ΒΟΛΕΙ
Α. Αγγελόπουλος: “Να βελτιώσουμε το Ελληνικό βόλεϊ”

Ευρεία συζήτηση για θέματα ανάπτυξης του ελληνικού βόλεϊ από τα κλιμάκια μέχρι και τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/10 στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας.
Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ο πρώην πρόεδρος και μέλος της επιτροπής Εθνικών ομάδων Γιώργος Μελισσουργός, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Άγγελος Κυριακίδης, το μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Θανάσης Μαργαρίτης, ο διευθυντής της ΕΟΠΕ Περικλής Μπακοδήμος, ο Τεχνικός Υπεύθυνος Ανάπτυξης Κώστας Χαριτωνίδης, το μέλος της Επιτροπής εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλιεράκης και οι έμπειροι προπονητές Γιάννης Λάιος, Γιώργος Τεκτονίδης, Άρης Αγγελόπουλος και Σούλης Τουρσούγκας.
Τα θέματα της συνάντησης, η οποία επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένους τρόπους προπόνησης στα κλιμάκια και τις μικρές εθνικές ομάδες ήταν μεταξύ άλλων:
-Τα κριτήρια επιλογής και η αξιολόγηση έργου των Περιφερειακών Ομοσπονδιακών Προπονητών (Π.Ο.Π.).
-Η επιβράβευση δημιουργίας αναπτυξιακών τμημάτων αγοριών και δημιουργίας κινήτρων για ήδη υπάρχοντα τμήματα.
-Παρακολούθηση από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και εθελοντές, έμπειρους προπονητές των προπονήσεων των αναπτυξιακών τμημάτων των σωματείων για καλύτερη αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού.
-Καταγραφή όλου του έμψυχου δυναμικού για την ανεύρεση ταλέντων μέσα από ενιαίο προπονητικό σχεδιασμό.
-Αξιολόγηση των σωματείων που ασχολούνται με την ανάπτυξη.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον.
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση που έγινε και τις προτάσεις που κατατέθηκαν. Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία θα επεξεργαστούμε, θα κωδικοποιήσουμε και στη νέα συνάντηση, παρουσία και άλλων έμπειρων προπονητών, θα θέσουμε το χρονοδιάγραμμα των δράσεων μας από τα κλιμάκια μέχρι και τις εθνικές ομάδες», δήλωσε ο Γιώργος Καραμπέτσος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των παρευρισκομένων στη συνάντηση:
Θανάσης Μαργαρίτης: «Ήταν μία πολύ καλή πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας που θα ωφελήσει το ελληνικό βόλεϊ. Ήταν διερευνητική η συνάντηση , είπαμε τις απόψεις μας αναλυτικά και περιμένουμε τώρα την συνέχεια, έτσι ώστε να κατασταλάξουμε σε αποτέλεσμα που θα οδηγήσει το βόλεϊ σε άνοδο».
Κώστας Χαριτωνίδης: «Καταθέσαμε κάποιους προβληματισμούς στο τραπέζι και θεωρώ ότι θα υπάρχει συνέχεια σε αυτό που άρχισε σήμερα».
Γιάννης Λάιος: «Χρόνια είχαν να ακούσουν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας απόψεις ανθρώπων διαφορετικές από τις δικές τους. Ακούστηκαν πολλά διαφορετικά πράγματα από όλους, αλλά ο στόχος όμως είναι ο ίδιος. Όλα είναι σωστά. Η Ομοσπονδία θα αποφασίσει πως θα πορευτεί για να αναπτύξει το βόλεϊ στην Ελλάδα».
Σούλης Τουρσούγκας: « Ήταν μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση και όσοι μπορούμε, θα βοηθήσουμε για το καλό του ελληνικού βόλεϊ».
Άρης Αγγελόπουλος: «Είναι τιμή που βρεθήκαμε σήμερα στην Ομοσπονδία. Καταθέσαμε ο καθένας τον δικό του προβληματισμό για πολλά θέματα. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια έτσι ώστε όλοι να βελτιώσουμε το ελληνικό βόλεϊ».
Γιώργος Τεκτονίδης: «Εκφέραμε τις απόψεις μας από τις εμπειρίες που έχουμε ως προπονητές. Ήταν εποικοδομητική η συζήτηση και καλό θα είναι να προστεθούν και άλλα άτομα του χώρου για να ανταλλάξουμε απόψεις και για να βοηθήσει ο καθένας από τον τομέα του».

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ
Με την κοκκινόμαυρη φανέλα θα παίξει και τη νέα αγωνιστική περίοδο η Βάσια Αρβανιτοπούλου

Με τη φανέλα της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Παναχαϊκής θα αγωνιστεί και τη νέα χρονιά η Βάσια Αρβανιτοπούλου.
Ιδού και η σχετική ανακοίνωση του τμήματος: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας και με την αθλήτρια Αρβανιτοπούλου Βάσια, για μια ακόμη σεζόν.
Ευχόμαστε μια υγιή και επιτυχημένη χρονιά».
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Διαβάστε στη “Match”: Πικρή γεύση για δύο, χάρηκε μόνο η Θύελλα

Παναχαϊκή και Παναιγιάλειος είπαν νωρίς “αντίο” στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, γνωρίζοντας ήττες από Πανθουριακό και Ζάκυνθο αντίστοιχα.
Η Θύελλα Πατρών ήταν η μοναδική που χαμογέλασε απέναντι στον Άρη *Όλο το ρεπορτάζ για τις ομάδες της Αχαΐας.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ»
Σχεδόν 40 παίκτες διεκδικούν θέση στην ομάδα και κάποιοι θα αποχωρήσουν * Η διοίκηση αναζητά έμπειρους παίκτες για την άμυνα.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΤΙ (ΔΕΝ) ΕΙΔΕ Ο ΛΙΜΝΙΑΤΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
Η απουσία των δύο βασικών πλέι μέικερ, ΜακΚάλουμ και Μπαζίνα, εμπόδισε τον Γιώργο Λιμνιάτη να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα στα πρώτα φιλικά * Ελπιδοφόρα μηνύματα από τον νεαρό Κομιανίδη.
ΑΠΟΛΛΩΝ
Πρεμιέρα στο Κύπελλο
Οι «μελανόλευκοι» ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους το Σάββατο (17:00), υποδεχόμενοι τον Προμηθέα 2014 στην Περιβόλα για το Κύπελλο Ελλάδας * Αύριο η τελική πρόβα στο φιλικό με Παναχαϊκή.
ΑΤΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
Η «γέφυρα» με τις μεγάλες ΠΑΕ
Ο πρόεδρος του Άτλα, Σωτήρης Σκρέτας, μιλά στη «Match» για τη φιλοσοφία της ακαδημίας, τη μεταγραφή του Τηλέμαχου Κοκκίνη στον Ολυμπιακό και τα επικείμενα δοκιμαστικά της ΑΕΚ στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
Δυνατά φιλικά τεστ
Οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας έδωσαν δυνατά φιλικά ματς ενόψει της νέας σεζόν * Την Παρασκευή (12/9) θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των τριών τοπικών κατηγοριών.
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το 2/2 στο “Καραϊσκάκης”
Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πεντάρα επί της Λευκορωσίας, η Εθνική ομάδα υποδέχεται απόψε (21:45) τη Δανία. Στόχος η νίκη που θα της δώσει τεράστιο προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026.
ΠΟΛΟ
«Ταλέντο, πλάνο και σκληρή δουλειά»
Ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο της Ν.Ε. Πατρών Γιώργος Τσόκας στην πρώτη αναλυτική συνέντευξή του στη «Match» εφ’ όλης της ύλης
ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ
Σάρωσαν τα μετάλλια οι αθλητές Αστραπής και Έκρηξης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με Παναγόπουλο και Μιχόπουλο
ΜΠΑΣΚΕΤ
Όλη η φιλική δράση των ομάδων της Αχαΐας, κληρώνει σήμερα Α1 και Α2 ΕΣΚΑ-Η
Α2 ΒΟΛΕΙ
Ικανοποίηση Δαρείου για την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας στην ομάδα της Ολυμπιάδας ενόψει Α2 ανδρών
