στη League Phase του Europa League

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τα παιχνίδια στη League Phase του Conference League

ΠΟΛΟ5 hours ago

“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού για τη League Phase του Europa League

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Το επίσημο λογότυπο Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

Facebook