ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Παναχαϊκή Κ19: Επιστροφή στη δράση με… φρέσκο αέρα
Μετά από τέσσερις μήνες στο κεντρικό γήπεδο της Αγυιάς για το φιλικό με τον Παναιτωλικό.

Στη δράση έστω και ανεπίσημα επέστρεψε η Κ19 της Παναχαϊκής μετά από διάστημα 4 μηνών! Με νέο… αέρα και αρκετά νέα πρόσωπα, οι «κοκκινόμαυροι» αντιμετώπισαν την Παρασκευή σε φιλική αναμέτρηση την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού που αγωνίζεται στα σαλόνια της Super League 1.
Η διαφορά ετοιμότητας με το ένα πρωτάθλημα να μην συμπληρώνει ούτε έναν γύρο (βλ. Super League 2) και το άλλο να είναι σε πλήρη δράση μέχρι πριν λίγες μέρες (και μάλιστα σε μέγιστη ανταγωνιστικότητα), είναι τεράστια αλλά τα παιδιά της Παναχαϊκής στο… ντεμπούτο τους στο κεντρικό γήπεδο της Αγυιάς είχαν πολύ μεγάλη όρεξη και έδειξαν να το χαίρονται με την ψυχή τους!
Το ταλέντο περισσεύει στις τάξεις των «κοκκινόμαυρων» που… σκούριασαν στην αναμονή και με τον Δημήτρη Κατριμπούζα πλέον στο τιμόνι τους, κλείνουν με χαμόγελα τη χρονιά και με την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο και με την έναρξη της επόμενης.
Κόσμος και… κοσμάκης σε εξέδρες και γήπεδο
Εξάλλου η νέα… προοπτική στην συνεργασία της ΠΑΕ και των ακαδημιών της Παναχαϊκής τρέχει «άτυπα» εδώ και λίγες μέρες και γίνεται προσπάθεια να ακολουθήσουν μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου αυτών των προπονήσεων και των δράσεων νέα σπουδαία φιλικά απέναντι σε ομάδες της Super League 1.
Στα αξιοσημείωτα του φιλικού τεστ της Παρασκευής, που για την ιστορία έληξε με νίκη του Παναιτωλικού με 3-0, ήταν η παρουσία του κόσμου αλλά και σύσσωμων των διοικήσεων (με τον Πέτρο Σταθάκη να κατεβαίνει από την Αθήνα γι’ αυτό τον λόγο) και των προπονητών όλων των τμημάτων της Παναχαϊκής, ερασιτεχνικής και ΠΑΕ.
Η προσέλευση συγγενών, φίλων, οπαδών αλλά και ποδοσφαιριστών της ομάδας στη Θύρα 2 του γηπέδου της Αγυιάς ήταν μεγαλύτερη και από τα επίσημα (!) παιχνίδια της αντρικής ομάδας, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον για την Κ19 αλλά και ότι το πραγματικό δέσιμο ομάδας και πόλης γίνεται από τους γηγενείς ποδοσφαιριστές, όπως παραδέχθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Αγωνίστηκαν οι: Γεωργόπουλος (46’ Ξυπολιάς), Σταυρόπουλος (46’ Γερολυμάτος), Μικές (46’ Τασσόπουλος), Σταθόπουλος (46’ Πέτρου), Ανδριακόπουλος (46’ Βεντουρής), Κουραχάνης (65’ Κοπζάρου), Πετράτος (73’ Βαγενάς), Ξένος (38’ Διαμαντόπουλος, 73’ Κούλος), Ντούνης (64′ Μουρτζόπουλος), Παπαηλιού (73’ Μπραντάν), Νικολόπουλος (38’ Βερβίτας, 83′ Ανδρικόπουλος).
Ηλίας Μάτσας

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

Το «Matchnews.gr» είχε αποκαλύψει από χθες το απόγευμα το πρέσινγκ της Παναχαϊκής στον Ηλία Πετράτο για να παίξει και τη νέα χρονιά με τη φανέλα της στην Γ’ εθνική, το οποίο και απέδωσε καρπό, μια και η συμφωνία είναι γεγονός και το μόνο που λείπει είναι η επίσημη κοκκινόμαυρη ανακοίνωση (δεν θα αργήσει).
Επίσης στο έμψυχο δυναμικό θα ενταχτεί και ο νεαρός αμυντικός Μπάμπης Σταθόπουλος, ο οποίος μπορεί να ανακοινώθηκε αρχικά από τα Χανιά, όμως θα συνεχίσει στην Παναχαϊκή.
Από κει και πέρα, το βάρος είναι στραμμένο στο στόπερ, με το όνομα του Απόστολου Σκόδρα (φωτό) να είναι πάντα ο βασικός στόχος, περίπτωση πάντως που δεν είναι εύκολη καθώς το οικονομικό κόστος δεν είναι και μικρό.
Στην Παναχαϊκή πάντως αισιοδοξούν ότι και αυτό το θέμα θα έχει αίσια κατάληξη, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία στα μετόπισθεν.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Πανθουριακός: Ομάδα «δεμένη», θέλει να κάνει ζημιά στην Παναχαϊκή

Τον Πανθουριακό έφερε η κληρωτίδα στον δρόμο της Παναχαϊκής για την 1η Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Καλαμάτα (07/09, 16:30) και να διεκδικούν την πρόκριση.
Οι Καλαματιανοί βρίσκονται και στον ίδιο Όμιλο με το σύνολο του Λεωνίδα Κυβελίδη και θα τα ξαναπούν σύντομα στη Γ’ Εθνική, παίρνοντας όμως πρώτα μια καλή εικόνα ο ένας αντίπαλος του άλλου στο Κύπελλο. Ο Πανθουριακός είναι μια ομάδα που πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο της στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της με 10 βαθμούς.
Πρόκειται για ένα σύνολο καλά οργανωμένο και «δεμένο» τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας κρατήσει βασικά «γρανάζια» του ρόστερ, όπως είναι ο αρχηγός Μιχάλης Ζαχαρόπουλος που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο, εντός κι εκτός γηπέδου. Μεγάλη σημασία έχει πως στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα σε ένα τόσο ιστορικό επίτευγμα και που φυσικά ξέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, δουλεύοντας και με τους νέους ποδοσφαιριστές που ενσωματώθηκαν στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.
Ήττα στην πρόβα τζενεράλε πριν την Παναχαϊκή
Oi Καλαματιανοί έδωσαν φιλική αναμέτρηση το Σάββατο 30 Αυγούστου με τον ΑΟ Μιλτιάδη στο «Στ.Παπαδόπουλος», όπου ηττήθηκαν με 1-0 με τον Γιαννόπουλο να σκοράρει στο 80′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Πανθουριακός (Σακελλαρόπουλος): Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Γιαννακόπουλος, Νικολόπουλος, Δρούγας, Ζαχαρόπουλος, Σερπάνος, Τιμπλαλέξης, Κωστέας, Γεωργουλέας, Αγγελής. Αγωνίστηκαν επίσης: Δημόπουλος, Παπαδόπουλος, Κακούρος, Καυκής, Δημητρίου, Χριστόπουλος, Φράγκος, Γεωργέας, Καστόρας, Τσέας.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
“Κοκκινόμαυρες” ματιές στο φιλικό της Θύελλας Πατρών με την Ζάκυνθο

Λεωνίδας Κυβελίδης και Κώστας Κωνσταντινίδης παρακολούθησαν το Θύελλα Πατρών-Ζάκυνθος το περασμένο Σάββατο.
Η Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής και έτσι ο προπονητής και ο τεχνικός σύμβουλος των “κοκκινόμαυρων” έκαναν το ανάλογο σκάουτινγκ, όντας παρόντες στο “Φ.Αραβαντινός”.
Γιάννης Γεωργακόπουλος