Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γ. Βέρρας στη «Match» για τον ΠΑΟ Βάρδας: «Νέο ξεκίνημα με ξεκάθαρους στόχους»

– Ο πρόεδρος του ΠΑΟ Βάρδας, Γεράσιμος Βέρρας μιλά αποκλειστικά στη «Match» για την επόμενη μέρα, τη στήριξη του κόσμου και τον ανανεωμένο σχεδιασμό της ομάδας.
Με ανανεωμένο ρόστερ, οργανωτικό πλάνο και ξεκάθαρη στόχευση, ο ιστορικός ΠΑΟ Βάρδας μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας. Ο πρόεδρος του συλλόγου ανοίγει τα χαρτιά του στη «Match», κάνοντας τον απολογισμό της περσινής δύσκολης χρονιάς και μιλώντας για τη φετινή φιλοδοξία του σωματείου να πρωταγωνιστήσει και να χτίσει κάτι σταθερό και ποιοτικό.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας;
«Στόχος μας είναι να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με βάση τις μεταγραφές που έχουμε ολοκληρώσει και το αγωνιστικό μπάτζετ που έχει διαμορφωθεί. Υπάρχουν μάλιστα κι άλλες δυνατές ομάδες στην κατηγορία οι οποίες δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Ο Ξενοφών, τα Λεχαινά και η Ανδραβίδα δεν θα συμμετάσχουν φέτος. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να τιμήσουμε τη φανέλα μας».
Πώς αξιολογείτε την περσινή παρουσία της ομάδας στην Α’ Κατηγορία;
«Η περσινή χρονιά στην Α’ Κατηγορία ήταν πολύ δύσκολη. Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα στο διοικητικό κομμάτι, καθυστερήσαμε να αποκτήσουμε προπονητή αλλά εν τέλει καταφέραμε να μην μπούμε στα πλέι άουτ. Αυτό το κρατάμε σαν επιτυχία, αν και γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟ Βάρδας αξίζει πολλά περισσότερα. Φέτος, ξεκινήσαμε μεθοδικά και με πιο σταθερά βήματα, όπως αρμόζει στην ιστορία και το όνομα του συλλόγου».
Έχουν γίνει μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ;
«Ναι, η τελευταία μας μεταγραφική κίνηση ήταν στα τέλη Ιουλίου με την προσθήκη ενός έμπειρου αμυντικού. Η ομάδα έχει πλέον βάθος και ποιότητα, συνδυάζοντας εμπειρία και νιάτα. Το ρόστερ μας για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει τους: Χήνο Δαμιανό, Καράμπελα, Λιόση, Πολίτη Περικλή, Βασιλόπουλο Νίκο, Παπασπυρόπουλο Χρήστο, Δούλο, Παντελή Βασίλη, Αντωνόπουλο, Βασιλικόπουλο, Ρούνη, Μαρίνου, Κουρλό, Κοντάνα και Κοτσώνη. Στους νέους προστέθηκαν οι: Γουβίτσας Μιχάλης, Γουβίτσας Νίκος, Σάμαρης Κωνσταντίνος, Αλατζόγλου Αλέξης και Στεφανόπουλος.
Υπάρχει φέτος οικονομική και οργανωτική σταθερότητα στον ΠΑΟΒ;
«Γίνονται συνεχώς προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν επιχειρηματίες που στηρίζουν έμπρακτα την ομάδα, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου στα εισιτήρια διαρκείας είναι εξαιρετική, τα περισσότερα έχουν ήδη εξαντληθεί. Παράλληλα, εξετάζουμε και νέες προσθήκες, γιατί η σεζόν είναι απαιτητική και χρειάζεται «βάθος» στο ρόστερ».
Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή του κόσμου και των χορηγών;
«Είναι καθοριστικής σημασίας. Ο κόσμος της Βάρδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής έχει αποδείξει την αγάπη του για την ομάδα. Ευελπιστούμε φέτος να δούμε ακόμη περισσότερους φιλάθλους στις εξέδρες, γιατί η ομάδα τους έχει ανάγκη και το αξίζει».
Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους φιλάθλους;
«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Βάρδας και της Βουπρασίας που στηρίζουν έμπρακτα την ομάδα. Επίσης, προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ. του ΠΑΟ Βάρδας, θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Λέτζα για την αμέριστη στήριξή του τόσο ως γιατρός όσο και ως δήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Μας στηρίζει ουσιαστικά και ανθρώπινα».
Βασίλης Γιοβάς

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δριβήλας: «Παραμονή με εμπιστοσύνη στο ρόστερ»

Ο Βασίλης Δριβήλας υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος στην πορεία της Δόξας Παραλίας, η οποία πήρε το τελευταίο εισιτήριο ανόδου για την Α’ Κατηγορία στο ψυχοφθόρο μπαράζ με τον Απόλλωνα Εγλυκάδας.
Ο αρχηγός της ομάδας του Μιχάλη Σιδέρη αποκάλυψε στη «Match» τον στόχο για τη νέα αγωνιστική περίοδο, σκιαγράφησε τις δυνατότητες του ρόστερ και παράλληλα στάθηκε στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.
Αναλυτικά:
«Στόχος για τη Δόξα Παραλίας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αυτό, βέβαια, συνεπάγεται σκληρή δουλειά και καθημερινή ρουτίνα μέσα στο γήπεδο.
Το ρόστερ αποτελείται κυρίως από παιδιά της ομάδας και έχουν γίνει ορισμένες σημαντικές προσθήκες έμπειρων και ταλαντούχων παικτών, που ήρθαν να πλαισιώσουν αυτό το νεανικό σύνολο για να βοηθήσουν με την ποιότητα που διαθέτουν.
Στην προετοιμασία γίνεται εξαιρετική δουλειά, παρότι οι συνεχείς προπονήσεις είναι επίπονες. Μόνο έτσι όμως θα πετύχουμε τον στόχο μας και πρέπει όλοι να δείξουμε ζήλο και όρεξη για δουλειά.
Όπως προείπα, είμαστε μια άκρως νεανική ομάδα και με δουλειά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».
Γιάννης Γεωργακόπουλος
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μεταγραφή νούμερο 16 για την Αχαϊκή

Τον Κώστα Παππά από την Δόξα Νιφορεΐκων απέκτησε η “Κυρία”.
Μάλιστα έχει φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα σε επίπεδο Γ΄Εθνικής και επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια.
Ο Παππάς είναι η 16η φετινή προσθήκη για την ομάδα του Φ.Σχοινά.
Οι άλλοι νέοι 15 είναι οι εξής:
Κουλούρης (Πανμοβριακός), Φραντζής (Διαγόρας), Λάτσης (Πανμοβριακός), Σταυρόπουλος (Διαγόρας), Μπουρνάκας (Διαγόρας), Μπαρδάκης (Θύελλα Π.), Ρουμελιώτης (Άτλας), Αγγελόπουλος (ΠΑΟ Βάρδας), Πισπιρίγκος (Άτλας), Φραγκούλιας (Πανμοβριακός), Λιάκος (Πανμοβριακός), Διακάτος (Πανμοβριακός), Δρόσος (Πανμοβριακός), Μαντζουράτος (Άτλας), Παπαδιονυσίου (Πείρος Ισώμ.).
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πάτραι: Άρεσε στη φιλική νίκη με τον Διαγόρα

Το δεύτερο φιλικό εν μέσω προετοιμασίας έδωσε το Πάτραι και επικράτησε με 1-0 του μαχητικού Διαγόρα Βραχνεΐκων.
Το γκολ της νίκης ήρθε από τον Ντίνο Φούφουλα στο 90ο λεπτό. Παρότι θα είναι άμεσος συνεργάτης του Νίκου Λουμπαρδέα στον πάγκο, όπου χρειαστεί να βοηθήσει και αγωνιστικά θα το πράττει, όπως συνέβη και στο φιλικό των Ροϊτίκων το Σάββατο (30/8).
Οι «πράσινοι» έδειξαν καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, παρότι είναι ακόμα νωρίς, και ο φιλόδοξος τεχνικός έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του.
Το επόμενο φιλικό θα είναι με τον Αστέρα στο Μιντιλόγλι την Τετάρτη (3/9) και θα ακολουθήσουν ο Ατρόμητος Πατρών, η Δόξα Παραλίας, ο Πανμοβριακός και η Αχαϊκή.
Όσον αφορά τις μεταγραφές, ο Βησσαρίων Κοσμάς αποτελεί το τελευταίο χρονικά απόκτημα, ερχόμενος στην Πάτρα για σπουδές. Ο φιλόδοξος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην ΕΠΣ Πειραιά με τα χρώματα του Αγίου Δημητρίου.
Θα ακολουθήσουν ακόμα δύο προσθήκες φοιτητών, στις θέσεις του αριστερού μπακ και του εξτρέμ, και το ρόστερ θα ολοκληρωθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Γιάννης Γεωργακόπουλος