Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ακαδημία των Σπορ Πάτρας: Δήλωσε συμμετοχή στην Α2 – Σε δεινή οικονομική θέση οι επαρχιακές ομάδες

Κραυγή αγωνίας του προέδρου Χρήστου Δεβελέγκα.

Published

on

Κανονικά δήλωσε την τελευταία ημέρα  συμμετοχή (την Δευτέρα ήταν η καταλυτική ημερομηνία  δήλωσης) στα πρωταθλήματα της Α2 εθνικής κατηγορίας χάντμπολ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα, η Ακαδημία των Σπορ Πάτρας για την νέα αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ θα συμμετάσχει για 12 φορά στην Α2 εθνική κατηγορία, ενώ η γυναικεία ομάδα για 15  φορά.

Τα τμήματα ανδρών και γυναικών του  Πατρινού συλλόγου  είναι οι μοναδικές ομάδες της χερσαίας Δυτικής Ελλάδας που αγωνίζονται στην Α2 εθνική κατηγορία.

Δυστυχώς το οικονομικό πρόβλημα των επαρχιακών ομάδων που έχουν ιδιαίτερα οι σύλλογοι που είναι απομακρυσμένοι από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι ο «μεγάλος βραχνάς» των παραγόντων που προσπαθούν να διατηρήσουν τις ομάδες τους σε υψηλό επίπεδο.

Για αυτό και ο πρόεδρος της Πατρινής ομάδας κ. Χρήστος Δεβελέγκας τονίζει χαρακτηριστικά:

«Όταν οι προσπάθειες που κάνουμε ως Δ.Σ. για την εξεύρεση χορηγιών και υποστηρικτών,   ώστε να εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, περίπου το 60% για τις μετακινήσεις   των ομάδων,  το 30% για έξοδα διαιτησίας, κριτών, κ.λ.π. και τέλος να μένει ένα 10% για όλα τα υπόλοιπα έξοδα,  ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι έτσι υπολειτουργούμε.

Μπορεί να πήραμε κάποια χρήματα από το κράτος δια μέσου της φορολογίας των κερδών του στοιχήματος,  αλλά δυστυχώς αυτά δεν φτάνουν. Πρέπει τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η περιφερειακή διοίκηση   να αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο τους συλλόγους των εθνικών κατηγοριών και να μας στηρίξουν όσο μπορούν ακόμη.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ο.Χ.Ε. και κάνω έκκληση για αυτό,  ιδιαίτερα με τις 7-8 επαρχιακές ομάδες  που είμαστε απομακρυσμένες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άνω των 200 χιλιομέτρων, από την στιγμή που η Α1 εθνική κατηγορία ενισχύεται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το στοίχημα, ενώ έχουν βρεθεί και χρήματα για την επιμόρφωση των διαιτητών.

Για να φέρουμε τα τμήματά μας στην επιθυμητή λειτουργία και όλα να ‘’δουλεύουν στην εντέλεια‘’ πρέπει να έχουμε μοναδικό στόχο την άνοδο στην Α1 που αυτοχρηματοδοτείται,  αλλιώς ανάπτυξη δεν θα έχουμε και σιγά-σιγά θα αργοσβήνει η φλόγα του αθλήματος στην περιοχή μας».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Γιάννης Αϊβάζης στην Ακαδημία των Σπορ!

Published

on

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης θα φορέσει τη νέα περίοδο τη φανέλα της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, που πρόκειται να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου.

Ως αθλητής του χάντμπολ έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Στην Α1 Εθνική έχει φορέσει τη φανέλα των ΑΕΚ, Πανελληνίου και Αναγέννησης Βύρωνα, ενώ στις υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες έχει παίξει σε Πανιώνιο, ΑΕΚ Βύρωνα, Δόξα Βύρωνα, Καματερό, ΟΦΝ Ιωνίας και Πολιτεία. Με την Ακαδημία των Σπορ έχει τεθεί αντιμέτωπος αρκετές φορές, μιλώντας πάντα με τα καλύτερα λόγια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον αθλητή της ομάδας, Αλέξη Παπαγιαννόπουλο, με τον οποίο θα είναι πλέον συμπαίκτες.

Ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας, Χρήστος Δεβελέγκας, τόνισε για τη μεταγραφή του Γιάννη Αϊβάζη:

«Ο Γιάννης έχει προσφέρει ως αθλητής πάρα πολλά σε διάφορες ομάδες και παράλληλα στο άθλημα. Κατά καιρούς είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί και στην ομάδα μας, αλλά αυτό δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Είναι τιμή μας που ένας αθλητής εκτός Πατρών θα έρθει να βοηθήσει την ομάδα μας και μάλιστα στη Β’ Εθνική. Αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του, γεγονός που ελάχιστοι παίκτες από την Αθήνα έχουν κάνει. Όπως θα μας τιμήσει μόνο και μόνο με την παρουσία του, έτσι και εμείς θα τιμήσουμε τον άνθρωπο και τον αθλητή Γιάννη Αϊβάζη, για όσα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα τόσο στον πολιτισμό όσο και στον αθλητισμό».

Ο Γιάννης Αϊβάζης δήλωσε για τη μεταγραφή του στην Ακαδημία των Σπορ Πάτρας:

«Όταν αγωνιζόμουν ως αντίπαλος με την Πάτρα, θαύμαζα πάντα τη συνολική προσπάθεια όλων στην ομάδα να κρατήσουν το άθλημα σε υψηλό επίπεδο σε μια επαρχιακή πόλη, και μάλιστα με Πατρινούς αθλητές. Όταν μου έγινε το τηλεφώνημα από τον φίλο μου τον Αλέξη Παπαγιαννόπουλο, απάντησα κατευθείαν θετικά, διότι τώρα που η ομάδα έπεσε κατηγορία, το άθλημα στην πόλη έχει ανάγκη βοήθειας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ιθύνοντες της Ακαδημίας των Σπορ για την τιμή που μου έκαναν να με εντάξουν στο δυναμικό τους και θα προσπαθήσω με όσες δυνάμεις έχω να φανώ αντάξιος στους στόχους της ομάδας, διότι το άθλημα έχει ανάγκη οι επαρχιακές ομάδες να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο».

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στον Ολυμπιακό ο πρώτος τίτλος, κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο χάντ-μπολ με “κέρβερο” γκολκίπερ

Published

on

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 24-23 της ΑΕΚ σε ένα δραματικό τελικό και κατέκτησε το Super Cup στο χάντμπολ με την συμβολή του τερματοφύλακά του Ντιόγκο Βαλέριο (φωτό), καθώς στο τέλος απέκρουσε το τετ-α-τετ του Βλαστού και έδωσε έτσι το τρόπαιο στους “ερυθρόλευκους”.

Ο σημερινός τελικός ήταν ο πέμπτος στην ιστορία του Σούπερ Καπ Ανδρών στο χάντμπολ. Ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας κατέκτησε το «παρθενικό» τρόπαιο στη διοργάνωση το 1999, επικρατώντας του ΑΣΕ Δούκα με 26-20, ενώ ο θεσμός αναβίωσε μετά από 23 χρόνια και συγκεκριμένα το 2022, όταν ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή επιβλήθηκε 30-24 του ΑΕΣΧ Πυλαίας. Επίσης, οι Πειραιώτες κατέκτησαν το τρόπαιο το 2023, νικώντας 26-25 στην παράταση την ΑΕΚ, και πέρυσι, όταν επιβλήθηκαν του ΠΑΟΚ με 32-25.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στη Handball Premier, με τον -κάτοχο του τίτλου- Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον «συμπολίτη» Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας.

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Διακρίσεις αθλητών της Ακαδημίας των Σπορ με την Αστυνομία στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων

Published

on

Τελείωσε πρόσφατα το πρωτάθλημα χάντμπολ ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας για το 2025, όπου έπαιξαν με την ομάδα της αστυνομίας δύο αθλητές που έχουν φορέσει την φανέλα της Ακαδημίας των Σπορ και μάλιστα αγωνίζονται και στην ίδια θέση (αριστερό εξτρεμ).

Πρόκειται για τον πατρινό Αλέξη Κουρή (αριστερά στην φωτογραφία), ο πρώην και τον Βασίλειο Κολιούλη (δεξιά), ο νυν.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι η ομάδα του στρατού ξηράς κατέλαβε την πρώτη θέση, την δεύτερη η αστυνομία και την τρίτη η πυροσβεστική.

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

 

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 hour ago

Όλα “μηδέν” στην Τούμπα στην Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του ΠΑΟΚ με Χάποελ Τελ Αβίβ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Ο Στάμος (Ηλεία) διαιτητής στην εντός έδρας πρεμιέρα της Παναχαϊκής με τον ΑΟ Μιλτιάδη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 hours ago

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 2-1: Με πρωταγωνιστή Καλοσκάμη το 2Χ2 της Ένωσης στο Κύπελλο Ελλάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Εντυπωσιακός ο Κόροιβος «πέρασε» από την έδρα του Βίκου και συνεχίζει στο κύπελλο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ4 hours ago

Ήττα του Απόλλων από την Δόξα Λευκάδας και αποκλεισμός από το Κύπελλο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Κύπελλο Ελλάδας: Με δύο γκολ του Ταρεμί ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη (1-2)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια για το παιχνίδι με την Άρσεναλ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Κύπελλο Ελλάδας: Διπλασίασε τις νίκες του ο ΟΦΗ, ισόπαλοι Βόλος και Ατρόμητος

ΤΕΝΙΣ7 hours ago

Παρέμεινε στο Νο 27 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σύμφωνα με την κατάταξη της ΑΤΡ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Ψάχνει αντίδραση ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το UEFA Europa League

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 hour ago

Όλα “μηδέν” στην Τούμπα στην Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του ΠΑΟΚ με Χάποελ Τελ Αβίβ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Ο Στάμος (Ηλεία) διαιτητής στην εντός έδρας πρεμιέρα της Παναχαϊκής με τον ΑΟ Μιλτιάδη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 hours ago

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 2-1: Με πρωταγωνιστή Καλοσκάμη το 2Χ2 της Ένωσης στο Κύπελλο Ελλάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Εντυπωσιακός ο Κόροιβος «πέρασε» από την έδρα του Βίκου και συνεχίζει στο κύπελλο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ4 hours ago

Ήττα του Απόλλων από την Δόξα Λευκάδας και αποκλεισμός από το Κύπελλο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Κύπελλο Ελλάδας: Με δύο γκολ του Ταρεμί ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη (1-2)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια για το παιχνίδι με την Άρσεναλ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Κύπελλο Ελλάδας: Διπλασίασε τις νίκες του ο ΟΦΗ, ισόπαλοι Βόλος και Ατρόμητος

ΤΕΝΙΣ7 hours ago

Παρέμεινε στο Νο 27 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σύμφωνα με την κατάταξη της ΑΤΡ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Ψάχνει αντίδραση ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το UEFA Europa League

Facebook