Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Επιβίωσε στο «θρίλερ» με τη Ρίτας και έκανε το 2Χ2 στην Ευρώπη (pics)

Επικράτησε με 78-76 στο «Δ. Τόφαλος» για την 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Basketball Champions League.

Published

on

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες του Basketball Champions League πανηγύρισε ο Προμηθέας, που λύγισε το βράδυ της Τρίτης (31/10) τη Ρίτας στην Πάτρα (78-76).

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στηρίχθηκε στο δεύτερο μέρος στον Άντονι Κάουαν, που έκλεψε τη μπάλα στο φινάλε με το σκορ στο 75-73, κέρδισε το φάουλ και έβαλε 1/2 βολές για το +3.

Λίνος Χρυσικόπουλος (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και Χάιμε Ετσενίκε (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι του Προμηθέα, που σούταρε με 61% στο δίποντο, αλλά είχε αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ/λαθών (14/16).

Η Ρίτας, από την πλευρά της, έπεσε στο 0-2 και πλέον… τρέχει. Ο Τζάστιν Γκόραμ (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) ήταν αυτός που ξεχώρισε, με τον Γκιέντριους Ζιμπένας να βλέπει την ομάδα του να λυγίζει στα σημεία καθώς της έλειψε μία αξιόπιστη δεύτερη λύση στην επίθεση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 37-37, 56-58, 78-76

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Παπαθεοδώρου): Κόφι 5 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Κάουαν 19 (4/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 8/11 βολές), Κόνιαρης 3 (1), Κούρουτς 5 (1/6 σουτ), Ρέινολντς 2 (1/6 σουτ), Μπαζίνας, Χρυσικόπουλος 15 (5/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 2/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ετσενίκε 14 (3/5 δίποντα, 8/9 βολές, 6 ριμπάουντ), Χέιλ 13 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καραγιαννίδης 2

ΡΙΤΑΣ (Ζιμπένας): Γκόρμαν 20 (4/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χόρνσμπι 13 (3), Μασιούλις 9 (1), Ουλέτσκας 8 (1), Βελίτσκα 8 (1), Κόουλ 6 (3/13 σουτ), ΝτεΛοριέ 5, Εχόντας 1, Νορμάντας 4, Πλέικις 2

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 17/28 δίποντα, 8/31 τρίποντα, 20/28 βολές, 36 ριμπάουντ (22 αμυντικά – 14 επιθετικά), 14 ασίστ, 8 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 16 λάθη, 23 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρίτας: 17/36 δίποντα, 9/29 τρίποντα, 15/21 βολές, 38 ριμπάουντ (22 αμυντικά – 16 επιθετικά), 16 ασίστ, 8 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 14 λάθη, 27 φάουλ

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 3η αγωνιστική ο Προμηθέας θα παίξει στη Γαλλία με τη Ντιζόν (14/11 στις 21:00), ενώ η Ρίτας θα υποδεχθεί στο Βίλνιους την Οπάδα (14/11 στις 19:30).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Η συνεργασία του Προμηθέα με την MED FRIGO ως μεγάλος χορηγός κλείνει μια… δεκαετία

Published

on

H KAE Προμηθέας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της χορηγικής της συνεργασίας με τη MED FRIGO και για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2025-26.

Πρόκειται για μια συνεργασία ορόσημο για τον σύλλογο, αφού η MED FRIGO κλείνει 10 χρόνια στο πλάι μας, όντας ένας από τους μακροβιότερους χορηγικούς μας ”συμπαίκτες”.

Ο Πρόεδρος της ομάδας, κ. Χρήστος Μήλας, δήλωσε για την συνεργασία:

“Για την σχέση που έχει ο σύλλογός μας με την MED FRIGO δεν χρειάζεται να πω πολλά νομίζω. Ξεκινήσαμε την κοινή μας διαδρομή το 2015, ήμασταν τότε ακόμα στην Α2 και ελάχιστοι περίμεναν όλα αυτά που θα ακολουθούσαν.

Γυρνώντας στο σήμερα, έχει περάσει μια ολόκληρη δεκαετία που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και τα ίδια όνειρα, υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και σεβασμός και θα έλεγα πως πλέον Προμηθέας και MED FRIGO είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία.

Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, για αυτή την υπέροχη δεκαετία, είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουμε μαζί να γράφουμε ιστορία για πολλά ακόμα χρόνια. Για τον Προμηθέα, η συνέχιση αυτής της συνεργασίας για δέκατη συνεχή σεζόν είναι μεγάλη χαρά. Η MED FRIGO αποτελεί έναν σημαντικό «συμπαίκτη» στις επιτυχίες της ομάδας μας, η σχέση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια”.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Το φωτορεπορτάζ από το φιλικό παιχνίδι του Προμηθέα με τον Βίκο στο «Δ. Τόφαλος»

Published

on

Αρκετές ωραίες εικόνες είχε το σημερινό φιλικό του Προμηθέα Βίκος Cola με τον Βίκο Ιωαννίνων στο Παλέ των Μποζαϊτίκων που κρίθηκε στην παράταση για τους φιλοξενούμενους με 73-69 στην παράταση.

Μερικές από αυτές είναι οι φωτό που ακολουθούν από το εν λόγω παιχνίδι.

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Φιλική ήττα του Προμηθέα από τον Βίκο στην παράταση, μέτρια η εικόνα του Ελληνικού στοιχείου

Published

on

Την ήττα γνώρισε ο Προμηθέας Π. στο ένα και μοναδικό εντός έδρας φιλικό κόντρα στο Βίκο Ιωαννίνων με73-69 μετά από παράταση.

Σε ένα ματς όπου ο Γ. Λιμνιάτης έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής στους Έλληνες παίκτες, είναι σίγουρο ότι δεν του άρεσε καθόλου η εικόνα που αντίκρυσε και μάλιστα μετά από πολύ καλές εμφανίσεις στα προηγούμενα φιλικά.

Να σημειωθεί ο τραυματισμός του ΜακΚάλουμ μόλις στο 7′ (δεν ξαναμπήκε στο παιχνίδι) αν και δεν έδειξε να έχει κάτι το ιδιαίτερα προβληματικό, με το 40λεπτο να ολοκληρώνεται 62-62, όμως ο Βίκος καλύτερος στο έξτρα 5λεπτο και με τον Ράσελ να κάνει “όργια” πήρε το διπλό γοήτρου με 73-69.

Τα 10λεπτα: 22-19, 38-38 (ημ.), 54-48, 62-62 (κ.α.), 69-73 (παρ.).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Λιμνιάτης): Μακ Κάλουμ 2, Μακούρα 4 (1/7τρ.), Λάγιος 6, Χάμοντς 20 (4/7διπ., 4/8τρ.), Πόλικαπ 8 (βασική 5άδα), Καραγιαννϊδης 4, Σταυρακόπουλος 3 (1/4τρ.), Μπαζίνας 4 (0/3 σουτ, 4/4β.), Κόλεμαν 7 (3/4διπ.), Πλώτας 2 (1/2διπ., 0/6τρ.), Πρέκας (0/3 σουτ), Καπετάκης 4 (2/5διπ., 0/5τρ.), Κομνιανίδης 3 (1/τρ.).

ΒΙΚΟΣ FALCONS (Μιχελάκος): Ράσελ 20 (4/7διπ., 2/7τρ.), Γεωργίου 10 (2), Μαστρογιαννόπουλος 6 Αρνόπουλος 7 (1/4διπ., 10ριμπ.), Πάτρας (βασική 5άδα), Βασιλείου 2, Τσούκας 8, Διαμαντάκος 6, Κουίνσι 13 (3).

Μίλτος Σπυρόπουλος 

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook