Α1 ΕΣΚΑΗ
Α1 ΕΣΚΑ-Η: Νέο μεταγραφικό «μπαμ» της Γαλήνης με Νικήτα Βαλαή
Έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα των φετινών μεταγραφών της η Γαλήνη ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η

Έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα των φετινών μεταγραφών της η Γαλήνη ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η αποκτώντας ένα ποιοτικό πλέι-μέηκερ (γκαρντ) που έψαχνε και το βρήκε στο πρόσωπο του άκρως ταλαντούχου Νικήτα Βαλαή.
Ο παίκτης είναι 22 ετών με ύψος 1,88μ. και αναμένεται να ηγηθεί στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του Κώστα Γιαννόπουλου, πέραν των εκτελεστικών ικανοτήτων που διαθέτει και τις οποίες συχνά-πυκνά τις παρουσιάζει απλόχερα.
Πέρυσι έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αγυιάς ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και με τον Αίολο Αγυιάς στην Β’ Εθνική αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες.
Προέρχεται από τις Ακαδημίες του Αίολου Αγυιάς και στην Γαλήνη δόθηκε δανεικός για τη νέα σεζόν, με τον παίκτη να θέλει να κάνει ένα νέο βήμα στην μπασκετική διαδρομή του.
Ο Νικήτας Βαλαής μιλώντας για την ένταξή του στη Γαλήνη τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που θα βρίσκομαι στην Γαλήνη, εύχομαι να έχουμε υγεία και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Από την πλευρά της η διοίκηση του συλλόγου καλωσόρισε τον παίκτη ευχόμενη καλή σεζόν με υγεία και επιτυχίες.
Μίλτος Σπυρόπουλο

Α1 ΕΣΚΑΗ
Τα Αραχωβίτικά/Ακταίο «μπαίνουν» στο Τόφαλος για προπονήσεις, πρώτο τεστ με Αχαγιά’82

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι για μια ακόμη σεζόν τα Αραχωβίτικα/Ακταίο θα αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τουβάκη.
Οι πρώτες προπονήσεις έγιναν στο γυμναστήριο με το βάρος στραμμένο στη φυσική κατάσταση, από αυτή την εβδομάδα όμως παίκτες και τεχνική ηγεσία θα… πατήσουν το παρκέ του «Δ. Τόφαλος», μπαίνοντας στο πιο ουσιαστικό στάδιο της δουλειάς.
Ο σύλλογος, που έχει ως έδρα εδώ και χρόνια το Παλέ των Μποζαϊτίκων, αναμένεται να πάρει και τυπικά το «πράσινο φως» από τη νέα διοίκηση του ΠΕΑΚ, κάτι που έχει διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα.
Από κει και πέρα, η ομάδα διατηρώντας όλο σχεδόν το βασικό κορμό παικτών της περσινής περιόδου (10 από τους 12 με μόνους αποχωρήσαντες τους Αλέξη Τσιμπούκη και Αντώνη Μπαρδάκη) και έχοντας αποκτήσει τον ταλαντούχο Παπαηλιού (από Νίκη Πρ. και Παναχαϊκή), είναι αποφασισμένη και στο νέο πρωτάθλημα της Α1 να έχει πρωταγωνιστική πορεία.
Πρώτος και κύριος στόχος η συμμετοχή στα πλέι-οφ και από κει και πέρα χωρίς άγχος και πίεση να διεκδικηθεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Ξεκίνημα στα φιλικά
Η ομάδα πάντως με το καλημέρα των φιλικών θα μπει στα πολύ δύσκολα, καθώς θα παίξει την ερχομένη Κυριακή 7 Σεπτέμβρη με την πολύ ισχυρή Αχαγιά’82 εκτός έδρας.
Επίσης θα παίξει με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου (εκκρεμεί έδρα και ημερομηνία) και με στόχο στο πρώτο επίσημο τζάμπολ της χρονιάς να είναι απόλυτα έτοιμη, αφού όπως λέει και ο Δ. Τουβάκης, «τα γερά τεστ προσφέρονται για ουσιαστικά αποτελέσματα».
Μίλτος Σπυρόπουλος
Α1 ΕΣΚΑΗ
Η νεανική Απολλωνιάδα άρχισε την προετοιμασία υπό τις οδηγίες Γ. Καλλίγα στην Περιβόλα

Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καλλίγα ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα η προετοιμασία της νεανικής Απολλωνιάδας που θα δώσει το παρών για ακόμη μια σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Η υπάρχουσα φιλοσοφία των τελευταίων χρόνων θα συνεχιστεί σύμφωνα με το πλάνο της νέας διοίκησης, κάτι που σημαίνει ότι οι «μελανόλευκοι» θα έχουν πάλι μικρό μέσο όρο ηλικίας και με βασική κατεύθυνση όλοι οι νεαροί παίκτες να κάνουν βήματα προόδου απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους που θα συναντήσουν.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Α1 ΕΣΚΑΗ
Ο Διαγόρας Βραχνείκων με γεμάτο ρόστερ και αισιοδοξία για καλή πορεία

Αθόρυβα έχει προχωρήσει σε μεταγραφικές κινήσεις ο Διαγόρας Βραχνείκων, θέλοντας και τη νέα σεζόν στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη με πορεία μακριά από κάθε κίνδυνο.
Γιάννης και Ιερόθεος Σπυριδωνίδης, Μαντάς, Κασπίρης, Αργυρόπουλος και Αργίτης είναι οι παίκτες που συνεχίζουν από πέρυσι με τη φανέλα της ομάδας.
Όμως, αρκετά είναι και τα νέα πρόσωπα, σε μια προσπάθεια διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας να ενισχυθεί ποιοτικά το έμψυχο δυναμικό. Πρόκειται για τους Παντελή Χαραλαμπίδη, Παναγιώτη Πατικόπουλο, Διονύση Μπαλτιμά, Τάσο Κουτσούκο, Αλέξανδρο Κόγκο, Θάνο Κονδύλη, Νίκο Καούρη, Ανδρέα Χελιώτη, Νίκο Γκουτζαμάνη, Διονύση Λιόλιο και Καλλίνικο Σπυριδωνίδη.
Μίλτος Σπυρόπουλος