NATIONAL LEAGUE 1
Κάτι από… ΝΒΑ στα Ιλίσια και Ηλυσιακός-Προμηθέας 2014 122-121 στη β’ παράταση!

Αγώνας περισσότερο… ΝΒΑ παρά National league 1 θύμιζε ο προ ολίγου ολοκληρωθείς μεταηύ Ηλυσιακού και Προμηθέα 2014 που βρήκε τους νικητές να παίρνουν μια σπουδαία νίκη με 122-121 στη β’ παράταση.
Αντίθετα στον Προμηθέα 2014 έμεινε η πίκρα της τεράστιας προσπάθειας που έκανε αφού δεν συνοδεύτηκε από ένα πολύ σημαντικό διπλό για τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο Ηλυσιακός μάλιστα προηγήθηκε με +15 (89-74 στο 34’), κάνοντας πολλούς να πιστέψουν πως το ματς έχει κριθεί. Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Γιάννη Ελευθεριάδη έβγαλε απίθανη αντίδραση σε μια πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια σαφώς πιο έμπειρη ομάδα και κατόρθωσε να στείλει το ματς στην παράταση (98-98), ενώ μετά και το πέρας της πρώτης παράτασης οι λογαριασμοί έμειναν άλυτοι (112-112).
Με το παιχνίδι να διαρκεί σχεδόν δυόμιση ώρες και να σπάνε καρδιές στο κλειστό των Ιλισίων, η πατρινή ομάδα βρέθηκε μπροστά με 121-120 λίγο πριν το φινάλε του 40λεπτου, για να σκοράρουν όμως οι γηπεδούχοι λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας και να φύγουν ηττημένοι με 122-121.
Τα 10λεπτα: 29-19, 54-41 (ημ.), 77-72, 98-98 (κ.α.), 112-112 (α’ παρ.), 122-121 (β’ παρ.).
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ασημακόπουλος): Φώτσης 28 (6), Μπέμπης 20 (6), Θεοδωρίτσης 8 (2), Γεωργοπαπαδάκος 24 (4), Τσατάς 15 (3), Αμβράζης 11, Βερτζάγιας 5 (1), Αρσενικός 5, Μηλαθιανάκης 4, Νικολαϊδης 2, Πούλης.
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 (Ελευθεριάδης): Ίλιτς 30 (2). Μακαριάδης 10 (2), Σοϊλεμετζίδης 15 (5), Λάκοβ 22, Καλλιακούδας 9 (1), Καλημέρης 17, Σκληρός 10, Χριστόπουλος 2, Χρονόπουλος 6 (1), Τσίπας.
Μίλτος Σπυρόπουλος

NATIONAL LEAGUE 1
Ο Προμηθέας 2014 φιλική νίκη κόντρα στην μαχητική Παναχαϊκή στο “Promitheas Park”

Ένα αρκετά ενδιαφέρον (για την εποχή που βρισκόμαστε) φιλικό παιχνίδι έδωσαν Προμηθέας 2014 και Παναχαϊκή στο «Promitheas Park» στα πλαίσια της προετοιμασίας τους.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επικράτησαν μετά από μάχη σε όλο το 40λεπτο με 61-57 και παρά την αντεπίθεση των κοκκινόμαυρων στην τελευταία περίοδο για την ολική ανατροπή.
Η Παναχαϊκή από την πλευρά της αν και αγωνίστηκε χωρίς τους Χρονόπουλο, Καραγγελή και Χριστόπουλο ήταν πολύ ανταγωνιστική σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του 40λεπτου.
Τα 10λεπτα: 15-19, 25-10, 15-14, 06-14.
Συνέχεια στα φιλικά για την ομάδα του Γ. Ντάγιου την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την ΑΕ Βαρθολομιού εντός έδρας και για την αντίστοιχη του Θ. Λιόνα την ίδια ημέρα κόντρα στον Απόλλωνα στην Περιβόλα.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Απόλλων χωρίς Ανέστη και Κίερ αντιμετώπισε τον ισχυρό Κόροιβο στην Αμαλιάδα

Πολύ πιο δυνατό ήταν το σημερινό δεύτερο φιλικό του Απόλλωνα με αντίπαλο από την Elite League (Κόροιβος Αμαλιάδας) το οποίο πάντως είχε κύρια προπονητικό χαρακτήρα και δεν κρατήθηκε σκορ.
Ο Απόλλων είχε δυο βασικές απουσίες, του Ανέστη και του Αμερικάνου Κίερ (αμφότεροι με μικροενοχλήσεις) και ο Γ. Ελευθεριάδης σχολίασε μετά το τέλος. «Δείξαμε μεγαλύτερη ενέργεια σε περισσότερο διάστημα σε ένα γερό τεστ και συνεχίζουμε».
Ακόμη δεν αγωνίστηκαν και οι νεαροί Τζουανόπουλος, Παγώνης και Βαλκανάς. Απουσίες είχαν και οι γηπεδούχοι με βασικότερες τους δυο Αμερικάνους που ακόμη δεν έχουν έλθει στην Αμαλιάδα (αναμένονται από την άλλη εβδομάδα).
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 1
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιάννης Μολφέτας συμφώνησε με τον Εθνικό Λειβαδιάς, έντονο «φλερτ από την Παναχαϊκή

Με τον Εθνικό Λειβαδιάς θα αγωνιστεί ο Γιάννης Μολφέτας τη νέα σεζόν, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες προπονείτο με την Παναχαϊκή η οποία μάλιστα του έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει.
Ο Μολφέτας δεν ήθελε να κατέβη στη NL2 κι έτσι είπε το ναι στους ανθρώπους της Λειβαδιάς, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει εναντίον της αγαπημένης του ομάδας τον Απόλλωνα, όπως και κατά των Προμηθέα 2014 και Γλαύκου/Έσπερου, αφού ο Εθνικός μετέχει στον ίδιο όμιλο της NL1.
Μίλτος Σπυρόπουλος