Α1 ΕΣΚΑΗ
Βαρθολομιό- Ροΐτικα: Και τώρα οι δυο τους (pre game)

Βαρθολομιό και Ροΐτικα κάνουν παρέα στην κορυφή της κατάταξης της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Ωστόσο απόψε στις 19:00 στο κλειστό της Γαστούνης οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και μόνο ένας θα παραμείνει στην κορυφή.
Πάμε να δούμε μέσω του matchnews τα κυριότερα σημεία, πριν από το τζάμπολ.
ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ
Ρεκόρ: 9-1
Επίθεση: 734 (73.4 ανά ματς)
Άμυνα: 563 (56.3 ανά ματς)
Μοναδική ήττα: την 9η αγωνιστική από Νέους Γλαύκου εκτός έδρας
Οι σκόρερ: Νοέας 194, Ντούλες 176, Συνετός 130
Προπονητής: Σάκης Καρύδας
ΡΟΪΤΙΚΑ
Ρεκόρ: 9-1
Επίθεση: 691 (69.1ανά ματς)
Άμυνα: 586 (58.6 ανά ματς)
Μοναδική ήττα: την 8η αγωνιστική από Δύμη εντός έδρας
Οι σκόρερ: Παπανδρεόπουλος 163, Τριπολίδης 109, Πολυδωρόπουλος 109
Προπονητής: Γιάννης Καλλίγας
Διαιτητές του ντέρμπι: Καρπάνος, Λιόνας, Παπαδόπουλος
Γιάννης Γεωργακόπουλος

Α1 ΕΣΚΑΗ
Ξεκινά τα φιλικά η Δύμη με αντίπαλο το Βαρθολομιό

Αύριο (6/9) στο κλειστό γυμναστήριο Κάτω Αχαΐας θα αρχίσουν τα φιλικά τεστ για την Δύμη.
Αντίπαλος θα είναι το Βαρθολομιό, που ως νεοφώτιστο, θα αγωνιστεί στα παρκέ της NL2.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ακόμα 4 δυνατά φιλικά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων:
Σάββατο 6/9 19:30 με Βαρθολομιό (εντός)
Δευτέρα 8/9 20:30 με Νέους Γλαύκου (εκτός)
Τετάρτη 10/9 19:30 με Ανδραβίδα (εντός)
Δευτέρα 15/9 19:30 με Διαγόρα Βραχνεΐκων (εντός)
Τετάρτη 17/9 19:30 με Κεραυνό Αιγίου (εντός)
Α1 ΕΣΚΑΗ
Τα Αραχωβίτικά/Ακταίο «μπαίνουν» στο Τόφαλος για προπονήσεις, πρώτο τεστ με Αχαγιά’82

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι για μια ακόμη σεζόν τα Αραχωβίτικα/Ακταίο θα αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τουβάκη.
Οι πρώτες προπονήσεις έγιναν στο γυμναστήριο με το βάρος στραμμένο στη φυσική κατάσταση, από αυτή την εβδομάδα όμως παίκτες και τεχνική ηγεσία θα… πατήσουν το παρκέ του «Δ. Τόφαλος», μπαίνοντας στο πιο ουσιαστικό στάδιο της δουλειάς.
Ο σύλλογος, που έχει ως έδρα εδώ και χρόνια το Παλέ των Μποζαϊτίκων, αναμένεται να πάρει και τυπικά το «πράσινο φως» από τη νέα διοίκηση του ΠΕΑΚ, κάτι που έχει διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα.
Από κει και πέρα, η ομάδα διατηρώντας όλο σχεδόν το βασικό κορμό παικτών της περσινής περιόδου (10 από τους 12 με μόνους αποχωρήσαντες τους Αλέξη Τσιμπούκη και Αντώνη Μπαρδάκη) και έχοντας αποκτήσει τον ταλαντούχο Παπαηλιού (από Νίκη Πρ. και Παναχαϊκή), είναι αποφασισμένη και στο νέο πρωτάθλημα της Α1 να έχει πρωταγωνιστική πορεία.
Πρώτος και κύριος στόχος η συμμετοχή στα πλέι-οφ και από κει και πέρα χωρίς άγχος και πίεση να διεκδικηθεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Ξεκίνημα στα φιλικά
Η ομάδα πάντως με το καλημέρα των φιλικών θα μπει στα πολύ δύσκολα, καθώς θα παίξει την ερχομένη Κυριακή 7 Σεπτέμβρη με την πολύ ισχυρή Αχαγιά’82 εκτός έδρας.
Επίσης θα παίξει με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου (εκκρεμεί έδρα και ημερομηνία) και με στόχο στο πρώτο επίσημο τζάμπολ της χρονιάς να είναι απόλυτα έτοιμη, αφού όπως λέει και ο Δ. Τουβάκης, «τα γερά τεστ προσφέρονται για ουσιαστικά αποτελέσματα».
Μίλτος Σπυρόπουλος
Α1 ΕΣΚΑΗ
Η νεανική Απολλωνιάδα άρχισε την προετοιμασία υπό τις οδηγίες Γ. Καλλίγα στην Περιβόλα

Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καλλίγα ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα η προετοιμασία της νεανικής Απολλωνιάδας που θα δώσει το παρών για ακόμη μια σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Η υπάρχουσα φιλοσοφία των τελευταίων χρόνων θα συνεχιστεί σύμφωνα με το πλάνο της νέας διοίκησης, κάτι που σημαίνει ότι οι «μελανόλευκοι» θα έχουν πάλι μικρό μέσο όρο ηλικίας και με βασική κατεύθυνση όλοι οι νεαροί παίκτες να κάνουν βήματα προόδου απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους που θα συναντήσουν.
Μίλτος Σπυρόπουλος