ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Συλλεκτικό αναμνηστικό μπλουζάκι σε όλους από τον Προμηθέα

Έτοιμος για την πρώτη εντός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρησή του είναι ο Προμηθέας που κόντρα στην Ολύμπια Λιουμπλιάνας (αύριο Τετάρτη 19:30) θα δώσει στον κόσμο της ομάδας ένα συλλεκτικό αναμνηστικό μπλουζάκι.
Συγκεκριμένα, σε όλους τους θεατές της μεγάλης αυτής αναμέτρησης θα δοθεί συλλεκτικό αναμνηστικό μπλουζάκι, προσφορά της ΚΑΕ Προμηθέας, ώστε η πρώτη ευρωπαϊκή μπασκετική εμπειρία της πατρινής ομάδας να μείνει αξέχαστη σε όλους όσους θα ζήσουν την φαντασμαγορική γιορτή που ετοιμάζουν οι άνθρωποι της ομάδας.
Θυμίζουμε πως η προπώληση των εισιτηρίων για το μεγάλο αυτό παιχνίδι συνεχίζεται.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στην κεντρική σάλα του «Δημ. Τόφαλος», με ώρα έναρξης τις 19:30 και οι φίλοι του Προμηθέα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια της αναμέτρησης ηλεκτρονικά μέσω της Viva ή καθημερινά 09:00-18:00 από τα γραφεία της ΚΑΕ (Κανακάρη 136, 5ος όροφος, τηλ: 2610 275820).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Λιμνιάτης: «Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης υποστήριξε ότι η ατομική άμυνα ήταν το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι στο Ιβανώφειο και ο προπονητής του Προμηθέα Bίκος Cola ανέλαβε την ευθύνη υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες του για τη σημασία του αγώνα αλλά και τις απαιτήσεις του.
Aναλυτικά τα όσα είπε:
«Eίναι ξεκάθαρη η εικόνα του αγώνα τον οποίον άξιζε να νικήσει ο Ηρακλής. Από την πλευρά μας, δεν υπήρξε η άμυνά μας στο ένας εναντίον ενός. Αφήσαμε τον Φόρμαν και τον Μωραίτη να μας περνούν, να σκοράρουν και να δημιουργούν. Το προσωπικό κομμάτι, η μάχη του ένας εναντίον ενός καθόρισε την τύχη του αγώνα. Θεωρητικά είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό αλλά το 90 παθητικό τα λέει όλα», είπε και συμπλήρωσε.
«Όταν τελειώνει ο αντίπαλος με 65% στο δίποντο και 45% στο τρίποντο, δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε. Είναι ξεκάθαρα δική μου ευθύνη γιατί δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες για την προσέγγιση του αντιπάλου και την έδρα στην οποία παίξαμε. Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω».
BASKET LEAGUE
“Σεφτέ” με το αριστερό για τον Προμηθέα στην GBL, ήττα με 90-79 από τον Ηρακλή

Ο Προμηθέας Βίκος Cola ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Greek Basketball League από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 90-79.
Ο Ηρακλής είχε σε τρομερή κατάσταση τον Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν (22π), με τον Δημήτρη Μωραΐτη (14π) να ακολουθεί και τον κόσμο να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο Προμηθέας, από την πλευρά του, είχε τον Τζέι Πι Μακούρα (15π) σε φοβερή κατάσταση στο πρώτο μέρος, όμως ο Ρομπ Γκρέι (14π) δεν ήταν καλός, ο Κένταλ ΜακΚάλουμ (7π) έμεινε χαμηλά και οι ψηλοί δεν έδωσαν κάτι στην ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη.
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 47-43, 76-62, 90-79.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σιγάλας): Ράιτ-Φόρμαν 22 (6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σμιθ 10 (4/4 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη), Μωραΐτης 14 (1/3 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ασίστ), Σίλας, Λάμπρεχτ 8 (4/5 δίποντα), Ντάρκο-Κέλι 6 (2), Φόστερ 10 (2), Τσιακμάς 3 (1), Πουλιανίτης, Γουέρ 5, Καμπουρίδης 6 (2), Χρηστίδης 6 (3/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Λιμνιάτης): Χάμοντς 20 (6/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/3 βολές), Κόουλμαν 7 (3/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ), ΜακΚάλουμ 7 (2/5 σουτ, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 λάθη), Καραγιαννίδης 9 (4/7 δίποντα, 1/5 βολές, 10 ριμπάουντ), Γκρέι 14 (3/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/3 βολές), Πλώτας, Μπαζίνας, Λάγιος, Κομνιανίδης, Πόλικαπ 7, Μακούρα 15 (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Σταυρακόπουλος.
Τα ομαδικά στατιστικά του Ηρακλή: 20/31 δίποντα, 13/29 τρίποντα, 11/19 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 10 επιθετικά), 20 ασίστ, 9 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 15 λάθη, 25 φάουλ.
Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 22/42 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 14/23 βολές, 36 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 15 επιθετικά), 23 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 13 λάθη, 18 φάουλ.
Στη 2η αγωνιστική ο Προμηθέας θα υποδεχθεί στο “Δ. Τόφαλος” το Μαρούσι (11/10 στις 19:00).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Με χαμόγελα για το διπλό ο Προμηθέας κόντρα στον Ηρακλή, σύμμαχος η προϊστορία

Έτοιμος με το καλημέρα του πρωταθλήματος είναι ο Προμηθέας για να πάρει το πρώτο δίποντο, αν και η σημερινή αποστολή του κόντρα στον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη (7μ.μ.), κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.
Στη διάθεση του Λιμνιάτη είναι όλοι οι παίκτες, με το βάρος στην ταχτική που θα απαιτηθεί και κύρια στην άμυνα, για να ανοίξει νικηφόρα η αυλαία.
«Όπλο» του Προμηθέα η θετική παράδοση που έχει στις πρεμιέρες του στο πρωτάθλημα και η καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όπως έδειξε στην γενική δοκιμή του Σούπερ Καπ.
Βέβαια, για τον Προμηθέα το να παίζει στο ξεκίνημα εκτός έδρας είναι κάτι που του έχει γίνει… συνήθεια, μια και από την πρώτη στιγμή που δίνει το παρών στην μεγάλη κατηγορία, καμία σεζόν δεν έχει κάνει πρεμιέρα στην Πάτρα!
Απίστευτο μεν, αληθινό δε, ένα από τα μεγαλύτερα τερτίπια της κληρωτίδας, αν και ο ίδιος έχει φροντίσει να χτίσει μια εξαιρετική παράδοση που θέλει να την συνεχίσει και το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα του Ηρακλή.
Ποια είναι αυτή; Στις προηγούμενες εννέα πρεμιέρες στην Α2 μακριά από το «Τόφαλος» έχει να επιδείξει τον απίστευτο απολογισμό με 7 νίκες και μόλις 2 ήττες.
Πιο αναλυτικά, να θυμηθούμε τις «επιδόσεις» του στις προηγούμενες εκκινήσεις του πρωταθλήματος.
2016-17: Παναθηναϊκός-Προμηθέας 81-71
2017-18: ΠΑΟΚ-Προμηθέας 73-79
2018-19: Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας 68-83
2019-20: Λάρισα-Προμηθέας 69-96
2020-21: Λαύριο-Προμηθέας 75-72
2021-22: Περιστέρι-Προμηθέας 81-88
2022-23: Λαύριο-Προμηθέας 80-90
2023-24: ΠΑΟΚ-Προμηθέας 80-95
2024-25: Μαρούσι-Προμηθέας 80-89
Μίλτος Σπυρόπουλος