ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αρτέτα: «Πολύ δύσκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, έπρεπε να παλέψουμε σκληρά»

Η Άρσεναλ νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική της League Phase και έκανε το δύο στα δύο στο Champions League.
Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Μίκελ Αρτέτα δήλωσε χαρούμενος για την επικράτηση των κανονιέρηδων ενώ στάθηκε και στην εικόνα των Πειραιωτών.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αρτέτα:
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη και την ανέπαφη εστία απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο.
Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, σκοράραμε και είχαμε μερικές μεγάλες ευκαιρίες. Ανοίξαμε λίγο το παιχνίδι και χρειαστήκαμε μια μεγάλη απόκρουση από τον Ντέιβιντ Ράγια για να διατηρήσουμε το μηδέν. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την απόδοσή τους.
Ο Ολυμπιακός έφτασε στην περιοχή τρεις ή τέσσερις φορές και φαινόταν πραγματικά απειλητικός. Έπρεπε να παλέψουμε σκληρά για να τους ελέγξουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μεντιλίμπαρ: «Το σημαντικό είναι ότι το πιστέψαμε, μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι»

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Άρσεναλ στο Emirates για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στάθηκε στο γεγονός πως οι παίκτες του πίστεψαν ότι μπορούν να κοιτάξουν τους κανονιέρηδες στα μάτια.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βάσκος:
“Παίξαμε απέναντι σε μια καταπληκτική ομάδα. Μια από τις καλύτερες ομάδες. Το αποτέλεσμα οφείλεται εκεί. Παίζουν με μεγάλη ένταση, με μεγάλη ταχύτητα και με τον τρόπο που παίζουμε εμείς, που παίζουμε ψηλά, σε αναγκάζουν να τρέχεις ψηλά και να πρέπει να πιέζεις και να αντέχεις όλο και περισσότερο.
Το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, μια καλύτερη ομάδα. Το παιχνίδι μας ήταν αξιοπρεπές, παλέψαμε και δείξαμε ότι μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια”.
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών: “Ναι. Ήμασταν πολύ καλοί αν και πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να δυσκολεύουμε ακόμη περισσότερο τις ομάδες αυτού του επιπέδου. Το πιστέψαμε και αυτό φάνηκε και για αυτό παίξαμε καλά. Το σημαντικό είναι ότι μπορέσαμε και το πιστέψαμε”.
Για το αν με τέτοιες εμφανίσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στα νοκ-άουτ: “Πιστεύω πως αφού δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τον αντίπαλο στα μάτια σίγουρα έχουμε και άλλους μεγάλους αντιπάλους να αντιμετωπίσουμε, έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε για να αντιμετωπίσουμε την Κυριακή τον ΠΑΟΚ”.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-0: Έπεσαν μαχόμενοι οι ερυθρόλευκοι στο Λονδίνο

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ εμφάνισε πολύ καλό πρόσωπο πιέζοντας τους “κανονιέρηδες”, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι με την ομάδα του Αρτέτα να παίρνει τη νίκη με 2-0.
Οι Πειραιώτες τα έδωσαν όλα, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν απέναντι στην Άρσεναλ με τη χρηματιστηριακή αξία του ενός δις ευρώ, όμως το γκολ των «κανονιέρηδων» από το 12ο λεπτό (Μαρτινέλι) να κάνει τη διαφορά και το δεύτερο από τον Σάκα στις καθυστερήσεις (92′) να σφραγίζει τη νίκη των γηπεδούχων.
Η ομάδα του Αρτέτα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, είχε ακόμη 3-4 καθαρές ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ, όμως και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε τις φάσεις του για ένα γκολ μετά το 1-0, με τους Ποντένσε και Ελ Κααμπί όμως να μην τις αξιοποιούν. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Άρσεναλ έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στον 1, πριν ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα για την 3η αγωνιστική.
Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ (58′ Τίμπερ), Σαλιμπά, Γκάμπριελ (75′ Μοσκέρα), Λιούις-Σκέλι, Όντεγκααρντ, Θουμπιμέντι, Μερίνο (58′ Ράις), Τροσάρ (73′ Σάκα), Γιόκερες, Μαρτινέλι (73′ Έζε).
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος (86′ Μπιανκόν), Πιρόλα, Ορτέγκα, Έσε (86′ Μουζακίτης), Γκαρθία (75′ Σιπιόνι), Μάρτινς (62′ Ταρέμι), Τσικίνιο (86′ Στρεφέτσα), Ποντένσε, Ελ Κααμπί.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
«Καμπάνα» τεσσάρων αγωνιστικών στον Κυβελίδη για την εξύβριση του ρέφερι με Πανθουριακό!

«Σοκ» στην Παναχαϊκή καθώς η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τον Λεωνίδα Κυβελίδη με 4 αγωνιστικές για τα όσα είπε στον διαιτητή του αγώνα κυπέλλου με τον Πανθουριακό!
Ο τεχνικός της Παναχαϊκής είχε εκτίσει ήδη μια αγωνιστική για την κόκκινη κάρτα στο εν λόγω παιχνίδι, όμως σήμερα ήλθε η καμπάνα για εξύβριση κατά του ρέφερι και θα βρεθεί εκ νέου στην εξέδρα για τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό με τον ΠΑΠ Πύργου.
Ο Κωνσταντινίδης πλέον θα είναι στη θέση του προπονητή στον αγωνιστικό χώρο.
Μίλτος Σπυρόπουλος