Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Β’ κατηγορία: Όσα συνέβησαν στην 5η αγωνιστική

Α’ Όμιλος: Ημέρα των φαβορί!
Ο Αστέρας Μιντιλογλίου συνεχίζει πρώτος και καλύτερος αμιγώς με νίκες.
Η ομάδα του Σπύρου Αθανασόπουλου πέρασε από τη δύσκολη έδρα του Ίκαρου Λακκόπετρας με γκολ του Κρεμμύδα και δεν σταματάει πουθενά.
Από κοντά η Δάφνη Πατρών, η οποία με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» την Νεάπολη, με τον Άτλαντα να μην συναντά δυσκολίες κόντρα στον Ολυμπιακό Φίλων Ποδοσφαίρου, τον οποίο φιλοδώρησε με 5 γκολ.
Το ντέρμπι
στο Σταροχώρι
Μεγάλη μάχη έγινε ανάμεσα σε Σταροχώρι και ΑΟ Τριταίας, με την ομάδα του Γιώργου Μιχαλιτσιάνου να πανηγυρίζει το τρίποντο με 2-1. Τα γκολ του Σταροχωρίου πέτυχαν οι Μπακόπουλος και Μητρόπουλος, με τον Μασούρα να σκοράρει για το σύνολο του Χρήστου Δελδήμου.
Το Λιμνοχώρι παραμένει σε τροχιά πλέι-οφ, κερδίζοντας τον Πυρσό με 2-1 στο μοναδικό παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο. Οι «πράσινοι» σκόραραν με Νικολακόπουλο και Καρρίτσα, ενώ ο Πυρσός παραβίασε την αντίπαλη εστία με τον Λόη.
Κρίνος και Δίας πήραν βαθιά ανάσα, αφού έκαναν σεφτέ στις νίκες. Ο Κρίνος λύγισε τον Παναχαϊκό με 3-2, ενώ ο Δίας έριξε στο καναβάτσο τον Φαραϊκό με τα γκολ των Χέτα και Βλαστού στην επανάληψη.
Β’ Όμιλος: Ενέσεις…ψυχολογίας
Στον όμιλο της Αιγιαλείας ο Απόλλων Συνοικισμού/Αιγίου δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα με το νεανικό Απόλλωνα Εγλυκάδας και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μόνο με νίκες (5×5).
Στην 2η θέση ανέβηκε η Α.Ε. Αρόης, που πήρε τη νίκη απέναντι στην Πάτρα 2005. Αυτή ήταν η 4η σερί νίκη για το σύνολο του Τραγουλιά, που αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και δείχνει ικανή για πορεία πρωταθλητισμού.
Ο Ηρακλής Πατρών με δύο γκολ στο τέλος και ανατροπή, πέρασε αλώβητος από την έδρα του Φοίνικα Ζήριας και θα επιδιώξει με καλύτερη ψυχολογία τα πλέι-οφ.
Ισοπαλία σε θρίλερ
Στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, Πανιώνιος/Αχιλλέας και Αστέρας Λεοντίου έκοψαν το καρπούζι στη μέση (1-1). Όλα βέβαια έγιναν στο τέλος, με το Λεόντιο να προηγείται στο 88΄ και τον Πανιώνιο να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα στο 95΄.
Στη μάχη της Αιγιαλείας ο Αχιλλέας Καμαρών νίκησε την ΑΕ Αιγίου με ανατροπή, ενώ ο Αστέρας ήταν ανώτερος από τους νεανικούς Πετεινούς στην Τέμενη και επικράτησε δίκαια. Την παρθενική νίκη της πανηγύρισε η Άβυθος απέναντι στον Αίαντα Πατρών, που μαζί με τους Πετεινούς παραμένουν χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα.
Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:
Α” ΟΜΙΛΟΣ
Δίας- Φαραϊκός 2-0
Κρίνος- Παναχαϊκός 3-2
Λιμνοχώρι Πυρσός 2-1
Νεάπολη- Δάφνη Πατρών 0-2
Ολυμπιακός Φ.Π.- Άτλας 0-5
Ικαρος Λακκ.- Αστέρας Μιντ. 0-1
Σταροχώρι- ΑΟ Τριταίας 2-1
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Αστέρας Τέμενης- Πετεινοί 3-1
Φοίνικας Ζήριας- Ηρακλής Πατρών 1-2
Αχιλλέας Καμαρών- ΑΕ Αιγίου 2-1
Άβυθος- Αίας Πατρών 3-1
Πανιώνιος Αχιλλέας- Αστέρας Λεοντίου 1-1
ΑΕ Αρόης- Πάτρα 2005 3-1
Απόλλων Εγλ.- Απόλλων Συνοικ. 1-4
Οι Βαθμολογίες:
Α ΌΜΙΛΟΣ
1 Αστέρας Μιντ. 15 (13-0)
———————
2 Δάφνη Πατρών 13 (10-4)
3 Άτλας 12 (15-4)
4 Σταροχώρι 12 (13-8)
5 Λιμνοχώρι 9 (10-5)
—————
6 Παναχαϊκός 6 (10-8)
7 Φαραϊκός 6 (4-4)
8 Πυρσός 6 (7-9)
9 Δίας 5 (7-7)
—————
10 Νεάπολη 4 (4-12)
11 Κρίνος 4 (5-10)
12 Ολυμπιακός Φ.Π. 4 (2-14)
13 Ίκαρος Λακ. 3 (10-13)
———-
14 ΑΟ Τριταίας 3 (5-13)
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
1 Απόλλων Συνοικ. 15 (17-3)
—————-
2 ΑΕ Αρόης 12 (19-8)
3 Αστέρας Λεοντίου 11 (10-4)
4 Ηρακλής Πατρών 9 (12-6)
5 Αχιλλέας Καμαρών 9 (7-6)
——————
6 Φοίνικας Ζήριας 9 (8-9)
7 Αστήρ Τέμενης 8 (8-4)
8 Πάτρα 2005 7 (7-11)
9 ΑΕ Αιγίου 6 (7-6)
—————
10 Απόλλων Εγλ. 6 (7-9)
11 Πανιώνιος/Αχ. 5 (5-6)
12 Αβυθος Αιγιαλείας 4 (8-20)
13 Πετεινοί 0 (5-13)
——-
14 Αίας Πατρών 0 (7-21)
Γιάννης Γεωργακόπουλος

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εθνικός Σαγεΐκων: “Κλείνει” το ρόστερ με Καραχάλιο

Ο Εθνικός Σαγεΐκων απέκτησε τον Θόδωρο Καραχάλιο και βάζει στο ρόστερ του ακόμα έναν εξαιρετικό παίκτη.
Ο Καραχάλιος έχει συνδέσει το όνομά του με τον Αστέρα Τσουκαλεΐκων, οπου πέρσι ήταν καθοριστικός στο να επιτευχθεί η άνοδος στην Α΄ Κατηγορία.
Αυτή θα είναι και η τελευταία κίνηση για το σύνολο του Νίκου Λαγογιάννη, που την Κυριακή (7/9) έδωσε το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας με την Α.Ε. Αρόης.
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι όμιλοι της Β΄ Κατηγορίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Με 14 ομάδες ανά όμιλο (2 στο σύνολο) θα πραγματοποιηθεί η Β΄Κατηγορία, με πλέι-οφ και πλέι-άουτ να παραμένουν ως έχουν.
Πριν την κλήρωση της Παρασκευής (12/9) η ΕΠΣ Αχαΐας έκανε το διαχωρισμό των ομάδων.
Αναλυτικά:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Αναγέννηση Π., ΑΟ Τριταίας, Δάφνη Π., Δίας, Εθνικός Σαγεΐκων, Ίκαρος Λακκόπετρας, Κρίνος, Λιμνοχώρι, Παναθηναϊκός Π., Παναχαϊκός, Πείρος Ισώμ., Πυρσός, Σταροχώρι, Φαραϊκός.
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Άβυθος, Αετός Ρίου, Αίας Π., ΑΕ Αιγίου, Αργυρά, ΑΕ Αρόης, Αστέρας Λεοντίου, Αχιλλέας Καμαρών, Δαβουρλής Κ.92, Θύελλα Αιγίου, Καλάβρυτα, Ολυμπιακός Π., Πανιώνιος/Αχιλλέας, Πάτρα 2005.
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πείρος Ισώματος: Μεταγραφές από το πάνω…ράφι και αισιοδοξία

Ο Πείρος Ισώματος αναμένεται να μπει με βλέψεις στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας.
Η ομάδα του Νίκου Αθανασακόπουλου θα έχει ανταγωνιστικό ρόλο στον όμιλό της, έχοντας κάνει καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι.
Τελευταία προσθήκη είναι ο έμπειρος αμυντικός Δημήτρης Παπαστεργίου, που ήταν καθοριστικός πέρυσι στον Αστέρα Τσουκαλεΐκων, ο οποίος κέρδισε την άνοδο. Έχει αγωνιστεί ξανά στον Πείρο και επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια.
Επίσης, έχουν αποκτηθεί ο τερματοφύλακας Θανάσης Κωνσταντινόπουλος και ο αμυντικός μέσος Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ενώ αγωνιστικά θα βοηθήσει και ο Γιώργος Κυριαζόπουλος, ο οποίος θα είναι και άμεσος συνεργάτης του Αθανασακόπουλου, έχοντας διπλό ρόλο.
Γιάννης Γεωργακόπουλος