ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ η Δράκου μετά από ψηφοφορία στο Παρίσι

Μέλος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκλέχθηκε η Νόρα Δράκου, ως εκπρόσωπος των αθλητών/τριών.
Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΟΕ, δύο αθλητές που εκλέγονται, γίνονται αυτομάτως και μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με δικαίωμα ψήφου.
Ιδιαίτερη τιμή για μία ξεχωριστή αθλήτρια, που αναγνωρίζεται από όλους. Πέρα από την Νόρα Δράκου, μέλος της Επιτροπής Αθλητών ψηφίστηκε και ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, Παναγιώτης Γκιώνης.
Η καταμέτρηση έγινε με την παρουσία του Αρχηγού Αποστολής, Πέτρου Συναδινού και της πρωταθλήτριας Αντιγόνης Ντρισμπιώτη.
«Πολλά συγχαρητήρια Νόρα», ήταν το συγχαρητήριο μήνυμα του ΝΟΠ προς την πατρινή πρωταθλήτρια.
Μίλτος Σπυρόπουλος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ανανεώσεις προπονητών στο κολυμβητικό τμήμα της ΝΕ Πατρών, για νέες μεγάλες διακρίσεις

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Χάλκινο μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) και Εφήβων στο Παγκόσμιο ο Κακουλάκης

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση, καθώς ο Βασίλης Κακουλάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 1.500μ. ελεύθερο, σήμερα, τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων της Ρουμανίας (Οτοπένι).
Ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμπησε στην πρώτη διαδρομή της γρήγορης σειράς το απόγευμα της Κυριακής (24/8) και κάλυψε την απόσταση σε 15:00.29.
Η επίδοση αυτή αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) και Εφήβων. Το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ που αποτελούσε και Πανελλήνιο Εφήβων ήταν 15:13.55 από τις 19/5/2025. Το προηγούμενο Πανελλήνιο Ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) ανήκε εδώ και 2 χρόνια στον Δημήτρη Μάρκο με 15:07.61 από τις 23/7/2023.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Έκτος ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο, δεν μπόρεσε να μπει στη μάχη των μεταλλίων

Με τον Απόστολο Χρήστου να καταλαμβάνει την έκτη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο, με χρόνο 24.59, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Σιγκαπούρης.
Στην έβδομη συμμετοχή του σε ατομικό τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης έκανε μία καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τα 100μ. (όπου είχε μείνει όγδοος) αλλά δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων, κάτι για το οποίο θα χρειαζόταν να «κατεβάσει» αρκετά το πανελλήνιο ρεκόρ (24.36).
Ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (που αγωνίζεται ως ουδέτερος) αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής κόσμου, πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων με 23.68, κοντά στο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (23.55).
Ο συμπατριώτης του Πάβελ Σαμουσένκο και ο Πίτερ Κέτζε μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση με 24.17, με τον Νοτιοαφρικανό να πετυχαίνει ξανά ηπειρωτικό ρεκόρ να εξασφαλίζει το τρίτο του μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό στα 100μ. και το ασημένιο στα 200μ.