Α1 ΕΣΚΑΗ
Με αέρα ανανέωσης τα Αραχωβίτικα/Ακταίο

Μια ομάδα με εντελώς διαφορετική αγωνιστική εικόνα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια θα παρουσιάσουν τα Αραχωβίτικα/Ακταίο στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο έμψυχο δυναμικό υπάρχουν μόνο τρεις από την «παλιά φρουρά» (Σίψας, Σταυρουλάκης, Στρέκλας) και ο επιστρέψας επίσης έμπειρος Τσιμπούκης. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι κάτω των 20 ετών, οι οποίοι υπό την τεχνική καθοδήγηση του Λάμπρου Φραγκισκάτου θα έχουν μια πολύ δύσκολη και διπλή αποστολή.
Και την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη τοπική κατηγορία να εξασφαλίσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα, αλλά και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν για το μέλλον, κάτι για το οποίο «προσυπογράφει» και ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Τουβάκης.

Α1 ΕΣΚΑΗ
Τα Αραχωβίτικά/Ακταίο «μπαίνουν» στο Τόφαλος για προπονήσεις, πρώτο τεστ με Αχαγιά’82

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι για μια ακόμη σεζόν τα Αραχωβίτικα/Ακταίο θα αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τουβάκη.
Οι πρώτες προπονήσεις έγιναν στο γυμναστήριο με το βάρος στραμμένο στη φυσική κατάσταση, από αυτή την εβδομάδα όμως παίκτες και τεχνική ηγεσία θα… πατήσουν το παρκέ του «Δ. Τόφαλος», μπαίνοντας στο πιο ουσιαστικό στάδιο της δουλειάς.
Ο σύλλογος, που έχει ως έδρα εδώ και χρόνια το Παλέ των Μποζαϊτίκων, αναμένεται να πάρει και τυπικά το «πράσινο φως» από τη νέα διοίκηση του ΠΕΑΚ, κάτι που έχει διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα.
Από κει και πέρα, η ομάδα διατηρώντας όλο σχεδόν το βασικό κορμό παικτών της περσινής περιόδου (10 από τους 12 με μόνους αποχωρήσαντες τους Αλέξη Τσιμπούκη και Αντώνη Μπαρδάκη) και έχοντας αποκτήσει τον ταλαντούχο Παπαηλιού (από Νίκη Πρ. και Παναχαϊκή), είναι αποφασισμένη και στο νέο πρωτάθλημα της Α1 να έχει πρωταγωνιστική πορεία.
Πρώτος και κύριος στόχος η συμμετοχή στα πλέι-οφ και από κει και πέρα χωρίς άγχος και πίεση να διεκδικηθεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Ξεκίνημα στα φιλικά
Η ομάδα πάντως με το καλημέρα των φιλικών θα μπει στα πολύ δύσκολα, καθώς θα παίξει την ερχομένη Κυριακή 7 Σεπτέμβρη με την πολύ ισχυρή Αχαγιά’82 εκτός έδρας.
Επίσης θα παίξει με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου (εκκρεμεί έδρα και ημερομηνία) και με στόχο στο πρώτο επίσημο τζάμπολ της χρονιάς να είναι απόλυτα έτοιμη, αφού όπως λέει και ο Δ. Τουβάκης, «τα γερά τεστ προσφέρονται για ουσιαστικά αποτελέσματα».
Μίλτος Σπυρόπουλος
Α1 ΕΣΚΑΗ
Η νεανική Απολλωνιάδα άρχισε την προετοιμασία υπό τις οδηγίες Γ. Καλλίγα στην Περιβόλα

Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καλλίγα ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα η προετοιμασία της νεανικής Απολλωνιάδας που θα δώσει το παρών για ακόμη μια σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Η υπάρχουσα φιλοσοφία των τελευταίων χρόνων θα συνεχιστεί σύμφωνα με το πλάνο της νέας διοίκησης, κάτι που σημαίνει ότι οι «μελανόλευκοι» θα έχουν πάλι μικρό μέσο όρο ηλικίας και με βασική κατεύθυνση όλοι οι νεαροί παίκτες να κάνουν βήματα προόδου απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους που θα συναντήσουν.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Α1 ΕΣΚΑΗ
Ο Διαγόρας Βραχνείκων με γεμάτο ρόστερ και αισιοδοξία για καλή πορεία

Αθόρυβα έχει προχωρήσει σε μεταγραφικές κινήσεις ο Διαγόρας Βραχνείκων, θέλοντας και τη νέα σεζόν στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη με πορεία μακριά από κάθε κίνδυνο.
Γιάννης και Ιερόθεος Σπυριδωνίδης, Μαντάς, Κασπίρης, Αργυρόπουλος και Αργίτης είναι οι παίκτες που συνεχίζουν από πέρυσι με τη φανέλα της ομάδας.
Όμως, αρκετά είναι και τα νέα πρόσωπα, σε μια προσπάθεια διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας να ενισχυθεί ποιοτικά το έμψυχο δυναμικό. Πρόκειται για τους Παντελή Χαραλαμπίδη, Παναγιώτη Πατικόπουλο, Διονύση Μπαλτιμά, Τάσο Κουτσούκο, Αλέξανδρο Κόγκο, Θάνο Κονδύλη, Νίκο Καούρη, Ανδρέα Χελιώτη, Νίκο Γκουτζαμάνη, Διονύση Λιόλιο και Καλλίνικο Σπυριδωνίδη.
Μίλτος Σπυρόπουλος