ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Kαθάρισε στο β’ μέρος ο Προμηθέας Βίκος Cola (78-64) τον Κολοσσό με πρωταγωνιστές Λούντζη και Γουόκερ

Εντός έδρας νίκη με 78-64 πανηγύρισε ο Προμηθέας Βίκος Cola κόντρα στον Κολοσσό σε παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε σε εξαιρετικό βράδυ τους Μιχάλη Λούντζη (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη) και Τζόρνταν Γουόκερ (16 πόντοι, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 4 λάθη) ανεβαίνοντας στο 5-3 (4-0 εντός, 1-3 εκτός έδρας).
Σε δυσμενή θέση βρίσκονται οι Ροδίτες που έχουν ρεκόρ 1-7 (0-2 εντός και 1-5 εκτός έδρας) και βρίσκονται μόνοι τους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Άντριου Γκάουντλοκ έβαλε 23 πόντους, αλλά πάλευε μόνος του στην επίθεση, αφού ο Λόντον Περάντες αποχώρησε στο ξεκίνημα του β΄μέρους με ενοχλήσεις, σε ένα ματς στο οποίο ο Κολοσσός σούταρε με 44% στο δίποντο και 18% στο τρίποντο.
13-19 οι πόντοι από λάθη αντιπάλου, 42-36 οι πόντοι στη ρακέτα, 12-11 οι πόντοι δεύτερης ευκαιρίας, 22-12 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 21-22 οι πόντοι των αναπληρωματικών.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσώνος, Ζακεστίδης, Μαρτινάκος.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-18, 37-39, 57-53, 78-64.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Παπαθεοδώρου): Γουόκερ 16 (1/2 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 5 ασίστ), Λούντζης 19 (4/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ασιστ, 7 ριμπάουντ), Μπαζίνας, Κ. Γουίλιαμς (3/8 τρίποντα), Λάγιος, Χρυσικόπουλος 6, Ερνάντεζ 2, Ιβούντου 8 (4/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα), Κ.Τζ. Γουίλιαμς 8 (5 ριμπάουντ), Πλώτας, Ρις 5 (1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα), Βαρνάντο 14 (5/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Σιγάλας): Γκάουντλοκ 23 (4/7 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3 ασίστ), Σλαφτσάκης 2, Κολοβέρος, Πετρόπουλος 4, Οκόρο 4, Κουρουπάκης, Χατζηνικόλας 2, Μπίλλης, Γκαλβανίνι 8 (9 ριμπάουντ), Ντανουσεβίτσιους 6 (3/8 σουτ, 11 ριμπάουντ), Περάντες 5, Τόνι 10 (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα).
Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 22/31 δίποντα, 7/27 τρίποντα, 13/21 βολές, 36 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 7 επιθετικά), 20 ασίστ, 16 λάθη, 10 κλεψίματα, 3 μπλοκ.
Τα ομαδικά στατιστικά του Κολοσσού: 19/43 δίποντα, 4/22 τρίποντα, 14/18 βολές, 39 ριμπάουντ (26 αμυντικά – 13 επιθετικά), 11 ασίστ, 17 λάθη, 7 κλεψίματα, 3 μπλοκ.
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 9η αγωνιστική ο Προμηθέας θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (9/12, 20:15), ενώ ο Κολοσσός θα υποδεχθεί στη Ρόδο τον Ολυμπιακό (8/12, 17:15).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας ξεκινάει τη φιλική δράση με πρώτο αντίπαλο τον Παπάγου στο “Σαλούν”

Μετά από περίπου δυο εβδομάδες καθημερινής δουλειάς στο παρκέ αλλά και το γυμναστήριο του «Promitheas Park», έφθασε η ώρα στον Προμηθέα για να περάσει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.
Ποιο είναι αυτό; Τα φιλικά παιχνίδια που κρίνονται απόλυτα αναγκαία από τη στιγμή που η ομάδα του Προμηθέα σε σχέση με πέρυσι έκανε σαρωτικές αλλαγές και κύρια στους ξένους παίκτες, που αποτελούν πάντα το βαρόμετρο για μια καλή πορεία.
Η εκκίνηση θα δοθεί σήμερα το απόγευμα (6μ.μ.) κόντρα σε μια πολύ αξιόλογη ομάδα της Elite League όπως είναι ο Παπάγου στο κλειστό του «Σαλούν» στην πρωτεύουσα.
Για την αθηναϊκή ομάδα το εν λόγω τεστ θα είναι το δεύτερο, καθώς την αυλαία άνοιξε κόντρα στο Μαρούσι του Παπαθεοδώρου το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο αγώνας προσφέρεται στον Προμηθέα για μια καλή πρόβα, καθώς διαθέτει σύνολο που συνδυάζει ενθουσιασμό και εμπειρία, έχοντας και δυο καλούς Αμερικάνους παίκτες (Σκοτ και Άντερτον).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επέκταση συνεργασίας με την Φροντίδα Υγείας, ισχυρός «συμπαίκτης», ανακοίνωσε ο Προμηθέας

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Προμηθέας: Και επίσημα ο δανεισμός Τσάμη και Κουρουπάκη σε Μύκονο και Κολοσσό Ρόδου

Η «Match» το είχε γράψει εδώ και καιρό και η ΚΑΕ Προμηθέας Βίκος Cola πριν από λίγο το επιβεβαίωσε και επίσημα.
Ιδού η σχετική ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Προμηθέας Βίκος Cola ενημερώνει πως προχώρησε στον δανεισμό δύο παικτών της, εν όψει της σεζόν 2025-26.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Τσάμη, που θα αγωνιστεί φέτος στη νεοφώτιστη Μύκονο και για τον Περικλή Κουρουπάκη, ο οποίος θα συνεχίσει στον Κολοσσό Ρόδου.
Ευχόμαστε σε αμφότερους να έχουν υγεία, μια καλή μπασκετική σεζόν και να συνεχίσουν να εξελίσσονται».
Μίλτος Σπυρόπουλος