Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρινάκης: «Επόμενο όνειρο το Europa, θα το πάρουν και άλλες ελληνικές ομάδες – Ευχαριστούμε τη Νέα Φιλαδέλφεια»

Published

on

Εμφανώς συγκινημένος, με τη φωνή του σε αρκετές στιγμές να «σπάει», ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό και εκτίμησε πως μπορεί να γίνει η αρχή για άλλους διεθνείς τίτλους από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα ευχαρίστησε τη Νέα Φιλαδέλφεια για τη φιλοξενία.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι. Ο λαός του Ολυμπιακού για 99 χρόνια τραγουδά για ένα όνειρο τρελό. Όσα χρόνια ταξίδευα έβλεπα παιδιά από όλο τον κόσμο να φεύγουν στενοχωρημένοι για ορισμένες άτυχες ή κακές στιγμές, είτε στην Ιταλία, είτε στην Αγγλία, στην Ισπανία, στο ΟΑΚΑ, στον Πειραιά…

Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό-γιατί δεν αγοράζεται, είναι ιδέα-ήθελα να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα γιατί τους αξίζει. Σήμερα δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι πραγματικότητα, εδώ στην Ελλάδα. Είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλω να τους ευχαριστήσω. Σήμερα θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα.

Ήταν κάτι που χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες, στα παιδιά που έχουν φύγει, τον πατέρα μου, τον Σάββα, στη Θύρα 7. Είναι στιγμές συγκίνησης και μεγάλης χαράς. Συνεχίζουμε όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά και να ανεβαίνουμε ψηλά. Είναι μια συλλογική δικαίωση και είμαστε τυχεροί γιατί συνήθως το πιάτο της δικαίωσης τρώγεται κρύο.

Σήμερα το φάγαμε ζεστό. Προχωράμε. Ξεκινάμε, το επόμενο μπορεί να είναι το Europa League. Είδατε τι έκαναν οι νέοι μας φέτος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτά τα παιδιά που κέρδισαν το Champions League των Νέων, θα είμαστε δίπλα τους ώστε να συνεχίσουν να μεγαλουργούν», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

«Αυτό που είπα στους αρχηγούς, τον προπονητή και τους συνεργάτες μου πως θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι και να μη σκεφτούμε τίποτε άλλο, μόνο τη νίκη. Αν συγκεντρωθείς και το θέλεις πολύ, θα το πετύχεις. Το ίδιο είχα πει και στους Νέους δύο γύρους πριν.

Όταν φτάνεις στον τελικό και έχεις κερδίσει ομάδες Champions League, δεν είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα. Εμείς σήμερα δεν θα χάναμε ποτέ και ειδικά στην Ελλάδα. Ήμουν σίγουρος, το μετέδωσα σε όλους και είδατε το αποτέλεσμα. Γίνεται χαμός στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο. Το άξιζε αυτός ο υπέροχος κόσμος, είναι 3, 4, 5 εκατομμύρια στην Ελλάδα. Αυτό το κάναμε για όλη την Ελλάδα και είχαμε την αύρα όλων των Ελλήνων. Το κάναμε μόνοι μας και με κόντρα πάρα πολλούς», πρόσθεσε.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι κάναμε την αρχή. Κάναμε ένα ξεκίνημα, είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα το πετύχουν και άλλες ελληνικές ομάδες. Το επόμενο όνειρο είναι ένα Europa League. Στο Μπιλμπάο είναι πολύ καλά, είναι και ο Ερνέστο εκεί που πανηγύρισε μαζί μας σήμερα. Τον έχω μες στην καρδιά μου. Γιορτάζουμε, ζήτω η Ελλάδα, ο Ολυμπιακός, ο Πειραιάς μας», κατέληξε.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Ελλάδας για την αναμέτρηση με τη Δανία

Published

on

Η Εθνική Ελλάδας θέλει να κάνει το δύο στα δύο στα προκριματικά του Μουντιάλ αντιμετωπίζοντας απόψε (08/09, 21:45, ALPHA) τη Δανία στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε γνωστή την ενδεκάδα της γαλανόλευκης για την αναμέτρηση με τους Σκανδιναβούς.

Ο ομοσπονδιακός διατήρησε σχεδόν τους ίδιους 11 με το παιχνίδι απέναντι στη Λευκορωσία, καθώς προέβη σε μόνο μία αλλαγή.

Τη θέση του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα πήρε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, με συνέπεια το περιβραχιόνιο να περάσει στο μπράτσο του Βαγγέλη Παυλίδη.

Αναλυτικά η ενδεκάδα της Ελλάδας: Τζολάκης, Βαγιαννίδης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Ζαφείρης, Καρέτσας, Κωνσταντέλιας, Τζόλης, Παυλίδης.

Στον πάγκο για την Ελλάδα βρίσκονται οι: Βλαχοδήμος, Μανδάς, Ρέτσος, Μασούρας, Ιωαννίδης, Πέλκας, Μπακασέτας, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μάνταλος, Κυριακόπουλος, Σιώπης.

Η ενδεκάδα της Δανίας: Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν, Μάλε, Α. Κρίστενσεν, Χόιμπγεργκ, Φρόχολντ, Χιούλμαντ, Σκοβ Όλσεν, Ντάμσγκαρντ, Μπιέρεθ.

 

 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Σε καλό δρόμο παρά την ήττα

Published

on

Τα πρώτα επίσημα αγωνιστικά δείγματα της Παναχαϊκής στο Κύπελλο ήταν ενθαρρυντικά, παρά την ήττα από τον Πανθουριακό.

Η ομάδα παρατάχθηκε με ένα νεανικό σχήμα, το οποίο αν και δεν απέδωσε στο πρώτο μέρος, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της. Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αυτή που ήθελε ο Λεωνίδας Κυβελίδης, αν και το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο.

Στη συνέχεια, οι «κοκκινόμαυροι» έδειξαν ένα διαφορετικό και πιο ενθαρρυντικό πρόσωπο, αφήνοντας θετικά δείγματα για το μέλλον.

Η Παναχαϊκή, παρά την ήττα, φάνηκε να βρίσκεται σε καλό δρόμο συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Σίγουρα, το βίντεο του αγώνα που θα αναλύσει το τεχνικό επιτελείο θα επισημάνει τα λάθη που έγιναν, ώστε να διορθωθούν και να αποφευχθούν στο μέλλον. Άλλωστε, ένα νεανικό ρόστερ χρειάζεται χρόνο για να απορροφήσει τις οδηγίες και να είναι έτοιμο σε κρίσιμα παιχνίδια.

Ενίσχυση με

μικρούς

Η ενίσχυση του ρόστερ με νεαρούς αθλητές συνεχίζεται για την Παναχαϊκή, η οποία ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες την απόκτηση αρκετών παικτών. Στη διάθεση του Λεωνίδα Κυβελίδη συγκεκριμένα έχουν τεθεί ο τερματοφύλακας Νίκος Τρόπουλος, ο μέσος Κωνσταντίνος Κουραχάνης ο Ηλίας Πετράτος, ο τερματοφύλακας Γιώργος Τσιρίνης, ο μέσος Ιάσονας Ψυχογιός, ο μέσος Παναγιώτης Γασπαρινάτος και ο Κωνσνταντίνος Κουραχάνης.

Η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά με ταλαντούχους παίκτες που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουν μία θέση στο φετινό ρόστερ.

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σπουδαία παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ στους ομίλους της Ευρωπαϊκής ζώνης

Published

on

Με επτά αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Κοινή ώρα έναρξης στις 21:45 για τους αγώνες. Ελλάδα – Δανία ένας από αυτούς, με τα παιδιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αναζητούν νίκη – θεμέλιο πρόκρισης στην τελική φάση. Στην Ουγγαρία ταξιδεύει η Σκωτία για να αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία. Τελευταία ραντεβού μεταξύ των δύο ομάδων πριν 20 χρόνια, πάλι στο πλαίσιο προκριματικών Μουντιάλ (2006), με τους Λευκορώσους να παίρνουν αποτέλεσμα και στα δύο ματς (1-0, 0-0).

Κομβικής σημασίας αναμέτρηση διεξάγεται στη Βασιλεία, με την Ελβετία να φιλοξενεί τη Σλοβενία. Μόνο νίκη ψάχνει η Σουηδία στην έδρα του σκληροτράχηλου Κοσόβου, μετά το 2-2 της πρεμιέρας κόντρα στη Σλοβενία.

Τρίποντο που θα τη φέρει στους 9 βαθμούς, όσους έχει και το Ισραήλ το οποίο αντιμετωπίζει απόψε στην Ουγγαρία, θέλει η Ιταλία, στο δεύτερο παιχνίδι του Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο, μετά το θριαμβευτικό 5-0 εναντίον της Εσθονίας στην προηγούμενη “στροφή”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων στα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου της ευρωπαϊκής ζώνης με κοινή ώρα έναρξης 21:45:

Γιβραλτάρ – Νησιά Φερόε
Ελβετία – Σλοβενία
Ελλάδα – Δανία
Ισραήλ – Ιταλία
Κόσοβο – Σουηδία
Κροατία – Μαυροβούνιο
Λευκορωσία – Σκωτία.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17 minutes ago

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Ελλάδας για την αναμέτρηση με τη Δανία

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Παναχαϊκή: Σε καλό δρόμο παρά την ήττα

Γ ΕΘΝΙΚΗ3 hours ago

Παναιγιάλειος: Πικρός αποκλεισμός από το κύπελλο

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Όμορφη εκδήλωση του Αστέρα Τέμενης με άψογο οικοδεσπότη τον κ. Θεόδωρο Καρούτζο

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ4 hours ago

Η διαιτητική «ομάδα» του Super Cup της ΕΠΣΑ, «άρχοντας» ορίστηκε ο Κώστας Οικονόμου

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Σπανούλης: «Είμαστε έτοιμοι, ήρεμοι και συνειδητοποιημένοι»

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Φιλικά με Νηρέα Γέρακα Νεανίδες και Κορασίδες έδωσαν τα αντίστοιχα τμήματα του Προμηθέα

Α1 ΕΣΚΑΗ5 hours ago

Οι Νέοι Γλαύκου για την σωτηρία με νεανικό σύνολο, φιλικό τεστ με την ισχυρή Δύμη’07

NATIONAL LEAGUE 25 hours ago

Λιόνας: “Η Παναχαϊκή έχει πάντα το νου της στη μεταγραφική αγορά αν προκύψει κάτι καλό…”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Σπουδαία παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ στους ομίλους της Ευρωπαϊκής ζώνης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17 minutes ago

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Ελλάδας για την αναμέτρηση με τη Δανία

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Παναχαϊκή: Σε καλό δρόμο παρά την ήττα

Γ ΕΘΝΙΚΗ3 hours ago

Παναιγιάλειος: Πικρός αποκλεισμός από το κύπελλο

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Όμορφη εκδήλωση του Αστέρα Τέμενης με άψογο οικοδεσπότη τον κ. Θεόδωρο Καρούτζο

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ4 hours ago

Η διαιτητική «ομάδα» του Super Cup της ΕΠΣΑ, «άρχοντας» ορίστηκε ο Κώστας Οικονόμου

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Σπανούλης: «Είμαστε έτοιμοι, ήρεμοι και συνειδητοποιημένοι»

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Φιλικά με Νηρέα Γέρακα Νεανίδες και Κορασίδες έδωσαν τα αντίστοιχα τμήματα του Προμηθέα

Α1 ΕΣΚΑΗ5 hours ago

Οι Νέοι Γλαύκου για την σωτηρία με νεανικό σύνολο, φιλικό τεστ με την ισχυρή Δύμη’07

NATIONAL LEAGUE 25 hours ago

Λιόνας: “Η Παναχαϊκή έχει πάντα το νου της στη μεταγραφική αγορά αν προκύψει κάτι καλό…”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Σπουδαία παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ στους ομίλους της Ευρωπαϊκής ζώνης

Facebook