Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Άγγελος Τσάμης: «Να εξελίσσεσαι ανεξαρτήτου ηλικίας»

Ο Αχαιός παίκτης αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια στην ομάδα της Μυκόνου

Published

on

Ο Α.Ο. Μυκόνου αντιμετωπίζει τον Μίλωνα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής. Ο Αχαιός γκαρντ των νησιωτών, Άγγελος Τσάμης «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. 

Για το παιχνίδι με τον Μίλωνα: «Είναι ένα ντέρμπι που και στον 1ο γύρο και στο 2ο γίνεται αρκετά νωρίς. Περιμένω ένα παιχνίδι που θα έχει μεγάλη ενέργεια και απ’ τις δύο ομάδες. Είναι ένα ντέρμπι στο οποίο δεν ξέρεις ποιος θα είναι νικητής. Απ’ τη μεριά μου θέλω να πιστεύω ότι θα ‘μαστε εμείς νικητές. Έχουμε χάσει 6 πόντους στο 1ο ματς, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός να ξεκινήσουμε πηγαίνοντας να κερδίσουμε με 7 πόντους, μάς ενδιαφέρει να κερδίσουμε και στα τελευταία λεπτά θα κοιτάξουμε αν μπορούμε να πάρουμε και τη διαφορά. Είναι ένα παιχνίδι ειδικής βαρύτητας και αξίας, στο οποίο θέλω να πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Θα ‘ναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

Για το πρότζεκτ της Μυκόνου: «Η ομάδα ξεκινάει πάντα απ’ τις ακαδημίες, ένα σημαντικό κομμάτι που το έχουμε φτιάξει τα τελευταία δύο χρόνια με τη δημιουργία του νέου κλειστού γηπέδου της Μυκόνου και με τη βοήθεια του δήμου που είναι αρωγός σε όσα κάνουμε. Είναι μεγάλο νούμερο να ‘χεις 250 παιδιά στις ακαδημίες, όταν είναι 8-10 χιλιάδες οι μόνιμοι κάτοικοι στη Μύκονο. Είναι εντελώς διαφορετικό νησί το χειμώνα, οπότε δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο και στα παιδιά να έχουν επιλογές στο ν’ αθληθούν και να μάθουν το άθλημα του μπάσκετ. Από ‘κει και πέρα, δίνουμε βάση στην ανδρική ομάδα και στο γεγονός ότι στηρίζεται απ’ όλο τον κόσμο της Μυκόνου. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Ναι μεν αποτελείται από 8-10 άτομα στη διοίκηση, αλλά τη «ζει» και τη χρηματοδοτεί το ίδιο το νησί. Έχουμε πάρα πολλούς χορηγούς που μας βοηθούν να είμαστε στη Β’ Εθνική και να κάνουμε όνειρα για μεγαλύτερες κατηγορίες».

Για το όνειρο του συλλόγου: «Το όνειρο της ομάδας είναι να ζήσει το ταξίδι όπως το ζει τα τελευταία 3 χρόνια, να φτάσει στην Elite League που ‘ναι ο πρωταρχικός στόχος και από ‘κει και πέρα ”τρώγοντας ανοίγει η όρεξη”».

Για το ότι ο ίδιος βρίσκεται τρία χρόνια στη Μύκονο: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Όλες τις επιλογές που ‘χω κάνει μέχρι στιγμής τις πίστευα. Έχουμε φτιάξει τις ακαδημίες, που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τη Μύκονο ειδικά το χειμώνα, έχουμε γύρω στα 250 παιδιά. Η ανδρική ομάδα δείχνει ότι «πατάει» σε καλές βάσεις ώστε να δημιουργήσει κάτι πολύ καλό για το μέλλον».

Για το μέχρι πότε θα παίζει: «Οι ομάδες οι οποίες έχω «δεθεί» είναι συγκεκριμένες. Σαφέστατα μιλάω για τον Κολοσσό Ρόδου, που κατά κάποιον τρόπο μέσω αυτού έγινα γνωστός και στην Ελλάδα και τώρα στο τελείωμά μου, βρίσκομαι σ’ ένα άλλο νησί, το οποίο ξεκίνησε μέσα από μια παρέα, όπως και ο Κολοσσός. Υπήρξα μέλος αυτών των ομάδων και είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να ‘μαι στις «σελίδες» αυτές. Το πότε θα τελειώσω νομίζω δε μπορεί να «τραβηχτεί» πάρα πολύ, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να εξελίσσεσαι ανεξαρτήτου ηλικίας, να προσπαθείς να ‘σαι χρήσιμος για την ομάδα σου με οποιονδήποτε τρόπο. Νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο θα βλέπω πόσο ακόμα θα παίζω μπάσκετ και από ‘κει και πέρα να σκέφτομαι ότι θέλω να μείνω στο νησί και στο μπάσκετ. Να βρω ένα ρόλο που θα βοηθήσω και παιδιά με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, αλλά και το ίδιο το νησί. Θα ήταν το πιο τέλειο finish να τελειώσω με τη Μύκονο στη Basket League».

ΜΠΑΣΚΕΤ

Όμιλος Ελλάδας: Η Γεωργία άνετη επικράτηση κόντρα στην Κύπρο και τώρα τελικός με Βοσνία

Published

on

Μια καλή προπόνηση αποδείχθηκε για τη Γεωργία ο αγώνας με την Κύπρο, το βράδυ της Τρίτης (2/9) στη Λεμεσό για την τέταρτη αγωνιστική του EuroBasket 2025.

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς επικράτησε με 93-61, με τον Σέρβο προπονητή να έχει στη διάθεσή του και τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι και τον Τόκο Σενγκέλια και τον Γκόγκα Μπιτάτζε. Και οι τρεις γέμισαν τη στατιστική τους, με τη Γεωργία να σκοράρει κατά ριπάς από την περιφέρεια και να πηγαίνει στο μεγάλο παιχνίδι με τη Βοσνία (4/9 στις 15:00) με καλή ψυχολογία.

Η Κύπρος, από την πλευρά της, ήταν πολύ ανταγωνιστική στο πρώτο δεκάλεπτο και λίγο έλειψε και να το κερδίσει κιόλας. Σιμιτζής και Γουίλις ήταν οι δύο που ξεχώρισαν, στην τέταρτη από τις πέντε βραδιές που το μπάσκετ της χώρας θα θυμάται για πάντα.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 26-42, 41-68, 61-93.

ΚΥΠΡΟΣ (Λειβαδιώτης): Λοϊζίδης, Σιμιτζής 9 (1), Πασσιαλής, Ηλιάδης 3 (1), Χριστοδούλου, Γιουνγκ 4 (6 ριμπάουντ), Γιανναράς 6 (2), Κουμής 1, Τίγκας 11 (1), Γουίλις 19 (7 ριμπάουντ), Στυλιανού 6 (1).

ΓΕΩΡΓΙΑ (Τζίκιτς): Αντρονικασβίλι, Μαμουκελασβίλι 5 (10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τζιντζαράτζε 5, Μπουργιανάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 6, Σανάτζε 10 (2), Κορσάντια 2, Σενγκέλια 27 (5/9 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπιτάτζε 21 (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 13 ριμπάουντ), Μπάλντουιν 8 (2), Οτσχικίτζε 4.

Τα ομαδικά στατιστικά της Κύπρου: 16/33 δίποντα, 6/30 τρίποντα, 11/14 βολές, 26 ριμπάουντ (15 αμυντικά – 11 επιθετικά), 15 ασίστ, 7 κλεψίματα, 10 λάθη, 21 φάουλ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Γεωργίας: 16/26 δίποντα, 15/34 τρίποντα, 16/21 βολές, 41 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 12 επιθετικά), 17 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 10 λάθη, 17 φάουλ.

 

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Π.: Καλή πορεία στο Κύπελλο

Published

on

– Οι «μελανόλευκοι» έχουν την ευκαιρία με πέντε διαδοχικές προκρίσεις να φτάσουν στο φάιναλ-φορ του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ

Είναι δεδομένο ότι ο σημερινός Απόλλωνας δεν μπορεί να διεκδικήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αν και στο παρελθόν έφτασε δύο φορές μία ανάσα από την ιστορική επιτυχία, παίζοντας στους τελικούς του 1997 και του 2015, όπου ηττήθηκε από Ολυμπιακό (80-78) και Παναθηναϊκό (68-53) αντίστοιχα.

Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή πορεία, μετά και την κλήρωση που έγινε, και τουλάχιστον να φτάσει μέχρι την τελική φάση του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ, λίγο πριν μπουν στον θεσμό και οι ομάδες της GBL.

Μια τέτοια πορεία θα του δώσει τη δυνατότητα να δώσει μία σειρά από διαδοχικά επίσημα παιχνίδια, τα οποία επί της ουσίας θα αποτελέσουν την καλύτερη δυνατή πρόβα για τη μάχη της ανόδου στην Α2 Εθνική.

Προς αυτή την κατεύθυνση ευνοεί και η κλήρωση που έχει γίνει για όλες τις φάσεις του θεσμού, αρκεί οι «μελανόλευκοι» να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι από την αρχή.

Η πρεμιέρα θα γίνει με την αναμέτρηση κόντρα στον συμπολίτη Προμηθέα 2014 (αντίπαλο και στο νέο πρωτάθλημα της NL1), που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στην Περιβόλα, με ώρα έναρξης τις 17:00.

Περνώντας με επιτυχία το εν λόγω εμπόδιο, θα βρει στη συνέχεια εκτός έδρας μία ακόμη ομάδα του ομίλου του, τον νικητή του ζευγαριού Πανελλήνιος-Ν. Κηφισιά (Τετάρτη 17/9), έχοντας και πάλι την ιδιότητα του φαβορί για το «διπλό»-πρόκριση.

Από εκεί και πέρα, θα τον περιμένει ο νικητής από τα ζευγάρια Δούκας-Ερμής Πειραιά / Γαργαλιάνοι-Αχαγιά ’82 για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης, πάλι μακριά από την Περιβόλα (Σάββατο 20/9), με την πρόκριση να φέρνει πιθανότατα τη Δόξα Λευκάδας στην Περιβόλα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη πιο… βαθιά στο Κύπελλο, όπου αντίπαλος θα είναι εκ νέου ομάδα της Elite League (Σοφάδες ή Αιγάλεω λογικά). Κι εκεί θα έχει τη μεγάλη πρόκληση της νίκης για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Προμηθέας θα παραχωρήσει δανεικό τον Κουρουπάκη στον Κολοσσό Ρόδου για να πάρει χρόνο

Published

on

Ένας ακόμη ταλαντούχος παίκτης του Προμηθέα (μετά τον Τσάμη που δόθηκε στη Μύκονο για να «ψηθεί») που αν και άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας εν τούτοις δεν θα μείνει στις τάξεις του για τη νέα σεζόν, είναι ο Περικλής Κουρουπάκης.

Οι πληροφορίες θέλουν την πατρινή ΚΑΕ να τον δίνει δανεικό στον Κολοσσό Ρόδου, έτσι ώστε να πάρει ευκαιρίες και χρόνο για να δείξει τις ικανότητες του.

Άλλωστε, το ότι θα παραχωρηθεί ως δανεικός στην ομάδα της Ρόδου που επίσης θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της GBL, δείχνει την πίστη των ανθρώπων του πατρινού συλλόγου στο ταλέντο του και την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα για να γυρίσει μόνιμα στους «πορτοκαλί».

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading
Advertisement
Α1 ΕΣΚΑΗ5 minutes ago

Η νεανική Απολλωνιάδα άρχισε την προετοιμασία υπό τις οδηγίες Γ. Καλλίγα στην Περιβόλα

SUPER LEAGUE 124 minutes ago

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ταμπόρδα

ΠΟΛΟ41 minutes ago

Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20251 hour ago

Ισλανδία – Σλοβενία 79-87: Πάτησε γκάζι στο φινάλε και πέρασε στους “16” η παρέα του Ντόντσιτς

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Όμιλος Ελλάδας: Η Γεωργία άνετη επικράτηση κόντρα στην Κύπρο και τώρα τελικός με Βοσνία

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Απόλλων Π.: Καλή πορεία στο Κύπελλο

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Σπανούλης: «Τα σενάρια κατάταξης και αντιπάλου στα χιαστί δεν είναι για μας και την ομάδα»

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Κακή εμφάνιση της Εθνικής και ήττα από τους Βόσνιους (77-80)

ΠΟΛΟ5 hours ago

Οι γυναίκες της Ν.Ε. Πατρών παρούσες στο σπουδαίο τουρνουά του συνδέσμου διαιτητών

SUPER LEAGUE 25 hours ago

Μία ανάσα από τη συμφωνία με τον πρώην κοκκινόμαυρο Κέβιν Γιοκέ είναι τα Χανιά

Α1 ΕΣΚΑΗ5 minutes ago

Η νεανική Απολλωνιάδα άρχισε την προετοιμασία υπό τις οδηγίες Γ. Καλλίγα στην Περιβόλα

SUPER LEAGUE 124 minutes ago

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ταμπόρδα

ΠΟΛΟ41 minutes ago

Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20251 hour ago

Ισλανδία – Σλοβενία 79-87: Πάτησε γκάζι στο φινάλε και πέρασε στους “16” η παρέα του Ντόντσιτς

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Όμιλος Ελλάδας: Η Γεωργία άνετη επικράτηση κόντρα στην Κύπρο και τώρα τελικός με Βοσνία

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Απόλλων Π.: Καλή πορεία στο Κύπελλο

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Σπανούλης: «Τα σενάρια κατάταξης και αντιπάλου στα χιαστί δεν είναι για μας και την ομάδα»

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Κακή εμφάνιση της Εθνικής και ήττα από τους Βόσνιους (77-80)

ΠΟΛΟ5 hours ago

Οι γυναίκες της Ν.Ε. Πατρών παρούσες στο σπουδαίο τουρνουά του συνδέσμου διαιτητών

SUPER LEAGUE 25 hours ago

Μία ανάσα από τη συμφωνία με τον πρώην κοκκινόμαυρο Κέβιν Γιοκέ είναι τα Χανιά

Facebook