BASKET LEAGUE
«Ραντεβού» στη Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
Θέση στο τζάμπολ του 2ου ημιτελικού, απέναντι στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, παίρνει σήμερα ο Ολυμπιακός

Θέση στο τζάμπολ του 2ου ημιτελικού, απέναντι στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, παίρνει ο Ολυμπιακός (25/5, 19:15), στην πρώτη αγωνιστική υποχρέωση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά τον τελικό της Euroleague, στο Κάουνας την περασμένη Κυριακή (21/5).
Η ομάδα του Πειραιά επέστρεψε στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα (22/2) το απόγευμα και είχε λίγες ημέρες να ξεκουραστεί πριν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, για ν’ αντιμετωπίσει την ομάδα του Φώτη Τακιανού.
Η ομάδα του Πειραιά έχει το προβάδισμα (1-0) μετά τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι (83-65) που έγινε στο ΣΕΦ και θέλει να κάνει το 2-0 για να βρεθεί μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.
Mετά τον οδυνηρό τρόπο της απώλειας του 4ου ευρωπαϊκού τροπαίου του, από το εύστοχο σουτ του Σέρχιο Γιουλ, 3,2΄΄ πριν τη λήξη στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας κατακτήσει ήδη το Σούπερ Καπ στην αρχή της σεζόν και το Κύπελλο Ελλάδας.
Εκτός Basket League για τα πλέι οφ, έχει αφήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τον Αϊζάια Κέιναν. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να φέρει τη σειρά στα ίσια, με μία πολύ δύσκολη αποστολή, απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Στο μεταξύ, άλλαξε η ώρα έναρξης του 3ου μεταξύ τους αγώνα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή (28/5), στο ΣΕΦ. Το τζάμπολ θα πραγματοποιηθεί στις 19:05 αντί στις 19:15, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Λιμνιάτης: «Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης υποστήριξε ότι η ατομική άμυνα ήταν το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι στο Ιβανώφειο και ο προπονητής του Προμηθέα Bίκος Cola ανέλαβε την ευθύνη υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες του για τη σημασία του αγώνα αλλά και τις απαιτήσεις του.
Aναλυτικά τα όσα είπε:
«Eίναι ξεκάθαρη η εικόνα του αγώνα τον οποίον άξιζε να νικήσει ο Ηρακλής. Από την πλευρά μας, δεν υπήρξε η άμυνά μας στο ένας εναντίον ενός. Αφήσαμε τον Φόρμαν και τον Μωραίτη να μας περνούν, να σκοράρουν και να δημιουργούν. Το προσωπικό κομμάτι, η μάχη του ένας εναντίον ενός καθόρισε την τύχη του αγώνα. Θεωρητικά είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό αλλά το 90 παθητικό τα λέει όλα», είπε και συμπλήρωσε.
«Όταν τελειώνει ο αντίπαλος με 65% στο δίποντο και 45% στο τρίποντο, δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε. Είναι ξεκάθαρα δική μου ευθύνη γιατί δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες για την προσέγγιση του αντιπάλου και την έδρα στην οποία παίξαμε. Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω».
BASKET LEAGUE
“Σεφτέ” με το αριστερό για τον Προμηθέα στην GBL, ήττα με 90-79 από τον Ηρακλή

Ο Προμηθέας Βίκος Cola ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Greek Basketball League από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 90-79.
Ο Ηρακλής είχε σε τρομερή κατάσταση τον Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν (22π), με τον Δημήτρη Μωραΐτη (14π) να ακολουθεί και τον κόσμο να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο Προμηθέας, από την πλευρά του, είχε τον Τζέι Πι Μακούρα (15π) σε φοβερή κατάσταση στο πρώτο μέρος, όμως ο Ρομπ Γκρέι (14π) δεν ήταν καλός, ο Κένταλ ΜακΚάλουμ (7π) έμεινε χαμηλά και οι ψηλοί δεν έδωσαν κάτι στην ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη.
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 47-43, 76-62, 90-79.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σιγάλας): Ράιτ-Φόρμαν 22 (6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σμιθ 10 (4/4 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη), Μωραΐτης 14 (1/3 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ασίστ), Σίλας, Λάμπρεχτ 8 (4/5 δίποντα), Ντάρκο-Κέλι 6 (2), Φόστερ 10 (2), Τσιακμάς 3 (1), Πουλιανίτης, Γουέρ 5, Καμπουρίδης 6 (2), Χρηστίδης 6 (3/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Λιμνιάτης): Χάμοντς 20 (6/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/3 βολές), Κόουλμαν 7 (3/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ), ΜακΚάλουμ 7 (2/5 σουτ, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 λάθη), Καραγιαννίδης 9 (4/7 δίποντα, 1/5 βολές, 10 ριμπάουντ), Γκρέι 14 (3/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/3 βολές), Πλώτας, Μπαζίνας, Λάγιος, Κομνιανίδης, Πόλικαπ 7, Μακούρα 15 (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Σταυρακόπουλος.
Τα ομαδικά στατιστικά του Ηρακλή: 20/31 δίποντα, 13/29 τρίποντα, 11/19 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 10 επιθετικά), 20 ασίστ, 9 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 15 λάθη, 25 φάουλ.
Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 22/42 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 14/23 βολές, 36 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 15 επιθετικά), 23 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 13 λάθη, 18 φάουλ.
Στη 2η αγωνιστική ο Προμηθέας θα υποδεχθεί στο “Δ. Τόφαλος” το Μαρούσι (11/10 στις 19:00).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Με χαμόγελα για το διπλό ο Προμηθέας κόντρα στον Ηρακλή, σύμμαχος η προϊστορία

Έτοιμος με το καλημέρα του πρωταθλήματος είναι ο Προμηθέας για να πάρει το πρώτο δίποντο, αν και η σημερινή αποστολή του κόντρα στον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη (7μ.μ.), κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.
Στη διάθεση του Λιμνιάτη είναι όλοι οι παίκτες, με το βάρος στην ταχτική που θα απαιτηθεί και κύρια στην άμυνα, για να ανοίξει νικηφόρα η αυλαία.
«Όπλο» του Προμηθέα η θετική παράδοση που έχει στις πρεμιέρες του στο πρωτάθλημα και η καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όπως έδειξε στην γενική δοκιμή του Σούπερ Καπ.
Βέβαια, για τον Προμηθέα το να παίζει στο ξεκίνημα εκτός έδρας είναι κάτι που του έχει γίνει… συνήθεια, μια και από την πρώτη στιγμή που δίνει το παρών στην μεγάλη κατηγορία, καμία σεζόν δεν έχει κάνει πρεμιέρα στην Πάτρα!
Απίστευτο μεν, αληθινό δε, ένα από τα μεγαλύτερα τερτίπια της κληρωτίδας, αν και ο ίδιος έχει φροντίσει να χτίσει μια εξαιρετική παράδοση που θέλει να την συνεχίσει και το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα του Ηρακλή.
Ποια είναι αυτή; Στις προηγούμενες εννέα πρεμιέρες στην Α2 μακριά από το «Τόφαλος» έχει να επιδείξει τον απίστευτο απολογισμό με 7 νίκες και μόλις 2 ήττες.
Πιο αναλυτικά, να θυμηθούμε τις «επιδόσεις» του στις προηγούμενες εκκινήσεις του πρωταθλήματος.
2016-17: Παναθηναϊκός-Προμηθέας 81-71
2017-18: ΠΑΟΚ-Προμηθέας 73-79
2018-19: Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας 68-83
2019-20: Λάρισα-Προμηθέας 69-96
2020-21: Λαύριο-Προμηθέας 75-72
2021-22: Περιστέρι-Προμηθέας 81-88
2022-23: Λαύριο-Προμηθέας 80-90
2023-24: ΠΑΟΚ-Προμηθέας 80-95
2024-25: Μαρούσι-Προμηθέας 80-89
Μίλτος Σπυρόπουλος