ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Νόρα Δράκου: «Όλοι μαζί παλεύουμε για έναν σκοπό»
Η Πατρινή κολυμβήτρια κατέκτησε την πέμπτη θέση στον κόσμο στα 50μ ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα

Η Νόρα Δράκου κατέκτησε την πέμπτη θέση στον κόσμο στα 50μ ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ύστερα από έναν πολύ μεγάλο αγώνα, τόσο σωματικό, όσο και πνευματικό.
Οι δηλώσεις της Νόρας Δράκου:
«Δεν ξέρω αν ο ώμος είναι δικαιολογία αλλά χθες με επηρέασε πάρα πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι και σήμερα ίσως να μην μπήκα 100% απελευθερωμένη. Μπήκα στο 95% απελευθερωμένη. Στις πρώτες μου χεριές ήμουν λίγο σφιγμένη, δηλαδή δεν ρόλλαρα όπως ήθελα. Μέσα μου είχα πιστέψει ότι μπορούσα να πάρω μετάλλιο, είχα μπει με αυτό το μομέντουμ. Είπα στον εαυτό μου Νόρα μπες, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Ήθελα να κολυμπήσω ένα χρόνο στο 27.7 και θεωρώ ότι τον είχα. Όλο αυτό (η κατάσταση με τον ώμο) με αποσυντόνισε, με έβγαλε από τον ρυθμό και την συνθήκη που είχα φτιάξει στο μυαλό μου. Παρόλα αυτά είναι ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Πέντε κολυμβήτριες κατεβήκαμε τα 28 δευτερόλεπτα και ήμουν μέσα σε αυτές. Μετά από εννέα χρόνια παραμένω ανταγωνιστική και είμαι πολύ χαρούμενη για την επιμονή μου και το ότι δεν τα βάζω κάτω».
«Ένας λόγος που συνεχίζω είναι ότι μου έχει μείνει απωθημένο το ευρωπαϊκό μετάλλιο και ένας δεύτερος είναι ότι δεν πιστεύω ότι έχω πιάσει το ταβάνι μου. Δεν έχω φτάσει σε χρόνους που να πω ότι είμαι για εκεί και ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Τρίτος και πιο βασικός είναι ότι αγαπάω αυτό που κάνω. Αγαπάω το κολύμπι, την αδρεναλίνη, την παρέα με τα παιδιά και τον ανταγωνισμό. Κάποια πράγματα τα νιώθεις και εγώ νιώθω ότι δεν έχω φτάσει το ταβάνι μου ούτε στα 50άρια ούτε στα 100άρια. Νιώθω ότι έχω να δώσω περισσότερα πράγματα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα κλείσει έχοντας δώσει το 100%, χωρίς απωθημένα και έχοντας φτάσει το ταβάνι μου σε έναν μεγάλο βαθμό για να δω μετά τη θα κάνω με την ζωή μου».
«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα εύκολο παγκόσμιο και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι βατό, αλλά δεν παύει να είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι αν είμαστε σε καλή κατάσταση μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάποιες ευκαιρίες που θα μας δινόντουσαν. Μέχρι στιγμής η ελληνική αποστολή το έχει κάνει στο 100%. Ήρθαμε εδώ όλοι με ομαδικό πνεύμα και σε αυτό μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι σκυταλοδρομίες και η ευκαιρία που μας έδωσε η ΚΟΕ να τις φέρει όλες στη Ντόχα. Όλοι μαζί παλεύουμε για έναν σκοπό και αυτό μας δένει περισσότερο σαν ομάδα. Είναι μεγάλο πράγμα για μία χώρα να έχει πολλές σκυταλοδρομίες σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς δίνονται ευκαιρίες σε παιδία που ατομικά μπορεί να μην μπορούν να κάνουν αυτό που κάνουμε εμείς».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ανανεώσεις προπονητών στο κολυμβητικό τμήμα της ΝΕ Πατρών, για νέες μεγάλες διακρίσεις

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Χάλκινο μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) και Εφήβων στο Παγκόσμιο ο Κακουλάκης

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση, καθώς ο Βασίλης Κακουλάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 1.500μ. ελεύθερο, σήμερα, τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων της Ρουμανίας (Οτοπένι).
Ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμπησε στην πρώτη διαδρομή της γρήγορης σειράς το απόγευμα της Κυριακής (24/8) και κάλυψε την απόσταση σε 15:00.29.
Η επίδοση αυτή αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) και Εφήβων. Το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ που αποτελούσε και Πανελλήνιο Εφήβων ήταν 15:13.55 από τις 19/5/2025. Το προηγούμενο Πανελλήνιο Ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) ανήκε εδώ και 2 χρόνια στον Δημήτρη Μάρκο με 15:07.61 από τις 23/7/2023.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Έκτος ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο, δεν μπόρεσε να μπει στη μάχη των μεταλλίων

Με τον Απόστολο Χρήστου να καταλαμβάνει την έκτη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο, με χρόνο 24.59, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Σιγκαπούρης.
Στην έβδομη συμμετοχή του σε ατομικό τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης έκανε μία καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τα 100μ. (όπου είχε μείνει όγδοος) αλλά δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων, κάτι για το οποίο θα χρειαζόταν να «κατεβάσει» αρκετά το πανελλήνιο ρεκόρ (24.36).
Ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (που αγωνίζεται ως ουδέτερος) αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής κόσμου, πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων με 23.68, κοντά στο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (23.55).
Ο συμπατριώτης του Πάβελ Σαμουσένκο και ο Πίτερ Κέτζε μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση με 24.17, με τον Νοτιοαφρικανό να πετυχαίνει ξανά ηπειρωτικό ρεκόρ να εξασφαλίζει το τρίτο του μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό στα 100μ. και το ασημένιο στα 200μ.