Α1 ΕΣΚΑΗ
Ο απόηχος της πρεμιέρας της Α1 ΕΣΚΑ-Η

Με ενδιαφέροντα παιχνίδια και θέαμα άνοιξε χθες την αυλαία του το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Μέσω του matchnews.gr θα καταγραφούν τα σημεία αναφοράς και ο απόηχος της πρεμιέρας.
Αναλυτικά:
5 νίκες οι γηπεδούχοι, 2 νίκες οι φιλοξενούμενοι
Καλύτερη επίθεση: Γαλήνη 86 πόντοι στη νίκη επί της Απολλωνιάδας.
Καλύτερη άμυνα: Δύμη 42 πόντοι στη νίκη επί του Ηρακλή Πύργου.
Ο πρωταγωνιστής: Η εμφάνιση του Καρυστινού στη νίκη των Ροϊτίκων επί του Βαρθολομιού έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Β.Αναστασόπουλου. Σημείωσε τους 32 από τους 77 πόντους των νικητών.
Η νίκη: Οι Νέοι Γλαύκου μπήκαν με το δεξί ως νεοφώτιστη ομάδα στο πρωτάθλημα και νίκησαν με 25 πόντους διαφορά την Ολυμπιάδα, αποδίδοντας καλό μπάσκετ.
Το ματς: Ήταν ντέρμπι με τα όλα του, το οποίο εν τέλει κατέκτησε η ΕΑ Παραλίας με 68-61 επί των Αραχωβιτίκων.
Γιάννης Γεωργακόπουλος

Α1 ΕΣΚΑΗ
Α1 ΕΣΚΑ-Η: Μία εβδομάδα πριν την έναρξη

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εκκίνηση της φετινής σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, καθότι το πρωτάθλημα προβλέπεται άκρως ανταγωνιστικό.
Την ερχόμενη Δευτέρα (6/10) οι 14 ομάδες θα μπουν στη μάχη και επικεντρώνονται στα ματς της πρεμιέρας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα (6/10):
Ροΐτικα- Αραχωβίτικα (20:00, γήπεδο Ροϊτίκων)
Ηρακλής Πύργου- Ανδραβίδα (20:00, γηπεδο “Γ.Βασιλακόπουλος”)
Δύμη- ΠΑΣ Ναυπάκτου (20:30, γήπεδο Κάτω Αχαΐας)
Κεραυνός- Ολυμπιάδα (20:30, γήπεδο Αιγίου)
ΕΑΠ- Αίολος Αγυιάς (20:45, γήπεδο ΕΑΠ)
Απολλωνιάδα- Αστέρας Τέμενης (21:00, γήπεδο Απόλλωνα)
Νέοι Γλαύκου- Διαγόρας Βραχν. (21:30, γήπεδο Κρύας Ιτεών)
Γιάννης Γεωργακόπουλος
Α1 ΕΣΚΑΗ
Δυνατό τεστ στο γήπεδο της ΕΑΠ

ΕΑΠ και Ροΐτικα διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα γερό και απαιτητικό τεστ φιλικού χαρακτήρα.
Οι “μελανόλευκοι” του Λάμπρου Φραγκισκάτου φιλοξενούν στο κλειστό τους στον Άγιο Διονύσιο την ομάδα του Αλέκου Πολυδωρόπουλου, που είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της Α1 ΕΣΚΑ-Η, η οποία θα κάνει τζάμπολ στις 6 Οκτωνρίου.
Το φιλικό έχει προγραμματιστεί για τις 19:30.
Α1 ΕΣΚΑΗ
Τουρνουά “Μ.Δημητρακόπουλος”: Ο Αστέρας Τέμενης τιμά τη μνήμη του εκλιπόντα αθλητή του

Ο Αστέρας Τέμενης διοργανώνει το τουρνουά “Μιχάλης Δημητρακόπουλος”, για 3η χρονιά, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή του.
Πέραν της οικοδέσποινας ομάδας θα λάβουν μέρος οι ΕΑΠ, Ολυμπιάδα και Δύμη. Η είσοδος για όλα τα παιχνίδια θα είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα των αγώνων:
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/9
Δύμη- Ολυμπιάδα (18:00)
ΕΑΠ- Αστέρας Τέμενης (20:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ 28/9
Μικρός τελικός (18:00)
Μεγάλος τελικός (20:00)