ΔΙΕΘΝΗ
Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Μοράτα

Μετά την κατάκτηση του Euro με την Ισπανία, ο Άλβαρο Μοράτα ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς αποκτήθηκε από τη Μίλαν.
Συγκεκριμένα, ο 31χρονος Ισπανός φορ ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/07) από τη Μίλαν, με την οποία έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, με οψιόν γι’ ακόμη ένα χρόνο. Η Ατλέτικο από αυτή την μεταγραφή θα εισπράξει 13 εκατομμύρια ευρώ.
Η σχετική ανακοίνωση των «ροσονέρι» αναφέρει:
Η Μίλαν με υπερηφάνεια ανακοινώνει την απόκτηση του Άλβαρο Μοράτα από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας, με την οποία κέρδισε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Μοράτα υπέγραψε με τους Ροσονέρι έως τις 30 Ιουνίου 2028, με οψιόν παράτασης για έναν επιπλέον χρόνο.
Γεννημένος στη Μαδρίτη στις 23 Οκτωβρίου 1992, ο Álvaro πέρασε χρόνο στους Τομείς Νέων της Ατλέτικο, της Χετάφε και της Ρεάλ Μαδρίτης, προτού αποφοιτήσει από την τελευταία και κάνει το ντεμπούτο του με τους Blancos τον Δεκέμβριο του 2010. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έπαιξε για τη Ρεάλ Μαδρίτης , Γιουβέντους, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποιώντας συνολικά 506 συμμετοχές και σημειώνοντας 172 γκολ. Έχει κερδίσει δύο τίτλους Champions League, ένα Σούπερ Καπ UEFA, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA, δύο τίτλους LaLiga, δύο τρόπαια Copa del Rey, ένα Supercopa de España, δύο τίτλους Serie A, τρία Coppa Italias, δύο Supercoppe Ιταλίας και ένα FA Cup.
Ο νυν αρχηγός της Ισπανίας έχει παίξει 80 παιχνίδια για την εθνική του ομάδα, σκοράροντας 36 γκολ και έχει κερδίσει τόσο το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όσο και το UEFA Nations League 2022/23.
Επέλεξε να φορέσει το νούμερο 7».

ΔΙΕΘΝΗ
«Ψωνίζουν» ελληνικά Σπόρτινγκ και Μπενφίκα, 11 συνολικά οι Έλληνες παίκτες!

Η Σπόρτινγκ τίμησε και με το παραπάνω την ελληνική αγορά, αφού το φετινό καλοκαίρι απέκτησε τους Φώτη Ιωαννίδη και Γιώργο Βαγιαννίδη από τον Παναθηναϊκό.
Ο Βαγγέλης Παυλίδης βρίσκεται από πέρυσι στην Λισαβόνα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Μπενφίκα. Οι δύο ομάδες της Πορτογαλίας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν μία μακρά παράδοση στο να επιλέγουν Έλληνες παίκτες, για να τους εντάξουν στο ρόστερ τους.
Μάλιστα οι Κώστας Κατσουράνης και Ανδρέας Σάμαρης, που έχουν αγωνιστεί στην Παναχαϊκή, έχουν κατακτήσει τίτλους με την Μπενφίκα, ενώ το ίδιο έχουν καταφέρει και οι Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Μήτρογλου. Στην Μπενφίκα έχουν επίσης παίξει οι Τάκης Φύσσας και πρώτος πήγε ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης, που είχε αποκτηθεί από την ΑΕΚ.
Επίσης πολύ καλή παρουσία είχε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, που υπερασπίστηκε επάξια τα δοκάρια της Μπενφίκα και αγαπήθηκε από τον κόσμο της. Στην Σπόρτινγκ πέρασαν, αλλά δεν είχαν αξιομνημόνευτη παρουσία, οι Δημήτρης Ναλιτζής και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ποστέκογλου επιστρέφει σε πάγκο Πρέμιερ Λιγκ

Ο Άγγελος Ποστέκογλου επανέρχεται σε γνώριμα λημέρια.
Η Τότεναμ τον αποδέσμευσε, παρότι την οδήγησε στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός επιστρέφει στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.
Η Νότιγχαμ Φόρεστ έδωσε τα χέρια με τον φιλόδοξο προπονητή, που θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.
Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση εντός της ημέρας και το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.
ΔΙΕΘΝΗ
Λαουτάρο Μαρτίνεζ: «Έκανα πέντε ημέρες να μιλήσω μετά τον τελικό του Champions League»

Η Ίντερ κατέβηκε στον πρόσφατο τελικό του Champions League ούσα συνειδητοποιημένη πως είχε το ρόλο του αουτσάιντερ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και κουβαλώντας την εμπειρία από την παρουσία της στο μεγάλο ραντεβού του 2023 αλλά και τον ενθουσιασμό από την πρόκριση εις βάρος της Μπαρτσελόνα, παρόλα αυτά δεν μπορούσε να διανοηθεί αυτό που θα της συνέβαινε.
Και αυτό γιατί δύο χρόνια μετά από την εξαιρετική παρουσία της κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι που λύγισε στις λεπτομέρειες (1-0 με γκολ του Πέδρι) παραδόθηκε άνευ όρων στις άγριες διαθέσεις των παικτών του Λουίς Ενρίκε και συνετρίβη με 5-0, σκορ που συνιστά την μεγαλύτερη ήττα ομάδας σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από την αποφράδα εκείνη βραδιά για τους νερατζούρι, ουδείς έχει ξεχάσει, με την περίπτωση του Λαουτάρο Μαρτίνες να είναι χαρακτηριστική.
Ο Αργεντινός παραχώρησε την Παρασκευή (5/9) συνέντευξη στο France Football με αφορμή το γεγονός πως συμπεριλήφθηκε φέτος στη λίστα των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα, με τον κανονιέρη της Ίντερ να παραδέχεται πως ο τελικός με τους Παριαζιάνους τον τσάκισε ψυχολογικά.
“Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για πέντε ημέρες μετά από τον τελικό του Champions League απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ήμουν μπλοκαρισμένος και ταυτόχρονα στενοχωρημένος.
Φτάσαμε σε δύο τελικούς Champions League μέσα σε μία τριετία, είχαμε μεγάλη πορεία, αλλά στο τελευταίο ματς πάντα μας έλειπε κάτι για να πετύχουμε τον βασικό στόχο μας, που είναι να κατακτήσουμε το Champions League”, τόνισε χαρακτηριστικά ο 28χρονος Αργεντινός φορ και πρόσθεσε:
“Ξέραμε πως η Παρί Σεν Ζερμέν θα ήταν σκληρός αντίπαλος, μία συμπαγής ομάδα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αλλά ήμασταν και εμείς δυνατοί. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε προετοιμαστεί σε μία ήρεμη ατμόσφαιρα και με εμπιστοσύνη στους ευατούς μας.
Οπότε ναι, η κατάλληλη λεξη για να περιγράψω το πώς νιώσαμε είναι “αβοήθητοι” επειδή δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα από αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Δεν μπορούσαμε να τα βγάλουμε πάνω στο χορτάρι και αυτό ήταν που μας ενόχλησε περισσότερο από όλα”.