SUPER LEAGUE 1
Ο ΟΦΗ έστησε μπλόκο στον Παναθηναϊκό και τον έστειλε στην 4η θέση

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ισάριθμες με το τελικό 2-2 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League.
Ένα αποτέλεσμα που «έριξε» τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο φίνις της κανονικής περιόδου. Οι Χιμένεθ (21’) και Ισέκα (81’ πέναλτι) έδωσαν το προβάδισμα στον ΟΦΗ, οι Ιωαννίδης (36’) και Σπόραρ (83’) ισοφάρισαν και τις δύο φορές για τους «πράσινους», που έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες και είχαν δοκάρι στο 54’ με τον Ιωαννίδη.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και μόλις στο 2ο λεπτό από σέντρα του Τοράρινσον, ο Λάρσον σούταρε δυνατά δίπλα απ’ τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι, ενώ στο 6’ το σουτ του Ισέκα βρήκε σε ετοιμότητα τον Πολωνό γκολκίπερ που μπλόκαρε σταθερά.
Στο 14’ ο Βαγιαννίδης έπαιξε το ένα-δύο με τον Μπερνάρ και πάτησε στην περιοχή, αποφεύγοντας τον Βούρο, όμως δεν μπόρεσε να γυρίσει με προβολή την μπάλα και στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον Μπάουμαν, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα.
Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 21’ με το πολύ ωραίο γκολ του Χιμένεθ. Ο Ισέκα «έσπασε» γρήγορα την μπάλα στον Ισπανό, ο οποίος μπήκε κάθετα στην περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα λίγο έξω απ’ το «κουτί» έκανε το 1-0 για τον ΟΦΗ.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει περισσότερο μετά το ημίωρο και στο 36’ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπερνάρ κράτησε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα δύο παικτών και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη που με ωραίο πλασέ, έκανε το 1-1 για τους «πράσινους».
Στο 38’ ο Μπακασέτας είχε ένα σουτ έξω απ’ την περιοχή που κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 44’ από ατομική ενέργεια και σουτ του Παλάσιος, ο Μπάουμαν έκανε σπουδαία επέμβαση στη γωνία του.
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46’ πάτησαν για πρώτη φορά στην περιοχή του ΟΦΗ, με τον Ιωαννίδη να «σερβίρει» προς τον Μπακασέτα, ο οποίος δεν πλάσαρε σωστά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 52’ το σουτ του Παλάσιος βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπάουμαν, ενώ στο 54’ από άλλη μία κάθετη πάσα του Μπερνάρ προς τον Ιωαννίδη, ο Έλληνας φορ βγήκε σε τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ του χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ.
Ο Μπάουμαν έκανε στο 62’ τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Ακαϊντίν μετά από σέντρα του Μπερνάρ, ενώ στο 64’ από το σουτ του Μπακασέτα, ο Τοράρινσον έβαλε σωτήρια προβολή για την ομάδα του κι έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 65’ η κεφαλιά του Ούγκο απ’ το κόρνερ του Μπακασέτα, ενώ στο 75’ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λάρσον από τον Τσέριν, το οποίο καταλόγισε από σχετική ενημέρωση από τον VAR Παπαπέτρου κι on field review του ιδίου στο μόνιτορ. Ο Ισέκα ανέλαβε την εκτέλεση στο 81’ και νίκησε τον Ντραγκόφσκι, παρά την προσπάθεια του Πολωνού γκολκίπερ, κάνοντας το 2-1 για τον ΟΦΗ.
Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, με τον Σπόραρ να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 83’. Από χαμηλή σέντρα του Μαντσίνι, ο Σλοβένος φορ μπήκε στην πορεία της μπάλας και με απευθείας εκτέλεση ισοφάρισε εκ νέου για τους «πράσινους».
Στο 88’ από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Σπόραρ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Λουκάο.
Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: 25’ Τοράρινσον, 42’ Βούρος, 49’ Μπάκιτς, 80’ Αμπάντα, 81’ Ισέκα, 90’+3’ Λουκάο – 14’ Βαγιαννίδης, 25’ Μπακασέτας, 90’+5’ Ακαϊντίν
ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ), Μπακού (74’ Λουίζ Φελίπε), Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Ισέκα (87’ Λουκάο).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (70’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70’ Σπόραρ), Τσέριν, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

SUPER LEAGUE 1
Τέλος ο Γιάννης Πετράκης από τον Παναιτωλικό

Μετά τον Γιώργο Πετράκη και τον Σάββα Παντελίδη, ο Γιάννης Πετράκης έγινε ο τρίτος προπονητής ομάδας Super League που αποχωρεί από τον πάγκο μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής.
Η συντριβή του Παναιτωλικού με 6-0 από τον Λεβαδειακό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο των “καναρινιών”, με την ομάδα του Αγρινίου να ανακοινώνει την κοινή συναινέσει ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον έμπειρο Έλληνα τεχνικό.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο γιος του Γιάννη Πετράκη, Γιώργος, αποχώρησε από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet, ενώ ο Σάββας Παντελίδης απομακρύνθηκε από το τιμόνι του Αστέρα Τρίπολης.
Η ανακοίνωση του Παναιτωλικού:
“Λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία της ομάδας μας με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη. Κατά τη διάρκεια της διετούς συνεργασίας μας υπηρέτησε τον Παναιτωλικό με επαγγελματισμό, συνέπεια και πάθος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη λειτουργία και την αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον άνθρωπο Γιάννη Πετράκη, για τον εξαιρετικό χαρακτήρα, το ήθος και την άψογη συμπεριφορά και στάση του απέναντι σε όλους. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και ευχόμαστε στον ίδιο και τους συνεργάτες του υγεία και κάθε καλό στην επαγγελματική τους πορεία από εδώ κι εμπρός”.
SUPER LEAGUE 1
Η βαθμολογία της Super League μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής

Η 6η αγωνιστική της Super League έφερε αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με τον ΠΑΟΚ να “σπάει” την συγκατοίκηση που είχαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και να αφήνει την Ένωση, μόνη πρώτη!
Η ΑΕΚ έκανε απίστευτο “διπλό” επί της Κηφισιάς (2-3) και λίγη ώρα μετά πήρε ευχάριστα νέα από την Τούμπα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην έδρα του ΠΑΟΚ και όχι μόνο “έπεσε” από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα -που πλέον έχει μόνο το όνομα της Ένωσης- αλλά είδε το “δικέφαλο του Βορρά” να τον προσπερνάει (+1).
Στο ματς που ολοκλήρωσε την 6η αγωνιστική της Super League, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στη Λεωφόρο και έκανε για πρώτη φορά νικηφόρο σερί στο φετινό πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας βαθμολογικά και έχοντας ένα ματς λιγότερο (αυτό της πρεμιέρας, με τον ΟΦΗ).
Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής:
ΟΦΗ – Άρης 3-0
Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-1
ΑΕΛ – Βόλος 2-5
Κηφισιά – ΑΕΚ 2-3
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 6-0
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0
Η βαθμολογία:
1. ΑΕΚ 16
2. ΠΑΟΚ 14
3. Ολυμπιακός 13
4. Λεβαδειακός 10
5. Άρης 10
6. Βόλος 9
7. Παναθηναϊκός 8*
8. Κηφισιά 7
9. ΟΦΗ 6 *
10. Ατρόμητος 5
11. Πανσερραϊκός 5
12. ΑΕΛ 4
13. Παναιτωλικός 4
14. Αστέρας Τριπολης 2
*Mατς λιγότερο έχουν ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ
Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League:
18/10
17:00 ΑΕΛ – Ολυμπιακός
19:30 Ατρόμητος – Λεβαδειακός
20:00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ
19/10
16:00 Αστέρας Τρίπολη – Κηφισιά
17:30 Βόλος – Πανσερραϊκός
19:30 Άρης – Παναθηναϊκός
21:00 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
SUPER LEAGUE 1
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0: Ο Τσέριν με κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στους πράσινους

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο και έκανε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Stoiximan Super League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 48ο λεπτό ο Τσέριν με κεφαλιά, έπειτα από το κόρνερ του Τάσου Μπακασέτα. Συγκινητική η αφιέρωση των παικτών του Παναθηναϊκού στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, στη μνήμη του οποίου αφιέρωσαν το γκολ.
Οι «πράσινοι» έιναι 7ος με 8 βαθμούς και ο Ατρόμητος, υποχώρησε στη 10η θέση, έχοντας μόλις πέντε βαθμούς σε έξι ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει και ματς λιγότερο, καθώς δεν είχε πάιξει με αντίπαλο τον ΟΦΗ.
Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη φάση του παιχνιδιού στο 9ο λεπτό με τον Μπακασέτα να σουτάρει, έπειτα από πάσα του Τσιριβέγια, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει. Στο 12ο λεπτό οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι πάνω στον Κυριακόπουλο, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, μετά από συμβολή του VAR.
Στο 20 λεπτό ο Μπακασέτας απείλησε ξανά, όμως και πάλι ο Χουτεσιώτης του είπε «όχι». Στο 28’ ο Σβιντέρσκι απείλησε και πάλι με το κεφάλι, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Στο 38’ ο Ρενάτο Σάντσες βγήκε αναγκαστικά από το παιχνίδι αφού ζήτησε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων που τον ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες.
Στο 45ο λεπτό ο Κυριακόπουλος βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, ο Έλληνας κίπερ κράτησε και πάλι το μηδέν.
Οι πράσινοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 48’, όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσέριν πήδηξε μόνος του και με κεφαλιά ο Τσέριν έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με την επόμενη φάση να έρχεται στο 69ο λεπτό με τον Σβιντέρσκι να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στον Χουτεσιώτη και να πλασάρει ψηλά άουτ.
Στο 90ο λεπτό ο Γερεμέγεφ έκανε το 2-0, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, για επιθετικό φάουλ του Ίνγκασον.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λαφόν, Καλάμπρια, Ίνγκασον, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια (87’ Σιώπης), Ρενάτο Σάντσες (38’ λ.τρ. Τσέριν), Τετέ, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (87’ Ζαρουρί), Σφιντέρσκι (80’ Γερεμέγεφ).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Χουτεσιώτης, Μουντές, Σταυρόπουλος, Μανσούρ, Ούρονεν (53’ Παπαδόπουλος), Μουτουσαμί, Καραμάνης (63’ Τσιγγάρας), Μίχορλ (75’ Γιουμπιτάνα), Μπάκου, Τζοβάρας (75’ Αϊτόρ Γκαρθία), Τσαντίλας (63’ Οζέγκοβιτς).