Α1 ΕΣΚΑΗ
Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Απολλωνιάδα με 39 πόντους του Μηλιτσόπουλου νίκησε 78-60 την ΕΑΠ! * Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής η Απολλλωνιάδα επέστρεψε στις νίκες υποδεχόμενη την αδύναμη μέχρι στιγμής ΕΑΠ με το άνετο 78-60.
Κλειδί για τη νίκη των γηπεδούχων η β’ περίοδος όπου το επί μέρους σκορ ήταν 17-8 και ξεχώρισε το one man show του Μηλιτσόπουλου που… σταμάτησε στους 39 πόντους!
Τα 10λεπτα: 26-22, 17-8, 11-12, 24-18.
ΑΠΟΛΛΛΩΝΙΑΔΑ (Πολυδωρόπουλος): Αναστασόπουλος 9 (2), Μηλιτσόπουλος 39 (7), Βασιλείου 2, Κατσαντώνης 4, Ρόζος 7, Σταθόπουλος 5 (1), Μάρκου, Γκρίντζος, Τζόγκλης 3 (1), Βαλκανάς 9.
ΕΑΠ (Λ. Φραγκισκάτος): Ασημακόπουλος, Καρακάσης 6 (2), Πατούχας 4, Μπανούτας, Αδαμόπουλος 11 (1), Λεοντίου 14, Γιαννόπουλος 2, Δ. Φραγκισκάτος 16, Φραγκισκάτος ΙΙ, Βαβιόγλου, Γιαννακόπουλος 7.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 6 αγώνες)
Βαρθολομιό 12 501-371
Ροϊτικα 12 483-377
Ολυμπιάδα 11 439-381
Κεραυνός 11 356-330
Δύμη 10 388-372
Αραχωβ./Ακταίο 10 425-391
Απολλωνιάδα 10 516-420
Τρίτων 9 399-401
———————————
Ανδραβίδα 8 396-415
———————————
Διαγόρας 7 418-438
Νέοι Γλαύκου 7 400-492
Αγυιά 7 372-450
ΕΑΠ 6 323-443
——————————–
Πυρσός 6 329-464
ΕΠΟΜΕΝΗ (18/11)
Νέοι Γλαύκου-Κεραυνός
Ολυμπιάδα-Βαρθολομιό
Δύμη’07-Τρίτων
Διαγόρας-Ροίτικα
Πυρσός-Αγυιά
Ανδραβίδα-Απολλωνιάδα
ΕΑΠ-Αραχωβίτικα/Ακταίο
Μίλτος Σπυρόπουλος

Α1 ΕΣΚΑΗ
Ξεκινά τα φιλικά η Δύμη με αντίπαλο το Βαρθολομιό

Αύριο (6/9) στο κλειστό γυμναστήριο Κάτω Αχαΐας θα αρχίσουν τα φιλικά τεστ για την Δύμη.
Αντίπαλος θα είναι το Βαρθολομιό, που ως νεοφώτιστο, θα αγωνιστεί στα παρκέ της NL2.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ακόμα 4 δυνατά φιλικά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων:
Σάββατο 6/9 19:30 με Βαρθολομιό (εντός)
Δευτέρα 8/9 20:30 με Νέους Γλαύκου (εκτός)
Τετάρτη 10/9 19:30 με Ανδραβίδα (εντός)
Δευτέρα 15/9 19:30 με Διαγόρα Βραχνεΐκων (εντός)
Τετάρτη 17/9 19:30 με Κεραυνό Αιγίου (εντός)
Α1 ΕΣΚΑΗ
Τα Αραχωβίτικά/Ακταίο «μπαίνουν» στο Τόφαλος για προπονήσεις, πρώτο τεστ με Αχαγιά’82

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι για μια ακόμη σεζόν τα Αραχωβίτικα/Ακταίο θα αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τουβάκη.
Οι πρώτες προπονήσεις έγιναν στο γυμναστήριο με το βάρος στραμμένο στη φυσική κατάσταση, από αυτή την εβδομάδα όμως παίκτες και τεχνική ηγεσία θα… πατήσουν το παρκέ του «Δ. Τόφαλος», μπαίνοντας στο πιο ουσιαστικό στάδιο της δουλειάς.
Ο σύλλογος, που έχει ως έδρα εδώ και χρόνια το Παλέ των Μποζαϊτίκων, αναμένεται να πάρει και τυπικά το «πράσινο φως» από τη νέα διοίκηση του ΠΕΑΚ, κάτι που έχει διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα.
Από κει και πέρα, η ομάδα διατηρώντας όλο σχεδόν το βασικό κορμό παικτών της περσινής περιόδου (10 από τους 12 με μόνους αποχωρήσαντες τους Αλέξη Τσιμπούκη και Αντώνη Μπαρδάκη) και έχοντας αποκτήσει τον ταλαντούχο Παπαηλιού (από Νίκη Πρ. και Παναχαϊκή), είναι αποφασισμένη και στο νέο πρωτάθλημα της Α1 να έχει πρωταγωνιστική πορεία.
Πρώτος και κύριος στόχος η συμμετοχή στα πλέι-οφ και από κει και πέρα χωρίς άγχος και πίεση να διεκδικηθεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Ξεκίνημα στα φιλικά
Η ομάδα πάντως με το καλημέρα των φιλικών θα μπει στα πολύ δύσκολα, καθώς θα παίξει την ερχομένη Κυριακή 7 Σεπτέμβρη με την πολύ ισχυρή Αχαγιά’82 εκτός έδρας.
Επίσης θα παίξει με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου (εκκρεμεί έδρα και ημερομηνία) και με στόχο στο πρώτο επίσημο τζάμπολ της χρονιάς να είναι απόλυτα έτοιμη, αφού όπως λέει και ο Δ. Τουβάκης, «τα γερά τεστ προσφέρονται για ουσιαστικά αποτελέσματα».
Μίλτος Σπυρόπουλος
Α1 ΕΣΚΑΗ
Η νεανική Απολλωνιάδα άρχισε την προετοιμασία υπό τις οδηγίες Γ. Καλλίγα στην Περιβόλα

Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καλλίγα ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα η προετοιμασία της νεανικής Απολλωνιάδας που θα δώσει το παρών για ακόμη μια σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Η υπάρχουσα φιλοσοφία των τελευταίων χρόνων θα συνεχιστεί σύμφωνα με το πλάνο της νέας διοίκησης, κάτι που σημαίνει ότι οι «μελανόλευκοι» θα έχουν πάλι μικρό μέσο όρο ηλικίας και με βασική κατεύθυνση όλοι οι νεαροί παίκτες να κάνουν βήματα προόδου απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους που θα συναντήσουν.
Μίλτος Σπυρόπουλος