ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Τένις: «Ατσάλινος» Τσιτσιπάς στον β΄ γύρο
Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 σετ του Ντόμινικ Τιμ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 σετ του Ντόμινικ Τιμ και προκρίθηκε στον β΄ γύρο του Wimbledon, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ.
Τα σετ: 3-6, 7-6 (1), 6-2, 6-7 (5), 7-6 (8)
Το κακό ξεκίνημα που είχε το μεσημέρι της Τρίτης (4/07), όταν βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ, άφησε πίσω του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη… δεύτερη δόση του αγώνα με τον Ντόμινικ Τιμ.
Μετά από σχεδόν 4 ώρες αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Αυστριακού, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς έδειξε κάποια από τα εξαιρετικά στοιχεία που τον είχαν φέρει τα προηγούμενα χρόνια στην ελίτ του παγκόσμιου τένις.
Τελικά, όμως, αυτός που πανηγύρισε στο φινάλε ήταν ο Τσιτσιπάς, ο οποίος «έκλεισε» το ραντεβού της Πέμπτης με τον Άντι Μάρεϊ και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί στο περίφημο Centre Court του Wimbledon έχοντας απέναντί του το αγαπημένο παιδί των Βρετανών.
Σε σχέση με το χθεσινό του νωθρό ξεκίνημα, σήμερα ο Τσιτσιπάς ήταν… άλλος τενίστας. Μπήκε αποφασισμένος στο κορτ, έπαιξε πολύ επιθετικά, ανεβαίνοντας συνολικά 64 φορές στο φιλέ και τελειώνοντας τις 46 μπάλες.
Ο Τιμ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο σετ το οποίο πήρε με 6-3, κάνοντας δύο μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά. Στο 2ο σετ η βροχή έκανε την εμφάνισή της, οδηγώντας το παιχνίδι σε οριστική διακοπή.
Με τον Έλληνα να ήταην μπροστά με 4-3 στα game ξεκίνησε σήμερα ο αγώνας. Ο 24χρονος χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να ισοφαρίσει, χάνοντας μόλις ένα πόντο και δείχνοντας στον αντίπαλό του ότι… επέστρεψε για τα καλά.
Σε μονόλογο του Τσιτσιπά εξελίχθηκε το τρίτο σετ, το οποίο διήρκησε 38 λεπτά. Το έκλεισε με 6-2 και προηγήθηκε με 2-1 σετ. Ο Τιμ, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Βελτιώθηκε σημαντικά στο 4ο σετ και με «όπλο» το εξαιρετικό του σερβίς κατάφερε στο τάι μπρέικ να φτάσει στην ισοφάριση (2-2).
Τα πάντα κρίθηκαν στο 5ο σετ, όπου και πάλι οι δύο μονομάχοι κράτησαν το σερβίς τους κι έλυσαν τις διαφορές τους στο τρίτο τάι μπρέικ. Αμφότεροι έσπασαν από μία φορά το σερβίς του άλλου κι ένα λάθος του Τιμ οδήγησε τον Τσιτσιπά σε δεύτερο ματς πόιντ. Δεν τα κατάφερε, όμως αμέσως μετά απάντησε με νέο μπρέικ στο σερβίς του Τιμ και με 10-8 πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

ΠΟΛΟ
Προκήρυξη σχολής νέων παρατηρητών διαιτησίας από την ΚΟΕ σε συνεργασία με τον ΣΔΥ

Το διοικητικό συμβούλιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (Πέμπτη, 18/9) ενέκρινε την προκήρυξη Σχολής Νέων Παρατηρητών Διαιτησίας 2025, σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας σε συνεργασία με το ΣΕΔΥ.
Στόχος είναι η εξέλιξη, η ενδυνάμωση και ο εμπλουτισμός του σώματος των παρατηρητών, και η περαιτέρω βελτίωση και αξιολόγηση των διαιτητών που απαρτίζουν ένα πολύ καλό σώμα διεθνώς.
Σκοπός είναι η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των αγώνων υδατοσφαίρισης, των πρωταθλημάτων και των διοργανώσεων της ΚΟΕ γενικότερα.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Την 1η Οκτωβρίου ανοίγει η σεζόν με το σούπερ καπ γυναικών μεταξύ Βουλιαγμένης και Ολυμπιακού

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου θα ανοίξει η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2025-26 στην ελληνική υδατοσφαίριση, με τη διεξαγωγή του αγώνα για το σούπερ καπ γυναικών.
Η αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Βουλιαγμένης με τον κυπελλούχο Ολυμπιακό θα γίνει στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, με ώρα έναρξης 7 μ.μ., και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.
Θα είναι η τρίτη φορά που θα διεξαχθεί σούπερ καπ γυναικών, με τον Ολυμπιακό να έχει κατακτήσει το τρόπαιο τις δύο προηγούμενες. Το 2020, οι «ερυθρόλευκες» συνέτριψαν 30-4 τον Νηρέα Χαλανδρίου (ήταν φιναλίστ του κυπέλλου την προηγούμενη σεζόν), ενώ πέρυσι επικράτησαν 13-8 του κυπελλούχου Εθνικού.
Σημειώνεται ότι στους άνδρες δεν θα υπάρξει αντίστοιχος αγώνας, αφού ο Ολυμπιακός κατέκτησε πέρυσι και τους δύο εγχώριους τίτλους.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Η ΝΕ Πατρών (γυναίκες) ισχυρό φιλικό τεστ κόντρα στην πρωταθλήτρια Κίνας Σαγκάη

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο Σάββατο η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ, η οποία θα δώσει φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το νέο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Κίνας, Σαγκάη.
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ δυνατό τεστ, στο οποίο ο προπονητής των «δελφινιών» Γιώργος Τσόκας θα δοκιμάσει πολλά σχήματα και συστήματα. Το φιλικό θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, με ώρα έναρξης τις 18.00. Να σημειωθεί ότι η ΝΕΠ έπαιξε χθες και με τον ΝΟΠ.
Μίλτος Σπυρόπουλος