Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανδρέας Κεπενός (συνέντευξη): Ποδοσφαιριστής ετών 59!

Δεν μετράει η ηλικία, λένε, είναι απλά ένας αριθμός όταν μέσα σου παραμένεις παιδί. Αυτό το μότο φαίνεται να ακολουθεί πιστά ο Ανδρέας Κεπενός, γεννημένος το 1966, που συνεχίζει ακούραστα να αγωνίζεται στη Γ’ Κατηγορία με τη φανέλα του Παναχαϊκού. Έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή στην ομάδα, ως γνήσιο τέκνο του Σουλίου.
Από το 2008 μέχρι και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της «κοκκινόμαυρης» οικογένειας, μετρώντας συμμετοχές και στη φετινή σεζόν. Το πρώτο του δελτίο εκδόθηκε το 1987 ως φοιτητής με τον ΑΟ Βουπρασίου, ενώ αργότερα φόρεσε τη φανέλα της Περιβόλας.
Το 1991 σταμάτησε… προσωρινά λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων, όμως το 2008 επέστρεψε και έκτοτε δεν αποχωρίστηκε ποτέ τον αγαπημένο του Παναχαϊκό Σουλίου. Μάλιστα, έχει ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος της ομάδας, καθώς αποτελεί αγαπητή φυσιογνωμία στο σωματείο. Η προσφορά του δεν είναι μόνο αγωνιστική, αλλά και οργανωτική, καθώς βοηθά αδιάκοπα από διάφορα πόστα.
- Το δελτίο του εν ενεργεία παίκτη του Παναχαϊκού, που αποτελεί παράδειγμα θέλησης για όλους, ειδικά για τους νέους αθλητές.
Η συνέντευξή του είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού μίλησε για το πώς ζει το ποδόσφαιρο στα 59 του χρόνια, την Παναχαϊκή και την ανάγκη αξιοποίησης των ταλαντούχων παικτών των ερασιτεχνικών κατηγοριών της Αχαΐας.
- Ας ξεκινήσουμε με το πώς βλέπετε το ποδόσφαιρο στην ηλικία σας. Τι σημαίνει για εσάς να κάνετε αυτό που αγαπάτε μέχρι τα 59 σας χρόνια;
«Στην ομάδα μας, το να δίνεται προτεραιότητα στους νέους είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Προσωπικά, δεν κυνηγάω τη θέση του βασικού. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, όποτε μου ζητηθεί. Ακολουθώ πιστά το πρόγραμμα από την προετοιμασία και ξέρω ότι όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης – αξίες που αφθονούν στον Παναχαϊκό. Έχουμε ένα απίστευτο κλίμα, σαν οικογένεια, και αυτό είναι το πιο πολύτιμο για ένα σωματείο».
- Πώς κρίνετε τη φετινή προσπάθεια του Παναχαϊκού; Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα μέσα από το δικό σας πρίσμα.
«Ο Παναχαϊκός είναι άκρως ιστορική ομάδα. Μάλιστα, για όσους δεν το γνωρίζουν, από εδώ ξεκίνησε ο Κώστας Κατσουράνης, και ο πατέρας του, Βασίλης, ήταν προπονητής. Φέτος, κάνουμε πρωταθλητισμό, με στόχο την άνοδο. Συνδυάζουμε την εμπειρία κάποιων παιδιών με το φρέσκο ταλέντο των νεότερων, και έχουμε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Γιαβρούτα.
Ο πρόεδρός μας, κ. Ρήγας, και η διοίκηση, φροντίζουν να έχουμε ένα υγιές περιβάλλον. Και φυσικά, ο προπονητής μας, Σπύρος Βουκελάτος, μου δείχνει την εμπιστοσύνη του, δίνοντάς μου χρόνο συμμετοχής. Η ομάδα μας βαδίζει σε σταθερή πορεία προς την επιτυχία».
- Έχετε την εμπειρία να διακρίνετε το ταλέντο. Υπάρχει στην Αχαΐα και, αν ναι, πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής;
«Στην Αχαΐα, έχουμε παιδιά με ταλέντο, πειθαρχία και εξαιρετική αντίληψη, στοιχεία που προσωπικά μου έχουν κάνει εντύπωση. Το κλειδί είναι να αξιοποιηθούν σωστά από προπονητές και παράγοντες, χωρίς περιττές παρεμβάσεις από γονείς. Δυστυχώς, η Παναχαϊκή χάνει ευκαιρίες να τους αξιοποιήσει, και πολλά από αυτά τα παιδιά χάνονται. Αναφέρομαι σε όλες τις κατηγορίες, όχι μόνο στη δική μας. Θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν νεανικό κορμό με μέλλον, με μικρό ή μηδενικό κόστος».
Ένα ρεκόρ… άπιαστο
Σπάνια στον αθλητισμό βλέπουμε πατέρα και γιο να αγωνίζονται στην ίδια ομάδα. Ο Ανδρέας Κεπενός, όμως, το έχει πετύχει και μάλιστα δύο φορές! Σήμερα στην ομάδα παίζει ο γιος του, Φάνης Κεπενός, ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του Παναχαϊκού και ο άλλος γιος του, Αλέξανδρος Κεπενός.
Το ρεκόρ, ωστόσο, δεν σταματά εκεί. Φέτος, πατέρας και γιος (Φάνης) σκόραραν στο ίδιο ματς στη νίκη επί του Ολυμπιακού Φίλων Ποδοσφαίρου, κάτι που είχε συμβεί και το 2017 με τον Αλέξανδρο! Επιπλέον, ο Ανδρέας έχει αγωνιστεί και με τα δύο παιδιά του ως συμπαίκτες σε δύο διαφορετικούς αγώνες στην καριέρα του.
Ίσως κάτι παρόμοιο να έχει συμβεί μία ακόμα φορά στη χώρα μας, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί με στοιχεία. Όπως και να έχει, το ρεκόρ του Ανδρέα Κεπενού είναι πραγματικά ασύλληπτο!
Δεν σταματά να προσφέρει
Πέρα από την πορεία του στα γήπεδα της Αχαΐας, ο κ. Κεπενός έχει μια πολύπλευρη ενασχόληση με το άθλημα, αποδεικνύοντας πως το απολαμβάνει στο έπακρο. Από το 1997 έως το 2017 ήταν υπεύθυνος της ομάδας του Νοσοκομείου Ρίου, η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα επαγγελματικών τάξεων και στη συνέχεια συγχωνεύτηκε με το ΕΚΑΒ, πανηγυρίζοντας τρία πρωταθλήματα και συμμετέχοντας σε πολλούς τελικούς.
Παράλληλα, για 20 συναπτά έτη (2000-2020) ήταν μέλος της πενταμελούς επιτροπής του πρωταθλήματος επαγγελματικών τάξεων «Κώστας Δαβουρλής». Ακόμα και σήμερα, ενώ συνεχίζει να αγωνίζεται, συμμετέχει ενεργά στην ομάδα Παλαίμαχων Πάτρας με πρόεδρο τον Τάκη Λαμπρόπουλο.
- Με τους γιους του, Φάνη (δεξιά) και Αλέξανδρο (αριστερά), περήφανος στο κέντρο ο Ανδρέας Κεπενός.
Του Γιάννη Γεωργακόπουλου

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ψηλαλώνια: Το νέο Δ.Σ. της ιστορικής ομάδας που επιστρέφει

Η ιστορική ομάδα του Α.Ο. Ψηλαλωνίων επανέρχεται στη δράση και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Γ΄Κατηγορία.
Την Τετάρτη (6/8) πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία και προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο, με τον Βασίλη Βασιλόπουλο (χορταράκιας) να αναλαμβάνει το πόστο του προέδρου.
Αναλυτικά το Δ.Σ.:
Πρόεδρος: Γιάννης Βασιλόπουλος
Αντιπρόεδρος: Νίκος Παπαπαύλου
Γενικός Γραμματέας: Αναστάσιος Παπαπαύλου
Ταμίας: Βασίλης Βασιλόπουλος
Μέλος: Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Αναπληρωματικά μέλη: Βασίλης Μονοκρούσος, Χρήστος Παναγόπουλος
Γιάννης Γεωργακόπουλος
Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γ ΄Κατηγορία: Φέρνουν άλλο “αέρα” οι ομάδες Β΄

Από πέρυσι έκαναν την εμφάνισή τους οι Β’ ομάδες στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας και το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, με το πρόσημο να είναι κάτι παραπάνω από θετικό.
Η Παναχαϊκή Γ.Ε. και το Πάτραι Β’ ήταν οι ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν που πέρασε και πλέον και άλλοι σύλλογοι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Αφενός, κερδίζει η Γ’ Κατηγορία σε επίπεδο ποιότητας, αφού αναμένονται πολλά ανταγωνιστικά ματς στους δύο ομίλους και αφετέρου, οι ίδιοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν θα μένουν άπραγοι στις πρώτες τους ομάδες, μεταξύ πάγκου και κερκίδας.
Θα βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και σε αγωνιστικό ρυθμό, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.
Οι νέες συμμετοχές έχουν ενδιαφέρον
Δύο ομάδες που έχουν αρχίσει να επενδύουν στο κομμάτι των τμημάτων υποδομής και θα στελεχώσουν στο μέλλον τις ανδρικές τους ομάδες με παιδιά από τα «σπλάχνα» τους, είναι η Αχαϊκή και ο Εθνικός Πατρών.
Αμφότεροι, λοιπόν, θα «κατεβάσουν» Β’ ομάδες στη Γ΄ Κατηγορία της ερχόμενης σεζόν και πολλά νεαρά παιδιά θα έχουν ευκαιρίες προκειμένου να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, με το βλέμμα στραμμένο στο να επιστρέψουν πιο ώριμοι στην Αχαϊκή και τον Εθνικό.
Το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα με δεύτερη ομάδα σκέφτεται σοβαρά και ο Δαβουρλής Κ. 92, που έτσι κι αλλιώς στηρίζεται στα δικά του παιδιά και η φιλοσοφία του συλλόγου δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού θα παραταχθεί με πολλούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών και στη Β’ Κατηγορία.
Γιάννης Γεωργακόπουλος
Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κρίνος: Ο Ζαγαρέλος βάφτισε τον γιο του

Ο τεχνικός διευθυντής του Κρίνου, Ανδρέας Ζαγαρέλος, πλέει σε πελάγη ευτυχίας.
Την Κυριακή που πέρασε βάφτισε τον αγαπημένο γιο του. Και το όνομα αυτού Φώτης και να είναι πάντοτε γερός και ευτυχισμένος στη ζωή του.
Στο τραπέζι έδωσαν το παρόν αθλητικές και πολιτικές παρουσίες και άπαντες ευχήθηκαν για το χαρμόσυνο γεγονός, στον Ανδρέα και τη σύζυγό του Ελένη.