Connect with us

ΡΟΗ

Γ. Βρούτσης: «Η 1η Φεβρουαρίου καθιερώνεται ως «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου»

Την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου»

Published

on

Την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τα «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας (Α’ 203) – Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού», στην Ολομέλεια.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «σήμερα, είναι μια αποφράδα ημέρα για τον αθλητισμό καθώς δύο χρόνια από την 1η Φεβρουαρίου από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού (1.2.2022) τα έφερε έτσι η τύχη το Κοινοβούλιο να συζητά αυτό το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας» και πρότεινε την καθιέρωση της 1η Φεβρουαρίου να καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου, στο πλαίσιο και της τροπολογίας που έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι δυστυχώς, «ο κύκλος αίματος δεν έκλεισε με την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, είχαμε μετά τις δολοφονίες του Μιχάλη Κατσουρή, του Γιώργου Λυγγερίδη, και πρέπει να δείξουμε όλοι, ενωτικά, ότι είμαστε μια γροθιά απέναντι στην βία. Αυτό εκφράζεται σήμερα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ελπίσουμε να ισχύσει αυτό που είπατε και τότε, αυτό το “Ποτέ Ξανά”».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος ανέφερε πως «αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, εγώ σε αυτή τη δεύτερη θητεία μου στη Βουλή δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει δεκτή τροπολογία της Αντιπολίτευσης από την Κυβέρνηση, και αυτό δείχνει τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων -ανεξάρτητα από αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις- να παλέψουμε όλοι μαζί στο μέτρο του δυνατού για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τέρας της βίας». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να γίνει αποδεκτό εκτός από την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου» να γίνει αποδεκτό και το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας ώστε η Ημέρα αυτή να καθιερωθεί με Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου « να μη μείνουμε μόνο στην πανηγυρική αποδοχή της τροπολογίας και σύντομα να έχουμε τη συνοδή νομοθεσία έτσι ώστε η Ημέρα αυτή να μπει στο καλεντάρι των σχολείων, των αθλητικών σωματείων και της κοινωνίας για να δημιουργήσει στο μέτρο του δυνατού μια αντίρροπη συνείδηση κατά της οπαδικής βίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος αναγνώρισε ότι είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού και αποτελεί μια θετική κοινοβουλευτική πρακτική να υιοθετούνται προτάσεις που έρχονται από την κοινωνία και μέσω των κομμάτων να έρχονται στο Κοινοβούλιο και να γίνονται δεκτές. «Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση θα πρέπει να έχει -όπως έχει- μια ιδιαίτερη συμβολική αξία καθώς είναι η ημέρα που νοηματοδοτεί έναν αγώνα κατά μιας κοινωνικής παθογένεια όπως είναι η βία» είπε και πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση, η Βουλή, η δημόσια ζωή οφείλει αυτή την Ημέρα να την χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο και όχι ως αφορμή για έναν διάλογο που θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα με θάρρος για αυτό το τέρας που είναι η βία».

Πηγή

ΡΟΗ

«Έφυγε» ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Νίκος Νικολάου έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα (και) στην αθλητική δημοσιογραφία!

Published

on

Έφυγε από τη ζωή, μετά από περιπέτεια με την υγεία του, σε ηλικία 74 ετών, ο συνταξιούχος υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Πάτρας και επί σειρά ετών αθλητικογράφος Νίκος Νικολάου.

Ο Νίκος Νικολάου άφησε την δική του σφραγίδα ως ένας υπάλληλος που υπηρέτησε τον δημόσιο τομέα με ευσυνειδησία, εντιμότητα, ήθος και πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει τους πάντες.

Εκτός από την εργατικότητα και την προσφορά του στον τομέα του, υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την μεγάλη του αγάπη τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό, καταγράφοντας τον παλμό της επικαιρότητας στον έντυπο Τύπο που υπηρέτησε με πάθος και ιδιαίτερο ζήλο.

Παράλληλα, υπήρξε ένας σωστός και υποδειγματικός οικογενειάρχης. Με την σύζυγό του Κωνσταντίνα μοιράστηκαν την κοινή τους ζωή από τα νεανικά τους χρόνια και απέκτησαν δυο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Βασίλη, τους οποίους καμάρωσε να καταξιώνονται επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια, τα οποία και υπεραγαπούσε.

Λάτρης του αχαϊκού αθλητισμού και πάντα με ξεχωριστό ζήλο και ενδιαφέρον για Παναχαϊκή και Απόλλωνα. Αγαπητός από όλους και άκρως ευγενής, αφήνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΡΟΗ

Δραματική η κατάσταση στον Ρωμανό – Απειλείται το Λυκόχορο – Μήνυμα του 112 για Αρόη, Διάκου και Γηροκομειό

Published

on

Τελευταίες εξελίξεις…

18.33. Εκκενώνεται προληπτικά εντέλει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, με τις αρχές να έχουν ετοιμαστεί για αυτή την επιχείρηση αφού υπήρχαν ανάλογες πληροφορίες εξ’ αρχής.

Η εκκένωση είναι προληπτική με εντολή υπουργού σε συνεννόηση με 6η ΥΠΕ  και διοικήτρια του νοσοκομείου.  Η κατάσταση είναι αρκετά δύ σκολη πλέον, αν και οι φλόγες δεν είναι κοντά στο νοσηλευτικό ίδρυμα παίδων. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε ήδη οχτώ  ασθενείς απο το νοσοκομείο.

18. 29. Αποχώρησαν τα άτομα από την Αγία Σκέπη που βρίσκεται κοντά στο Γηροκομείο. Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση είναι και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ στην ιερά μονή του Γηροκομείου, στην Παναγιά την Γηροκομίτισσα που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, γίνεται μάχη από τους μοναχούς και τους κατοίκους για να μην την τυλίξουν οι φλόγες.

18.06. Εκκενώνεται σύμφωνα με πληροφορίες το Κωνσταντοπούλειο Γηροκομειο, ενώ ήδη έχει εκκενωθεί η Ιερά Μονή Παντελεήμονα.

Αντίθετα δεν ισχύουν οι πληροφορίες για εκκένωση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου. Ωστόσο γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι σε ετοιμότητα.

Continue Reading

ΡΟΗ

ΜΗΝΥΜΑ 112: Η φωτιά στου Ρωμανού – Ζητείται εκκένωση της περιοχής!

Published

on

Εκδόθηκε πριν από λίγο σήμα 112 για εκκένωση της περιοχής Ρωμανού της Πάτρας.

 

Continue Reading
Advertisement
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ7 minutes ago

Χ. Σωτηρόπουλος: «Να φτιάξουμε στη Θύελλα χαρακτήρες και όχι μόνο ποδοσφαιριστές»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ59 minutes ago

Επέκταση συνεργασίας με την Φροντίδα Υγείας, ισχυρός «συμπαίκτης», ανακοίνωσε ο Προμηθέας

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ1 hour ago

Εγγραφές στις Ακαδημίες του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Η Καλαμπαλίκη επιστρέφει στον Προμηθέα για το νέο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Aίολος Αγυιάς και Ροίτικα αναμετρώνται σε φιλικό παιχνίδι στο «Three Action»

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 hours ago

Επιστροφή του ΠΑΟΚ Πατρών με έμπειρο τεχνικό

Uncategorized3 hours ago

Τέλος διαιτητικής διαδρομής για τον Παναγιώτη Καμήτσο μετά από 20ετή διαδρομή

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20253 hours ago

Αλντάμα: “Θα παίξουμε μέχρι θανάτου απέναντι στην Ελλάδα”

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Με αγώνες Gen star Παίδων και Rising star Εφήβων κάνει πρεμιέρα της σεζόν η ΕΣΚΑ-Η

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20253 hours ago

Πρώτη σε τηλεθέαση η ΕΡΤ κατά τη διάρκεια μετάδοσης του αγώνα ντέρμπι με τη Βοσνία

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ7 minutes ago

Χ. Σωτηρόπουλος: «Να φτιάξουμε στη Θύελλα χαρακτήρες και όχι μόνο ποδοσφαιριστές»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ59 minutes ago

Επέκταση συνεργασίας με την Φροντίδα Υγείας, ισχυρός «συμπαίκτης», ανακοίνωσε ο Προμηθέας

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ1 hour ago

Εγγραφές στις Ακαδημίες του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Η Καλαμπαλίκη επιστρέφει στον Προμηθέα για το νέο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Aίολος Αγυιάς και Ροίτικα αναμετρώνται σε φιλικό παιχνίδι στο «Three Action»

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 hours ago

Επιστροφή του ΠΑΟΚ Πατρών με έμπειρο τεχνικό

Uncategorized3 hours ago

Τέλος διαιτητικής διαδρομής για τον Παναγιώτη Καμήτσο μετά από 20ετή διαδρομή

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20253 hours ago

Αλντάμα: “Θα παίξουμε μέχρι θανάτου απέναντι στην Ελλάδα”

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Με αγώνες Gen star Παίδων και Rising star Εφήβων κάνει πρεμιέρα της σεζόν η ΕΣΚΑ-Η

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20253 hours ago

Πρώτη σε τηλεθέαση η ΕΡΤ κατά τη διάρκεια μετάδοσης του αγώνα ντέρμπι με τη Βοσνία

Facebook