Α1 ΕΣΚΑΗ
Α1 ΕΣΚΑ-Η: Ο απόηχος, τα σημεία αναφοράς και ο coach της 7ης αγωνιστικής

Η 7η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑ-Η ανήκει στο παρελθόν και μέσω του matchnews θα δούμε τα σημεία αναφοράς, τον απόηχό και τον προπονητή της εβδομάδας.
Αναλυτικά:
2 νίκες γηπεδούχων, 5 νίκες φιλοξενούμενων
Η επίθεση: οι 93 πόντοι του Κεραυνού Αιγίου στη νίκη επί των Νέων Γλαύκου με 93-60.
Η άμυνα: Οι 42 πόντοι που δέχθηκε η Δύμη στη νίκη επί του Τρίτωνα (76-42).
Η νίκη: Το Βαρθολομιό πέρασε αλώβητο από την έδρα της σκληροτράχηλης Ολυμπιάδας και συνεχίζει ακάθεκτο.
Το ματς: “Φλέρταρε” με την πρώτη ήττα της η ΑΕ Ροϊτίκων, αλλά λύγισε στην παράταση τον Διαγόρα στην τοπική μάχη των Ροϊτίκων και κάνει παρέα στο Βαρθολομιό στην κορυφή.
Το γεγονός: Η ανοδική τροχιά των Αραχωβιτικων/Ακταίου, μετρώντας 4 σερί νίκες, μετά το διπλό στην έδρα της ΕΑΠ.
Ο πρώτος σκόρερ: Οι 34 πόντοι του Μηλιτσόπουλου δεν έφταναν στην Απολλωνιάδα, που λύγισε εκτός με την Ανδραβίδα. Για 2η σερί εβδομάδα αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής.
Ο coach: Ο Δημήτρης Τουβάκης κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στα Αραχωβίτικα και αυτό φαίνεται στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας.
Γιάννης Γεωργακόπουλος

Α1 ΕΣΚΑΗ
Οι Νέοι Γλαύκου για την σωτηρία με νεανικό σύνολο, φιλικό τεστ με την ισχυρή Δύμη’07

Για μια ακόμη σεζόν η θυγατρική ομάδα του Γλαύκου/Εσπερου (Νέοι Γλαύκου) θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, έχοντας ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία.
Θα παραταχθεί και φέτος με νεανικό σύνολο (U23) και στόχο να προετοιμάσει ουσιαστικά τους ταλαντούχους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της για το επόμενο βήμα της καριέρας τους, την προώθησή τους στο αντρικό τμήμα.
Σήμερα Δευτέρα οι Νέοι Γλαύκου θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με τη Δύμη στο κλειστό της Κ. Αχαγιάς και θα ακολουθήσουν κι άλλα μέχρι το πρώτο τζάμπολ στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, έτσι ώστε να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Α1 ΕΣΚΑΗ
Ξεκινά τα φιλικά η Δύμη με αντίπαλο το Βαρθολομιό

Αύριο (6/9) στο κλειστό γυμναστήριο Κάτω Αχαΐας θα αρχίσουν τα φιλικά τεστ για την Δύμη.
Αντίπαλος θα είναι το Βαρθολομιό, που ως νεοφώτιστο, θα αγωνιστεί στα παρκέ της NL2.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ακόμα 4 δυνατά φιλικά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων:
Σάββατο 6/9 19:30 με Βαρθολομιό (εντός)
Δευτέρα 8/9 20:30 με Νέους Γλαύκου (εκτός)
Τετάρτη 10/9 19:30 με Ανδραβίδα (εντός)
Δευτέρα 15/9 19:30 με Διαγόρα Βραχνεΐκων (εντός)
Τετάρτη 17/9 19:30 με Κεραυνό Αιγίου (εντός)
Α1 ΕΣΚΑΗ
Τα Αραχωβίτικά/Ακταίο «μπαίνουν» στο Τόφαλος για προπονήσεις, πρώτο τεστ με Αχαγιά’82

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι για μια ακόμη σεζόν τα Αραχωβίτικα/Ακταίο θα αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τουβάκη.
Οι πρώτες προπονήσεις έγιναν στο γυμναστήριο με το βάρος στραμμένο στη φυσική κατάσταση, από αυτή την εβδομάδα όμως παίκτες και τεχνική ηγεσία θα… πατήσουν το παρκέ του «Δ. Τόφαλος», μπαίνοντας στο πιο ουσιαστικό στάδιο της δουλειάς.
Ο σύλλογος, που έχει ως έδρα εδώ και χρόνια το Παλέ των Μποζαϊτίκων, αναμένεται να πάρει και τυπικά το «πράσινο φως» από τη νέα διοίκηση του ΠΕΑΚ, κάτι που έχει διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα.
Από κει και πέρα, η ομάδα διατηρώντας όλο σχεδόν το βασικό κορμό παικτών της περσινής περιόδου (10 από τους 12 με μόνους αποχωρήσαντες τους Αλέξη Τσιμπούκη και Αντώνη Μπαρδάκη) και έχοντας αποκτήσει τον ταλαντούχο Παπαηλιού (από Νίκη Πρ. και Παναχαϊκή), είναι αποφασισμένη και στο νέο πρωτάθλημα της Α1 να έχει πρωταγωνιστική πορεία.
Πρώτος και κύριος στόχος η συμμετοχή στα πλέι-οφ και από κει και πέρα χωρίς άγχος και πίεση να διεκδικηθεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Ξεκίνημα στα φιλικά
Η ομάδα πάντως με το καλημέρα των φιλικών θα μπει στα πολύ δύσκολα, καθώς θα παίξει την ερχομένη Κυριακή 7 Σεπτέμβρη με την πολύ ισχυρή Αχαγιά’82 εκτός έδρας.
Επίσης θα παίξει με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου (εκκρεμεί έδρα και ημερομηνία) και με στόχο στο πρώτο επίσημο τζάμπολ της χρονιάς να είναι απόλυτα έτοιμη, αφού όπως λέει και ο Δ. Τουβάκης, «τα γερά τεστ προσφέρονται για ουσιαστικά αποτελέσματα».
Μίλτος Σπυρόπουλος