Πολύτιμες εκτός έδρας νίκες πανηγύρισαν Λεβαδειακός και Athens Kallithea στο κλείσιμο της 22ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε της Λαμίας με 2-0, ενώ η Καλλιθέα πέρασε από το Περιστέρι νικώντας τον Ατρόμητο με 2-1.
Λαμία – Λεβαδειακός 0-2
Η αναμέτρηση μεταξύ της Λαμίας και του Λεβαδειακού για την 22η αγωνιστική της Super League ήταν “ο θάνατός σου η ζωή μου” λόγω του διακυβεύματος και για τις δύο ομάδες και εκείνοι που χαμογέλασαν διάπλατα στο φινάλε ήταν οι πράσινοι της Βοιωτίας.
Και αυτό γιατί επιβλήθηκαν 2-0 των ουραγών στο “Αθανάσιος Διάκος” με τα γκολ των Κωστή (4′) και Ζίνι (16′), με τη δεύτερη εκτός έδρας επιτυχία τους στο φετινό πρωτάθλημα παρέμειναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ παράλληλα πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους κόντρα στην Λαμία, ανεξαρτήτως έδρας, στην κορυφαία κατηγορία.
Στον αντίποδα, η ομάδα του Θανάση Στάικου βυθίστηκε ακόμη περισσότερο, καθώς ηττήθηκε για 9η διαδοχική φορά στο πρωτάθλημα, με τους Φθιώτες να αγνοούν τη χαρά της νίκης από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (21 σερί ματς) και τη χαρά του σκοραρίσματος από τις 4 Ιανουαρίου.
ΛΑΜΙΑ: Ρατόν, Σόρια, Γκοτζαμανίδης, Γιαννούτσος, Ρινγκ, Φουρτάδο, Δοϊρανλής (46′ Τσιμπόλα), Σουρλής (72′ Βλαχομήτρος), Κλωναρίδης (46′ Ιμπάνιεθ), Αθανασακόπουλος, Τσάβες (63 Μπιλάλ).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μακάνιο, Λιάγκας, Εραμούσπε, Μορέιρα, Τσάπρας, Κωστή, Τσοκάι, Βήχος, Ζίνι (79′ Κάσσος), Μπάλτσι (52′ Άμπραχαμ (79′ Ρόμο), Όζμπολτ (63′ Συμελίδης).
Ατρόμητος – Athens Kallithea 1-2
Η Athens Kallithea πήρε τεράστιο διπλό στο Περιστέρι νικώντας με 2-1 του Ατρομήτου στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα της Αττικής παραμένει «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής.
Οι παίκτες του Στέλιου Μαλεζά μπήκαν με το πόδι στο γκάζι χάνοντας μια καλή στιγμή στο 7′ με τον Πασαλίδη, ο οποίος απείλησε μετά από κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Έλληνας στόπερ άνοιξε το σκορ για την Athens Kallithea. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Πασαλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά από στημένη φάση, αυτή τη φορά με τον Μεγιάδο να πιάνει μια κεφαλιά και τον Χουτεσιώτη αυτή τη φορά να απομακρύνει.
Στο 45ο λεπτό η ομάδα της Αττικής κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Καραμάνη, ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 για την Athens Kallithea.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να βρει το γκολ που θα τον βάλει στο παιχνίδι. Στο 59′ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γιουμπιτάνα να βγαίνει μόνος με τον Γκέλιο αλλά η προβολή του πέρασε λίγο έξω. Στο 70ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Αλφαρελά, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ. Έξι λεπτά μετά ο Ατρόμητος μείωσε με τον Τσακμάκη να σκοράρει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.