Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Φιναλίστ με πρωτιά ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης της Ιταλίας

Παρών σε άλλη μία διοργάνωση και ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος

Published

on

Με την κορυφαία βαθμολογία του προκριματικού σφράγισε ο Λευτέρης Πετρούνιας το εισιτήριο για τον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ρίμινι, όπου θα δηλώσει παρών μεταξύ των οκτώ φιναλίστ για 12η φορά σε ισάριθμες συμμετοχές του στον θεσμό από το 2011 μέχρι σήμερα.

Οι 14,966 βαθμοί που συγκέντρωσε ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» τον κράτησαν στην 1η θέση μέχρι την ολοκλήρωση του προκριματικού και τον στέλνουν με αέρα φαβορί στον τελικό της Παρασκευής (26/04, 20:35-21:25 ώρα Ελλάδας, απευθείας μετάδοση ΕΡΤ3), στον οποίο θα κυνηγήσει το έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο του στο ίδιο αγώνισμα, επίτευγμα που κανείς σπεσιαλίστας δεν έχει πετύχει στην 69χρονη ιστορία του θεσμού.

Ο 33χρονος πρωταθλητής αναμένεται να έχει ως κύριο αντίπαλο τον αιγυπτιακής καταγωγής Τούρκο κάτοχο του τίτλου Αντέμ Ασίλ, ο οποίος διέκοψε πέρσι το νικηφόρο σερί του Πετρούνια αγωνιζόμενος στην πατρίδα του, αλλά στον αποψινό προκριματικό τερμάτισε 2ος με 14,933 βαθμούς.

Πίσω από τους δύο αθλητές που έχουν τα προγράμματα με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,300), την οκτάδα των φιναλίστ συμπληρώνουν, κατά σειρά πρόκρισης, ο Αυστριακός Βίντσεντς Χεκ (14,900 β.), ο Ιταλός Σαλβατόρε Μαρέσκα (14,766 β.), ο Βρετανός Κόρτνεϊ Τάλοχ (14,700 β.), ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσόλακ (14,666 β.), ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν (14,633 β.) και ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ (14,633 β.).

Βάσει κλήρωσης, ο Έλληνας εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης θα εκτελέσει το πρόγραμμά του τελευταίος απ’ όλους τους φιναλίστ των κρίκων, έχοντας την τελευταία λέξη.

Παράλληλα, την 15η θέση με 231,661 βαθμούς κατέκτησε στην ομαδική κατάταξη η Εθνική Ανδρών (Λευτέρης Πετρούνιας, Αλκίνοος Γραικός, Νίκος Ηλιόπουλος, Απόστολος Κανέλλος, Αντώνης Τανταλίδης, επιπλέον αθλητής: Χρήστος Τσιγγελίδης) κάνοντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της και πετυχαίνοντας το υψηλότερο πλασάρισμα της τελευταίας οκταετίας, ενώ βρέθηκε πολύ κοντά και στις θέσεις που είχε πάρει στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2014 και 2016.

Στο σύνθετο ατομικό ανδρών, μέσα από το οποίο δόθηκε το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θριάμβευσε ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου με 84,265 β. φτάνοντας σε μία ιστορική επιτυχία, μπροστά από τον Ουκρανό Ολέγκ Βερνιάιεφ που συγκέντρωσε 84,031 β. και τον Ιταλό Γιουμίν Αμπαντίνι που είχε άθροισμα β3,765 β..

Σειρά στο Ρίμινι παίρνουν σήμερα, Πέμπτη (25/04), οι αθλητές της Εθνικής Εφήβων (Σεραφείμ Εμινίδης, Βασίλης Προβιάς, Μανώλης Στουπάκης, Φώτης Τσολακίδης, Νίκος Τσούλος), οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον 3ο και τελευταίο προκριματικό όμιλο της κατηγορίας τους (18:30-21:20).

 

Πηγή

ΠΟΛΟ

Με την Ολλανδία στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική Νεανίδων

Published

on

Η Ολλανδία είναι ο αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας Υδατοσφαίρισης Νεανίδων Κ18 στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο φιλοξενείται στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή (5/9) στις 19:00.

Θυμίζουμε πως στο τελευταίο τους ραντεβού (27/8), στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά «PYTHIA CUP 2025», που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Ιτέας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε εύκολα με 16-10.

Η Ολλανδία, η οποία τερμάτισε τρίτη στον Α΄ Όμιλο, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην οκτάδα επικρατώντας της Γερμανίας με 12-11 στο χιαστί παιχνίδι της Πέμπτης (4/9), με γκολ της Βαν ντερ Λίντε, μόλις 2.46 πριν τη λήξη.

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

“Έφυγε” ο Γιώργος Αλικάκος που έβαλε τη δική του σφραγίδα στο χαντ-μπολ, πρώην μέλος της ΕΟΕ

Published

on

Με βαθιά θλίψη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποχαιρέτησε τον Γιώργο Αλικάκο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με αφοσίωση και ήθος τον ελληνικό αθλητισμό για πάρα πολλά χρόνια.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της, η παρουσία του υπήρξε καθοριστική για την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού και για τη στήριξη των Ελλήνων αθλητών, στους οποίους στάθηκε πάντα με αγάπη, σεβασμό και πίστη στις δυνατότητές τους. Η συνέπεια, η εργατικότητα και το ανιδιοτελές του πνεύμα άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην αθλητική οικογένεια.

«Πρωτεργάτης της παρουσίας και της ανάπτυξης του χάντμπολ στην Ελλάδα, θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα ήθους και προσφοράς. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο, όμως η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να εμπνέει όσους εργάζονται για το καλό του αθλητισμού και της πατρίδας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΟΕ/

Μάλιστα, ο Πρόεδρος Ισίδωρος Κούβελος και ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Χανδακάς εξέφρασαν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

Published

on

Με μία πολύ άνετη νίκη 22-6 επί του Ισραήλ, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης Νεανίδων τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18, το οποίο φιλοξενείται στη Μάλτα.

Το συγκρότημα του Γιώργου Ντόσκα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, πέρασε απευθείας στην οκτάδα και περιμένει πλέον τα αυριανά νοκ-άουτ παιχνίδια, για να μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής (5/9).

Η ελληνική ομάδα «έβγαλε αντίδραση» μετά την ήττα από την Ισπανία και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στο -έτσι κι αλλιώς υποδεέστερο- Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε με 6-0 και προηγήθηκε 11-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλες οι παίκτριες γηπέδου, πλην της Ειρήνης Σταυρίδου.

Τα 8λεπτα: 5-0, 7-2, 5-3, 5-1 

ΕΛΛΑΔΑ: Σάλεχ, Καραγιάννη 4, Κουνδουράκη 3, Μπίκου 3, Δρακωτού 1, Μαρίνου 2, Κλαψιανού 1, Κρασσά 2, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 1, Ελμισιάν 3, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη 1.

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20253 hours ago

Στην κορυφή του top10 της αγωνιστικής στο Eurobasket ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα τρομερό κάρφωμα

ΠΟΛΟ4 hours ago

Με την Ολλανδία στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική Νεανίδων

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ5 hours ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής, ξεχωρίζουν τα προκριματικά του Μουντιάλ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ6 hours ago

Διαγόρας Βραχνεΐκων: Έδειξε βελτιωμένος στη νίκη επί του Κεραυνού

NATIONAL LEAGUE 16 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιάννης Μολφέτας συμφώνησε με τον Εθνικό Λειβαδιάς, έντονο «φλερτ από την Παναχαϊκή

NATIONAL LEAGUE 16 hours ago

Καφέζας: «Καλό μπάσκετ με ίδιο σχεδόν κορμό είναι ο βασικός στόχος του Γλαύκου/Έσπερου»

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ6 hours ago

Άτλας: Συνεχίζει την παράδοση με τον Κοκκίνη

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ7 hours ago

Θύελλα και Άρης εις διπλούν σε 4 ημέρες

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Υποψήφιος για Rising Star του Eurobasket ο Σαμοντούροφ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ8 hours ago

Δυνατό τεστ για Ατρόμητο Πατρών και Πάτραι

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20253 hours ago

Στην κορυφή του top10 της αγωνιστικής στο Eurobasket ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα τρομερό κάρφωμα

ΠΟΛΟ4 hours ago

Με την Ολλανδία στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική Νεανίδων

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ5 hours ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής, ξεχωρίζουν τα προκριματικά του Μουντιάλ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ6 hours ago

Διαγόρας Βραχνεΐκων: Έδειξε βελτιωμένος στη νίκη επί του Κεραυνού

NATIONAL LEAGUE 16 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιάννης Μολφέτας συμφώνησε με τον Εθνικό Λειβαδιάς, έντονο «φλερτ από την Παναχαϊκή

NATIONAL LEAGUE 16 hours ago

Καφέζας: «Καλό μπάσκετ με ίδιο σχεδόν κορμό είναι ο βασικός στόχος του Γλαύκου/Έσπερου»

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ6 hours ago

Άτλας: Συνεχίζει την παράδοση με τον Κοκκίνη

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ7 hours ago

Θύελλα και Άρης εις διπλούν σε 4 ημέρες

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Υποψήφιος για Rising Star του Eurobasket ο Σαμοντούροφ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ8 hours ago

Δυνατό τεστ για Ατρόμητο Πατρών και Πάτραι

Facebook