Connect with us

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφιέρωμα (Γ΄κατηγορία): Τρίτη αλλά όχι… καταϊδρωμένη!

Published

on

Περνάμε από κόσκινο το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας, το οποίο και φέτος αναμένεται να προσφέρει δράση και συγκινήσεις!

Η «Match» παραδοσιακά αφιερώνει αρκετό χώρο στις σελίδες της για το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, παρά το γεγονός της πίεσης του χρόνου την Κυριακή όπου το αγωνιστικό ρεπορτάζ σε όλα τα αθλήματα (και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο) τρέχει με χίλια. Κι αυτό καθώς οι ίδιοι οι φίλοι του τοπικού ποδοσφαίρου επιθυμούν κάτι τέτοιο αναγνωρίζοντας τη σημασία του πρωταθλήματος.

Αναλόγως θα πράξουμε και φέτος συμβάλλοντας με τις δικές μας δυνάμεις στην ανάδειξη της συμπαθέστατης και άκρως ενδιαφέρουσας Γ’ κατηγορίας. ‘

Άλλωστε, είδαμε και πέρυσι ότι αρκετές ομάδες παρουσίασαν ανταγωνιστικό προφίλ και γενικότερα η προσπάθεια τους ήταν αξιέπαινη, αν και δεν απουσίασαν τα προβλήματα, όπως στον 1ο όμιλο όπου ο Φωστήρας Οβρυάς δεν κατάφερε να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στο αγωνιστικό προσκήνιο, κάτι ανάλογο δηλαδή που συνέβη και στον 2ο όμιλο με το Νέο Σαλμενίκο.

Λίγο πριν την διακοπή, ελέω πανδημίας, ήρθε και η αποχώρηση του Κεραυνού Σελιανιτίκων στον όμιλο της Αιγιαλείας. Παρόλα αυτά απολαύσαμε ομάδες του βεληνεκούς του Ίκαρου Λακκόπετρας και της Φλόγας Κάτω Καστριτσίου, οι οποίοι ανήλθαν στην Βήτα με το σπαθί τους και μάλιστα χωρίς να γευτούν το «πικρό ποτήρι» της ήττας.

Επιπλέον οι ομάδες που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Β΄ ΕΠΣΑ (Γαλήνη, Πείρος Ισώματος, Πυρσός, Αυτόνομη Π.Ο., Άτλας και Α.Ε. Αιγίου) είχαν σταθερή τροχιά στην απόδοση τους και υπήρξαν και έτερες ομάδες, που έφτασαν κοντά στην πηγή των πλέι-οφ, αλλά δεν ήπιαν νερό. Ωστόσο είχαν αρχή, μέση και τέλος και έδωσαν άγρια ομορφιά στον περυσινό «μαραθώνιο».

Οι «18» μονομάχοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Παναχαϊκός κανονικά είχε το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στην Β΄ κατηγορία, αλλά τα πολλά οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν στην Γάμμα, ενώ η συμμετοχή του συνεχίζει να δείχνει μετέωρη. Αν οι «ροσονέρι» από το Σούλι τα καταφέρουν (σ.σ. έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Ένωση για την Γ΄ κατηγορία) οι ομάδες θα είναι 18. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 8η και τελευταία ομάδα που πήρε τον δρόμο για την Βήτα ήταν η Α.Ε. Αιγίου, αν και πρώτος επιλαχών ήταν ο Αστέρας Λεοντίου, που όμως αρνήθηκε να αλλάξει επίπεδο», έχοντας κάνει τον σχεδιασμό του για τις απαιτήσεις της Γ΄ κατηγορίας.

Έτσι οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το επερχόμενο πρωτάθλημα είναι οι εξής:

ΑΕΚ Πατρών, Αίας Ανθούπολης, Α.Ε. Ροϊτίκων, Αστέρας Λεοντίου, Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων, Βασιλικό, Δόξα Πατρών, Κεραυνός Σελιανιτίκων, Κρίνος, Μετόχι, Νεάπολη Πατρών, Ολυμπιακός Ζαρουχλεΐκων, Προοδευτική Πατρών, Σκεπαστό, Σπάρτακος, Παναχαϊκός, Ρωμανός και Ωλενιακός.

Ερωτηματικό είναι και η παρουσία του Κεραυνού Σελιανιτίκων, που έχει δηλώσει παρών στις συμμετοχές, αλλά πέρυσι δεν παρουσιάστηκε σε εκτός έδρας αναμετρήσεις και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα.

 

Δεν αλλάζει το μοτίβο

Δεν υπήρξαν καν σκέψεις για ενιαίο πρωτάθλημα στην ΕΠΣΑ, λόγω και των πολυέξοδων μετακινήσεων, αλλά και έχοντας μπει στην «σφιχτή» οικονομικά εποχή, την οποία έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός. Θα ήταν επίσης ρίσκο να μεταβληθεί η σημερινή μορφή του πρωταθλήματος με τους 2 ομίλους, αφού αποδίδει σε πολλούς τομείς και η Γ΄ κατηγορία έχει κερδίσει φιλάθλους, ενώ και οι ομάδες κάνουν πιο εύκολα και χωρίς άγχος τον προγραμματισμό τους.

Έτσι και το νέο πρωτάθλημα θα απαρτίζεται από 2 ομίλους και αν έχουμε εν τέλει 18 ομάδες ο κάθε όμιλος θα εκπροσωπηθεί από 9 σωματεία. Αν απουσιάσει είτε ο Παναχαϊκός είτε ο Κεραυνός Σελιανιτίκων, ένας από τους 2 ομίλους θα έχει ζυγό αριθμό συμμετεχόντων.

 

Δύο ήρθαν, δύο έφυγαν!

ΑΕ Αρόης και Παναχαϊκή 2014 δεν δήλωσαν συμμετοχή (αμφότεροι έδωσαν τις μάχες τους στον περυσινό 2ο όμιλο της Αιγιαλείας). Η Αρόη θα «κατεβάσει» τμήμα στο παιδικό πρωτάθλημα της Ένωσης και πολλά παιδιά της ομάδας θα πάρουν ευκαιρίες στο ανδρικό τμήμα του Αχαιού Σαραβαλίου, αφού από το τρέχον καλοκαίρι οι δύο σύλλογοι έχουν συγχωνευτεί στην ουσία και συνεργάζονται.

Οι δύο νέες προσθήκες στο πρωτάθλημα είναι ο Αίαντας Ανθούπολης, ο οποίος αποκόπηκε από το Ζαβλάνι και θα λειτουργήσει εκ νέου με μεμονωμένο τρόπο και το Βασιλικό, που θα βρεθεί ξανά στις αγωνιστικές επάλξεις, έπειτα από απουσία 5 ετών! Αμφότερα τα σωματεία διαθέτουν ιστορία και είναι ευχάριστο που θα τα δούμε ξανά στο «χορτάρι», δίνοντας μία διαφορετική ευχάριστη νότα στην Γ΄ κατηγορία.

 

Έχουν τα φόντα για την άνοδο!

Η Α.Ε. Ροϊτίκων φαίνεται ότι αλλάζει επίπεδο και αναμφίβολα είναι μεγάλο και ακλόνητο φαβορί για την άνοδο. Σίγουρα είναι νωρίς και μένει να δούμε πως θα κυλήσει το πρωτάθλημα, ιδίως στις πρώτες στροφές του, αλλά η Α.Ε.Ρ. διαθέτει πλέον υγιή διοίκηση με πολλούς «συμπαίκτες», ενώ στο μεταγραφικό παζάρι έχει κάνει θραύση με κινήσεις όπως των Μπινιέρη, Τζουβέκα, Παναγιωτόπουλου, Δημητρόπουλου, Σταυρόπουλου και Τεμπονέρα, οι οποίες θεωρούνται πολυτέλεια για αυτό το επίπεδο.

Πολύ καλές κινήσεις έχει κάνει και ο Αστέρας Λεοντίου, τον οποίο αναμένουμε ακόμα πιο δυνατό την ερχόμενη σεζόν. Στην παρθενική του παρουσία κατάφερε πέρυσι να μπει στα πλέι-οφ και παρέμεινε ο βασικός κορμός, ενώ έγιναν ουσιαστικές κινήσεις στο μεταγραφικό γίγνεσθαι.

«Όπλο» και των δύο ομάδων είναι και οι προπονητές, αφού τα Ροΐτικα θα καθοδηγηθούν από τον έμπειρο Νίκο Αθανασακόπουλο, που «ανέβασε» στην Βήτα τον νεανικό Πείρο Ισώματος και το Λεόντιο συνεχίζει σε σταθερές βάσεις με τον φιλόδοξο Γιώργο Μιχαλιτσάνο. Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον η παρουσία του Αίαντα, ο οποίος θέλει να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, ενώ «ζεστά» κινείται και ο ιστορικός Ρωμανός, που θέλει να ξεχάσει την περυσινή σεζόν, η οποία ήταν μία από τις χειρότερες στην μακροσκελή παρουσία του στα γήπεδα.

Πάντα υπάρχουν και οι νεανικές ομάδες με ενέργεια, που θα κάνουν «ζημιές» και έχουν πάντα βλέψεις (Ατρόμητος Ζαρουχλείκων, Ωλενιακός), ενώ ιδιαίτερο ρόλο θα κατέχουν οι πάντοτε υπολογίσιμοι Δόξα Πατρών, Κρίνος, Μετόχι και Προοδευτική Πατρών.

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέσσερις θα είναι οι ομάδες Β΄ στη Γ΄ Κατηγορία.

Published

on

Στον 1ο όμιλο η Αχαϊκή και ο Ατρόμητος Πατρών και στον 2ο όμιλο το Πάτραι και ο Εθνικός Πατρών θα “κατεβάσουν” ομάδες Β΄ στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Γ΄Κατηγορίας.

Μάλιστα στην πρεμιέρα ο Ατρόμητος υποδέχεται την Αχαϊκή σε ένα άκρως ενδιαφέρον ματς. 

Ο Εθνικός Β΄ αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο τη Φλόγα Ροδιάς, ενώ στην έδρα του ξεκινά και το Πάτραι Β΄, που αντιμετωπίζει τον Αίολο Αγυιάς. 

Continue Reading

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζωντανεύει (ξανά) το γήπεδο Ψαθοπύργου

Published

on

Το γήπεδο Ψαθοπύργου είχε παραμεληθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. 

Στο γήπεδο έχει μπει χλοοτάπητας, όπως αποτυπώνεται και στη φωτογραφία και πλέον όλα βαίνουν ρολόι. 

Η Αναγέννηση Ψαθοπύργου δεν πρόλαβε να δηλώσει συμμετοχή, αλλά τη νέα σεζόν με σύμμαχο το ανακαινισμένο γήπεδό της, θα “κατέβει” αγωνιστικά στα γήπεδα της Γ΄Κατηγορίας. 

Continue Reading

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γ΄ Κατηγορία: Το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας σεζόν

Published

on

Οι δύο όμιλοι της Γ΄ Κατηγορίας θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. 

Στον 1ο όμιλο θα έχουμε 10 ομάδες και στον 2ο όμιλο θα υπάρχουν 11 ομάδες, με το πρωτάθλημα να κάνει εκκίνηση στις 18 και 19 Οκτωβρίου. 

Αναλυτικά οι δύο όμιλοι (αντίστροφα οι έδρες στον 2ο γύρο) 

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Περιβόλα – Πετεινοί 

Αναγέννηση Σκ. – ΠΑΟΚ Π. 

Αναγέννηση Σκ. – Ολυμπιακός ΦΠ 

Ατρόμητος Β – Αχαϊκή Β 

Ικαρος Π. – Ατλας 

  

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Πετεινοί – Αναγέννηση Σκ. 

Αναγέννηση Σκ. – Περιβόλα 

Αχαϊκή Β – Ατλας 

Ολυμπιακός ΦΠ – Ικαρος Π. 

ΠΑΟΚ Π. – Ατρόμητος Β 

  

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Περιβόλα – Αναγέννηση Σκ. 

Ατρόμητος Β – Αναγέννηση Σκ. 

Ικαρος Π. – Πετεινοί 

Ατλας – ΠΑΟΚ Π. 

Αχαϊκή Β – Ολυμπιακός ΦΠ 

  

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Πετεινοί – Αχαϊκή Β 

Αναγέννηση Σκ. – Ατλας 

Αναγέννηση Σκ. – Ικαρος Π. 

Ατρόμητος Β – Περιβόλα 

ΠΑΟΚ Π. – Ολυμπιακός ΦΠ 

  

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Περιβόλα – Ικαρος Π. 

Πετεινοί – ΠΑΟΚ Π. 

Ατλας – Ατρόμητος Β 

Αχαϊκή Β – Αναγέννηση Σκ. 

Ολυμπιακός ΦΠ – Αναγέννηση Σκ. 

  

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Αναγέννηση Σκ. – Πετεινοί 

Αναγέννηση Σκ. – ΠΑΟΚ Π. 

Ατρόμητος Β – Ολυμπιακός ΦΠ 

Ικαρος Π. – Αχαϊκή Β 

Ατλας – Περιβόλα 

  

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Πετεινοί – Ατρόμητος Β 

Αναγέννηση Σκ. – Αναγέννηση Σκ. 

Αχαϊκή Β – Περιβόλα 

Ολυμπιακός ΦΠ – Ατλας 

ΠΑΟΚ Π. – Ικαρος Π. 

  

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Περιβόλα – Ολυμπιακός ΦΠ 

Ατρόμητος Β – Αναγέννηση Σκ. 

Ικαρος Π. – Αναγέννηση Σκ. 

Ατλας – Πετεινοί 

ΠΑΟΚ Π. – Αχαϊκή Β 

  

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Περιβόλα – ΠΑΟΚ Π. 

Αναγέννηση Σκ. – Αχαϊκή Β 

Αναγέννηση Σκ. – Ατλας 

Ικαρος Π. – Ατρόμητος Β 

Ολυμπιακός ΦΠ – Πετεινοί 

  

Β’ ΟΜΙΛΟΣ 

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Πάτραι Β – Αίολος 

Φοίνικας Ζ. – ΑΠΟ Αρόη 

Εθνικός Β – Φλόγα Ροδ. 

Απόλλων Συν. – Φοίνικας Αγ. 

Αυτόνομη – ΑΕΚ Π. 

Ρεπό ο ΑΟ Αιγίου 

  

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

ΑΟ Αιγίου – Πάτραι Β 

Αίολος – Φοίνικας Ζ. 

ΑΠΟ Αρόη – Απόλλων Συν. 

Φλόγα Ροδ. – Αυτόνομη 

ΑΕΚ Π. – Φοίνικας Αγ. 

Ρεπό ο Εθνικός Β 

  

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Πάτραι Β – Φοίνικας Ζ. 

Εθνικός Β – ΑΟ Αιγίου 

Απόλλων Συν. – Αίολος 

ΑΕΚ Π. – ΑΠΟ Αρόη 

Φοίνικας Αγ. – Φλόγα Ροδ. 

Ρεπό η Αυτόνομη 

  

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Εθνικός Β – Πάτραι Β 

Φοίνικας Ζ. – Απόλλων Συν. 

ΑΟ Αιγίου – Αυτόνομη 

Αίολος – ΑΕΚ Π. 

Φλόγα Ροδ. – ΑΠΟ Αρόη 

Ρεπό ο Φοίνικας Αγ. 

  

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Πάτραι Β – Απόλλων Συν. 

Αυτόνομη – Εθνικός Β 

ΑΕΚ Π. – Φοίνικας Ζ. 

Φοίνικας Αγ. – ΑΟ Αιγίου 

Φλόγα Ροδ. – Αίολος 

Ρεπό ο ΑΠΟ Αρόη 

  

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Αυτόνομη – Πάτραι Β 

Απόλλων Συν. – ΑΕΚ Π. 

Εθνικός Β – Φοίνικας Αγ. 

Φοίνικας Ζ. – Φλόγα Ροδ. 

ΑΟ Αιγίου – ΑΠΟ Αρόη 

Ρεπό ο Αίολος 

  

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Πάτραι Β – ΑΕΚ Π. 

Φοίνικας Αγ. – Αυτόνομη 

Φλόγα Ροδ. – Απόλλων Συν. 

ΑΠΟ Αρόη – Εθνικός Β 

Αίολος – ΑΟ Αιγίου 

Ρεπό ο Φοίνικας Ζ. 

  

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Φοίνικας Αγ. – Πάτραι Β 

ΑΕΚ Π. – Φλόγα Ροδ. 

Αυτόνομη – ΑΠΟ Αρόη 

Εθνικός Β – Αίολος 

Φοίνικας Ζ. – ΑΟ Αιγίου 

Ρεπό ο Απόλλων Συν. 

  

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Πάτραι Β – Φλόγα Ροδ. 

ΑΠΟ Αρόη – Φοίνικας Αγ. 

Αίολος – Αυτόνομη 

ΑΟ Αιγίου – Απόλλων Συν. 

Φοίνικας Ζ. – Εθνικός Β 

Ρεπό η ΑΕΚ Π. 

  

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

ΑΠΟ Αρόη – Πάτραι Β 

Φοίνικας Αγ. – Αίολος 

ΑΕΚ Π. – ΑΟ Αιγίου 

Αυτόνομη – Φοίνικας Ζ. 

Απόλλων Συν. – Εθνικός Β 

Ρεπό η  Φλόγα Ροδ. 

  

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Αίολος – ΑΠΟ Αρόη 

ΑΟ Αιγίου – Φλόγα Ροδ. 

Φοίνικας Ζ. – Φοίνικας Αγ. 

Εθνικός Β – ΑΕΚ Π. 

Απόλλων Συν. – Αυτόνομη 

Ρεπό το Πάτραι Β 

 

Continue Reading
Advertisement
Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Η «ακτινογραφία» της πρεμιέρας, αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Ο Διαγόρας έμεινε «όρθιος» στην παράταση και επικράτησε των Νέων Γλαύκου 76-67

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

«Απόδραση» με διπλό του Αστέρα Τέμενης με την Απολλωνιάδα * φωτορεπορτάζ

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Η ΕΑΠ πρώτο «ροζ» φύλλο επί του νεανικού Αίολου Αγυιάς, φωτογραφικά στιγμιότυπα

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

«Βόμβα» ΠΑΣ Ναυπάκτου στην Κ. Αχαγιά και τεράστιος θρίαμβος επί της Δύμης’07 (66-58)

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

Ιδανική πρεμιέρα για τον φιλόδοξο Κεραυνό Αιγίου με «άσο» επί της Ολυμπιάδας

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

«Περίπατος» του Ηρακλή Πύργου και ευρεία νίκη επί της Ανδραβίδας στο “Γ. Βασιλακόπουλος”

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

Επίδειξη ισχύος έκαναν τα Ροϊτικα με Αραχωβίτικα/Ακταίο στην έδρα τους

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ4 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: «Σπουδαία εικόνα στο δεύτερο μισό, μας αδικεί η τελική διαφορά…»

ΣΤΙΒΟΣ5 hours ago

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο 4ο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» το Σάββατο (11/10)

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Η «ακτινογραφία» της πρεμιέρας, αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Ο Διαγόρας έμεινε «όρθιος» στην παράταση και επικράτησε των Νέων Γλαύκου 76-67

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

«Απόδραση» με διπλό του Αστέρα Τέμενης με την Απολλωνιάδα * φωτορεπορτάζ

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Η ΕΑΠ πρώτο «ροζ» φύλλο επί του νεανικού Αίολου Αγυιάς, φωτογραφικά στιγμιότυπα

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

«Βόμβα» ΠΑΣ Ναυπάκτου στην Κ. Αχαγιά και τεράστιος θρίαμβος επί της Δύμης’07 (66-58)

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

Ιδανική πρεμιέρα για τον φιλόδοξο Κεραυνό Αιγίου με «άσο» επί της Ολυμπιάδας

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

«Περίπατος» του Ηρακλή Πύργου και ευρεία νίκη επί της Ανδραβίδας στο “Γ. Βασιλακόπουλος”

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

Επίδειξη ισχύος έκαναν τα Ροϊτικα με Αραχωβίτικα/Ακταίο στην έδρα τους

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ4 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: «Σπουδαία εικόνα στο δεύτερο μισό, μας αδικεί η τελική διαφορά…»

ΣΤΙΒΟΣ5 hours ago

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο 4ο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» το Σάββατο (11/10)

Facebook