BASKET LEAGUE
Μακ: «Ήταν πιο δύσκολο με τον Απόλλωνα, διότι ήταν κόντρα στην παλιά μου ομάδα»
Ο πρώην “μελανόλευκος” παίκτης που φέτος αγωνίζεται στην Καρδίτσα μίλησε για το τρίποντο κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ

Ο γκαρντ της Καρδίτσας και «ήρωας» των θεσσαλών σε δύο παιχνίδια, Τέβιν Μακ, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Γιάννη Λαμπίρη και τον Γιώργο Βαλαβάνη. Αναλυτικά είπε:
Για τα τρίποντα νίκης που έχει πετύχει απέναντι σε Απόλλωνα Πάτρας και Μαρούσι: «Για ‘μένα, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό ή κάποιο μαγικό τρικ. Ρίχνω πολλή δουλειά όλο το χρόνο, έχω αυτοπεποίθηση, έχω πάρει πολλά τέτοια σουτ στην καριέρα μου. Με βοηθάει πολύ το γεγονός ότι και οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου με πιστεύουν και είναι αισιόδοξοι ότι θα ευστοχήσω. Αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».
Για το ποιο απ’ τα δύο σουτ ήταν το δυσκολότερο: «Για ‘μένα και τα δύο σουτ είναι πάρα πολύ σημαντικά. Βέβαια, ήταν λίγο πιο δύσκολο αυτό με τον Απόλλωνα, διότι ήταν κόντρα στην παλιά μου ομάδα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βελτιώσουμε τη θέση που έχουμε στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος».
Για το πώς έχουν βγει αυτά τα σουτ: «Ξέρω ότι θα πάρω το σουτ, ότι θα έρθει σε εμένα, το έχουμε δουλέψει, είναι μέσα απ’ τη δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση. Όπως με περιμένουν οι αντίπαλοι ότι θα σουτάρω, έτσι κι εγώ είμαι έτοιμος και ξέρω ότι θα πάρω το κρίσιμο σουτ. Το ζητούμενο είναι να μπει».
Για το ότι στο ματς με τον Απόλλωνα ήταν buzzer beater, ενώ με το Μαρούσι υπήρχε κι άλλος χρόνος: «Το βάρος μπορεί να φαίνεται ότι είναι περισσότερο, αλλά αμφότερα τα σουτ στο μυαλό μου ήταν πολύ σημαντικά. Η σκέψη μου ήταν να μπουν, δε σκέφτηκα εκείνη την ώρα τον χρόνο που απέμενε. Και τα δύο ήταν πολύ κρίσιμα».
Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Καρδίτσα: «Εγώ πιστεύω στην ομάδα μου και ότι μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά. Μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και στα play-offs».
Για τη στήριξη του κόσμου: «Μπορεί να είναι μικρή πόλη, αλλά ο κόσμος είναι ενθουσιώδης, μας δίνει πολλή ενέργεια. Αυτό είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας, η έδρα είναι το βασικό μας “όπλο”. Ο κόσμος είναι πάντα κοντά μας, γεμίζει το γήπεδο. Μ’ αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας έχουμε πάρει τα πάνω μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να δούμε και λίγο πιο ψηλά στη βαθμολογία».
Για το αν τον αναγνωρίζει ο κόσμος στον δρόμο: «Ο κόσμος με αναγνωρίζει και μου αρέσει αυτό. Δεν έχω πολλά… κεράσματα, αλλά είναι κάτι που το απολαμβάνω».
Για τις εντυπώσεις του απ’ το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ειλικρινά είναι η καλύτερη λίγκα στην οποία έχω παίξει και για ‘μένα είναι ένα απ’ τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Παίζουν πολύ καλοί Αμερικάνοι, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός».
Για τις εντυπώσεις του απ’ την Καρδίτσα, αλλά και την Πάτρα: «Έχω απολαύσει τη ζωή και στις δύο πόλεις, έχει πολλά πράγματα να κάνεις. Όσον αφορά το κρύο, η Καρδίτσα μοιάζει λίγο περισσότερο με τις ΗΠΑ απ’ ό,τι η Πάτρα, αλλά έχω απολαύσει τη ζωή και στους δύο προορισμούς».
Για το αν παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Παρακολουθώ και Ευρωλίγκα και EuroCup και BCL. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο στο μέλλον να καταφέρω να είμαι σε κάποια ομάδα που να βρίσκεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και γιατί να μην το καταφέρω με την Καρδίτσα».

BASKET LEAGUE
Η 8άδα ξένων του Ολυμπιακού στην GBL

Η κανονική περίοδος της GBL αρχίζει και ο Ολυμπιακός δήλωσε τους οκτώ ξένους που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει. Σε κάθε παιχνίδι, έξι από αυτούς θα μπορούν να βρεθούν στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ στη λίστα δε συμπεριλαμβάνεται ο Κίναν Έβανς.
Αναλυτικά η 8άδα ξένων του Ολυμπιακού:
Εβάν Φουρνιέ, Φρανκ Ντιλικίνα, Σέιμπεν Λι, Τάισον Γουόρντ, Άλεκ Πίτερς, Μιλουτίνοφ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Ντόντα Χολ.
Ο Κίναν Έβανς δε συμπεριλήφθηκε στην 8άδα των ξένων του Ολυμπιακού, ενόψει της έναρξης της κανονικής περιόδου της GBL.
BASKET LEAGUE
Αυτοί είναι οι 8 ξένοι που δήλωσε ο Παναθηναϊκός στην GBL

Η κανονική περίοδος της GBL ξεκινά και ο Παναθηναϊκός δήλωσε τους οκτώ ξένους στους οποίους μπορεί να υπολογίζει ο Έργκιν Άταμαν, έξι εκ των οποίων θα χρησιμοποιούνται σε κάθε αναμέτρηση και στους οποίους δε συμπεριλήφθηκε ο Ματίας Λεσόρ.
Αναλυτικά η 8άδα ξένων του Παναθηναϊκού:
Τι Τζέι Σορτς, Ρισόν Χολμς, Τζέντι Όσμαν, Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν, Μάριους Γκριγκόνις, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ομέρ Γιούρτσεβεν.
Ο Παναθηναϊκός άφησε εκτός της λίστας των ξένων του στο πρωτάθλημα τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος δεν είναι ακόμη σε θέση να βοηθήσει την ομάδα.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Άλλαξε η τηλεοπτική «στέγη» της πρεμιέρας του Προμηθέα με τον Ηρακλή στο «Ιβανόφειο»

Από το ΕΡΤ Sports 1 τελικά θα καλυφθεί απευθείας ο αγώνας του Προμηθέα με τον Ηρακλή για την 1η αγωνιστική της GBL και όχι από την ΕΡΤ-2 όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Η τελευταία τελικά θα καλύψει απευθείας την ίδια ημέρα το παιχνίδι Πανιώνιος-Περιστέρι (7.30μ.μ.).
Μίλτος Σπυρόπουλος