ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων Carna: Η νίκη της Καρδίτσας τον στέλνει οριστικά στην Α2 Eθνική!

Κάτι που ήταν ζήτημα χρόνου και μόνο για να ολοκληρωθεί, ο υποβιβασμός του Απόλλωνα από την Basket League μετά από δύο σερί χρονιές, σφραγίστηκε με το σημερινό διπλό της Καρδίτσας επί του Λαυρίου στην Αθήνα (95-88).
Με τέσσερις αγωνιστικές ακόμη για το φινάλε των πλέι-άουτ ο Απόλλων ακόμη κι αν κάνει το απόλυτο στις νίκες δεν προλαβαίνει Λαύριο και Καρδίτσα.
Τη μοναδική ομάδα που μπορεί να «πιάσει» (όχι όμως και να την ξεπεράσει είναι το Μαρούσι), όμως ακόμη κι αυτό το σενάριο δεν έχει νόημα.
Αιτία το 2-0 νίκες που έχει η ομάδα του Αμαρουσίου από την κανονική περίοδο κι έτσι πλέον σιγά- σιγά οι μελανόλευκοι θα χρειαστεί να κάνουν απολογισμό των φετινών πεπραγμένων και εν συνεχεία να σχεδιάσουν τη νέα εντελώς διαφορετική χρονιά.
Μίλτος Σπυρόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ήττα του Απόλλων από την Δόξα Λευκάδας και αποκλεισμός από το Κύπελλο

Ο Απόλλων ηττήθηκε από την Δόξα Λευκάδας με 71-81 στην Περιβόλα, για την β’ φάση του Κυπέλλου και αποχαιρέτησε τη συνέχεια του θεσμού, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στο πρωτάθλημα της NL1.
Οι φιλοξενούμενοι μετά το 10′ και με κυρίαρχο μοχλό τον Ρόμπινσον και τον Κιούση πήραν τα ηνία του αγώνα μεγαλώνοντας συνεχώς την υπέρ τους διαφορά, απέναντι στους γηπεδούχους που ήταν αρκετά άστοχοι (35-48 21′, 39-55 24′, 55-74 34΄).
Κάπου εκεί όμως ο Απόλλωνας ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια και ένα 12-0 σερί, κάνοντας το σκορ 67-74 στο 37′ και με την Περιβόλα να παίρνει… φωτιά, όταν το σκορ έγινε 70-76 1′.57” πριν το τέλος!
Το τρίποντο του Σαχπατσίδη με το τέλος της επίθεσης της Δόξας Λευκάδας που έφερε τη διαφορά εκ νέου στο +10 (71-81) για τους φιλοξενούμενους έκρινε την αναμέτρηση και τους φίλους του Απόλλωνα να χειροκροτούν τους παίκτες.
Ένα μικρό πρόβλημα στο δικέφαλο κράτησε εκτός δράσης τον Κώττα, απουσία που φάνηκε πολύ σημαντική ειδικά στις μάχες κάτω από τα καλάθια. Η ομάδα του Γ. Ελευθεριάδη είχε πάλι χαμηλές επιδόσεις στο τρίποντο (7/24, 29.2%) και 20/27 βολές.
Τα 10λεπτα: 18-16, 35-43 (ημ.), 47-64, 71-81.
Απόλλων Πάτρας (Ελευθεριάδης): Kιέρ 22 (6/13διπ., 6ριμπ., 9ασιστ), Χειλάρης 6 (1), Παπαφωτίου 2, Μανάκας 11 (4/6διπ.), Ανέστης 10 (2/4τρ.), Ζούμπος 12 (2/5τρ.), Αθανασόπουλος 5 (1), Παύλος 3 (1/5τρ.)
Δόξα Λευκάδας (Τερζής): Ρόμπινσον 26 (11/14διπ., 12ριμπ., 5ασίστ), Σαχπατζίδης 9 (2), Κιούσης 16 (2/2διπ., 2/6τρ.), Άλεν 14 (3/4διπ., 2/5τρ.), Σταυρακούκας 9 (1), Φύτρος 3 (1), Βισνιέφσκι 4.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων: Ο Κίερ δείχνει ηγετικά χαρακτηριστικά

Ο Τζάστιν Κίερ έχει κάνει τρία σπουδαία ματς με τη φανέλα του Απόλλωνα Πατρών.
Με τον Προμηθέα 2014 σκόραρε 30 πόντους, είχε 23 με την Νέα Κηφισιά και πρόσθεσε άλλους 10 στο τελευταίο νικηφόρο ματς Κυπέλλου με τους Γαργαλιάνους.
Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ μετράει 21 πόντους μέσο όρο και οι “μελανόλευκοι” φαίνεται πως πέτυχαν διάνα με την απόκτηση του.
Βέβαια είναι αρχή ακόμα και μένει να δούμε αν θα έχει συνέπεια στην απόδοση του, αλλά η ικανότητα του στο σκοράρισμα δεν κρύβεται.
Γιάννης Γεωργακόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων Πατρών: Υποδέχεται στις 17:00 την Δόξα Λευκάδας σε νέα μάχη Κυπέλλου

Ο Απόλλων Πατρών θα δώσει δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την Δόξα Λευκάδας, που αγωνίζεται στην Elite League.
Το ματς αφορά το Κύπελλο (2η αγωνιστική, 2η φάση) και με σύμμαχο την παρουσία του κόσμου, οι “μελανόλευκοι” θα παλέψουν για τη νίκη-πρόκριση.
Οι νησιώτες στηρίζονται στους Αμερικανούς, Άλεν και Ρόμπινσον, αποκλείοντας με “περίπατο” το Βαρθολομιό στην Γαστούνη (84-49).
Καρπάνος, Λιότσιος και Ασημακάκη θα διαιτητεύσουν την αναμέτρηση, ενώ θα υπάρξει κάλυψη μέσω του καναλιού της γηπεδούχου ομάδας στο YouTube.