Connect with us

SUPER LEAGUE 1

Αλμέιδα: «Δέχομαι τις ήττες, αλλά δεν αντέχω να έρχεται κάποιος να με προκαλεί – Ζήτησα συγγνώμη σε αυτόν που έπιασα από τον λαιμό»

Published

on

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ένταση που προέκυψε έπειτα από τη λήξη του ντέρμπι με εκείνος πρωταγωνιστή, ενώ αναφέρθηκε και στα αίτια της ήττας.

«Γιατί πώς ήμουν;» απάντησε αρχικά ο Pelado, όταν ρωτήθηκε για την «έκρηξη» του στο φινάλε του παιχνιδιού και συμπλήρωσε: «Είδατε πόσος κόσμος ήταν στο γήπεδο; Αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στα γήπεδα, δεν πρέπει να υπάρχει τόσος κόσμος μέσα στο γήπεδο. Ποιος μας προστατεύει; Στην ΑΕΚ δεν μπαίνουν ποτέ μέσα. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι ήταν. Πρέπει να σέβονται όλοι. Όταν βλέπω αδικία αντιδρώ».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το επεισόδιο στο τέλος του αγώνα:

«Είδατε πόσος κόσμος υπήρχε μες στο γήπεδο; Εγώ αυτό που λέω πάντα είναι πως αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να υπάρχει τόσος κόσμος. Στους αγώνες της ΑΕΚ δεν υπάρχει κανείς. Οπότε ποιος προστατεύει εμάς που είμαστε στο γήπεδο; Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αν ήταν κόσμος του ΠΑΟΚ ή άλλοι, απλά σκέφτομαι απλά ότι ο κόσμος θα πρέπει να σέβεται περισσότερο. Εγώ σέβομαι τον κόσμο και θέλω το ίδιο. όταν βλέπω ότι γίνεται μια αδικία, αντιδρώ. Είμαι ένας άνθρωπος, κυλάει αίμα στις φλέβες μου. Δεν πρόκειται να αλλάξω τον τρόπο που είμαι ως άνθρωπος. Σέβομαι τους πάντες, είτε παίζω εντός είτε εκτός και θέλω να με αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο. Μακάρι να μην χρειαστεί να μην στεναχωρηθούμε όλοι για κάτι που έχει γίνει στο γήπεδο. Δεν μπορούν να υπάρχουν 200 άτομα στο γήπεδο, μιλάμε για ποδόσφαιρο όχι για american football. Μπορείς να χάσεις, μπορείς να κερδίσεις, αλλά αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Εσείς που είστε στο ποδόσφαιρο, το θεωρείτε φυσιολογικό όλο αυτό; Πόσοι ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είτε χάνω είτε κερδίζω, είμαστε εδώ για να μιλάμε και να βοηθήσουμε. Σήμερα ο διαιτητής ήταν Γερμανός, κάποια στιγμή μου είπε πως δεν μπορεί να πιστέψει πόσοι ήταν μέσα στο γήπεδο. Δεν πιστεύω πως είναι θέμα της Αστυνομίας αυτό. Δεν χάσαμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Απλά απαντάω στην ερώτηση. Αυτό δεν είναι καλό.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εικόνα δεν βοηθάει, καθόλου. Αυτό κρατάει το ποδόσφαιρο πίσω. Η δική μου αντίδραση ήταν μια αντίδραση που δεν συμβουλεύω κάποιον να την κάνει. Είχα πριν τη δυνατότητα να ζητήσω συγγνώμη στον κύριο που συνέβη αυτό. Πριν είχα δεχθεί κάποια σπρωξίματα. Αν εσείς με σπρώχνετε, θα κάνω το ίδιο. Γιατί εγώ δεν σπρώχνω, μιλάω. Δέχομαι τις ήττες και την κριτική, αλλά μην έρθει κάποιος να με προκαλέσει. Είναι πολύ απλό. Αν είναι κακό αυτό που έκανα, ναι είναι. Οπότε αυτός που κρατάει το δάχτυλό του στο τηλέφωνο, γιατί μετράμε και τον κόσμο που έπρεπε να είναι στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχε κόσμος που δεν έπρεπε να είναι εκεί. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη για την κακή μου αντίδραση. Μετά δείτε και την εικόνα, για να μην υπάρχει θέμα. Αν μεγαλώσουμε λίγο το zoom, μπορεί να φαίνονται περισσότερο».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Πιστεύω ότι ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι απόψε. Πιστεύω πως κάποιες στιγμές ακολουθήσαμε τον λάθος δρόμο, κάναμε λάθη, κάναμε κι άλλα λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε τη νίκη. Αυτό δείχνει την ισότητα μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για τον τίτλο. Όταν υπάρχει τέτοια ισορροπία, δεν μπορείς να κάνεις τόσα λάθη. Το παιχνίδι κάποια στιγμή έγινε πολύ πάνω – κάτω. Μετά από τόσα λάθη όμως, ακόμη συνεχίζουμε στην πρώτη θέση. Από τα λάθη, μαθαίνεις. Κυρίως όταν τα καταλαβαίνεις. Τώρα, πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας στους δύο τελικούς που έχουμε μπροστά μας. Όταν γίνονται τόσα λάθη σε τέτοια παιχνίδια, είναι φυσιολογικό ο αντίπαλος να τα εκμεταλλεύεται. Εγώ οφείλω να συγχαρώ τον αντίπαλο και να κοιτάξω μπροστά».

SUPER LEAGUE 1

Παραίτηση Κούγια από τον Ολυμπιακό

Published

on

Ο Αλέξης Κούγιας πριν από λίγο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την θέση του νομικού συμβούλου και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Τα όσα αναφέρει στην επιστολή του: 

Αναλυτικά: 

Όπως είναι γνωστό, προ 6μηνου και όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν στα «τάρταρα», δέχτηκα την πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβω τη θέση του νομικού συμβούλου και Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Μετά από συζητήσεις τόσο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με πρόσωπα του περιβάλλοντος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα οποία εκτιμώ, αποδέχτηκα αυτήν την πρόσκληση-πρόκληση, γιατί είχα να διαχειριστώ το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια δεν θα ήμουν ο ιδιοκτήτης μιας ομάδος και θα ήμουν ένα κορυφαίο μεν αλλά απλό διοικητικό στέλεχος.

Σημειωτέον ότι για τη θέση μου αυτή αρνήθηκα να εισπράττω έστω και 1 ευρώ, αφού η φιλική μου σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αυτό που κυριάρχησε στην επιλογή μου σε συνδυασμό με την παθολογική μου αγάπη για το ποδόσφαιρο, η οποία αγάπη πάντοτε ήταν υπεράνω χρωμάτων και συλλογικών υποστηρίξεων και πάντοτε ονειρευόμουν ένα ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό και έξω από τις βρωμιές του βρώμικου παρασκηνίου, ενός παρασκηνίου που κορυφώθηκε από το 1996 και μετά και γι’ αυτό τον λόγο ήμουν ο πρωταγωνιστής κάθε προσπάθειας καθάρσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που κόσμησα με την παρουσία μου το ΔΣ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, επήλθαν κοσμογονικές αλλαγές σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, με αποτέλεσμα οι σωστές αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και η δαπάνη από αυτόν δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συνδυασμό με την παρουσία στο ποδοσφαιρικό τμήμα των Κ.Κ. Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά κυρίως τον ερχομό του «σοφού» προπονητού Μεντιλίμπαρ, να μας οδηγήσουν ακόμη και στη διεκδίκηση του ονείρου της κατακτήσεως ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου, ενώ λίγους μήνες πριν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχανε με κατεβασμένα τα χέρια από τη Λαμία.

Σήμερα, δυστυχώς, για λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική αλλά και την ποδοσφαιρική μου αξιοπρέπεια, αλλά και ό,τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία η εν γένει προσωπικότητά μου, η επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή αλλά και η αυτοτέλειά μου στο πώς θα εκφράζω τις απόψεις μου για θέματα, τα οποία αφορούν είτε την επιστήμη μου, είτε την κοινωνία, είτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στο σύστημα αξιών, το οποίο πρεσβεύω σε όλες αυτές τις δεκαετίες της ζωής μου, να παραιτηθώ από τις θέσεις, τις οποίες είχα στον Ολυμπιακό και τις οποίες τίμησα ανιδιοτελώς με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω με τα πιο θερμά λόγια τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο η σχέση μας πλέον δεν είναι μόνο είτε επαγγελματική, είτε προσωπική, αλλά είμαστε και οι δυο μέλη της ίδιας οικογένειας.

Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τους Κώστα Καραπαπά, Μιχάλη Κουντούρη, Τάκη Αγραφιώτη και όλα τα στελέχη του Ολυμπιακού, με τους οποίους ζήσαμε αυτούς τους 6 μήνες πρωτοφανείς στιγμές ποδοσφαιρικής ευτυχίας, αλλά δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η εκτίμηση που θέλω να έχω στον εαυτό μου τα επόμενα χρόνια της ζωής μου.

Είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό κύπελλο και λυπάμαι που δυστυχώς πλέον δεν θα είμαι στα αποδυτήρια, για να πανηγυρίσουμε μαζί όλοι αυτό το όνειρο, όπως κάναμε τους τελευταίους μήνες για όλες αυτές τις επιτυχίες μας που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατομμύρια οπαδούς του Ολυμπιακού για την αγάπη και την εκτίμηση που μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή, παρά το ότι ποτέ δεν ήμουν μέλος της οικογενείας τους, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ένιωσαν και αυτοί με πόση υπευθυνότητα και με πόσο σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού υπηρέτησα ανιδιοτελώς αυτή την ευαίσθητη θέση, την οποία κατείχα μέχρι σήμερα σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί, για να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο πετύχαμε.

Αθήνα, 15/5/2024
Με εκτίμηση και Σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Super League: Στέψη ή παράταση στην αγωνία;

Published

on

Η προτελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ 2 διεξάγεται απόψε και τα βλέμματα επικεντρώνονται στο ντέρμπι του “Γ.Καραϊσκάκης” μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. 

Παράλληλα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση με “διπλό” στο Φάληρο θα αγκαλιάσει τον τίτλο, ενώ αν δεν τα καταφέρει και κερδίσει ο ΠΑΟΚ, όλα θα κριθούν στο φινάλε. 

Ενδιαφέρον βέβαια έχουν τα ματς και για τους “αιωνίους”, σχετικά με την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Παίζει ρόλο ωστόσο η παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη, αλλά και η μάχη του Ολυμπιακού στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ με την Φιορεντίνα. 

Το πρόγραμμα της ημέρας: 

18:00 Λαμία – Άρης COSMOTE SPORT 2 HD
20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός Novasports Prime
20:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ COSMOTE SPORT 1 HD 

Η βαθμολογία: 

  1. ΑΕΚ 75
    2. ΠΑΟΚ 74
    3. Παναθηναϊκός 71
    4. Ολυμπιακός 70
    5. Άρης 52
    6. Λαμία 35 
Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Ατρόμητος: Νούμερο ένα στη λίστα ο Πάμπλο Γκαρσία

Published

on

Ο Πάμπλο Γκαρσία αποχώρησε από τον πάγκο του Πανσερραϊκού και βρίσκεται σε συζητήσεις για τον νέο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι στην κορυφή της λίστας του Ατρόμητου, με τις οριστικές εξελίξεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες. Η διοίκηση των Περιστεριωτών έχει πολύ καλή γνώμη για τον Γκαρσία μετά κι από τα φετινά πεπραγμένα του 47χρονου στις Σέρρες κι όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια.

Τότε έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ενώ πριν το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε και στην Ξάνθη. Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 2002.

Ως προπονητής ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από την Κ19 του ΠΑΟΚ με την οποία κατέκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ το 2021 ως υπηρεσιακός προπονητής κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδα και στη συνέχεια πήρα τα ηνία του ΠΑΟΚ Β΄ στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Τη φετινή σεζόν ο Πανσερραϊκός αποτέλεσε την πρώτη του ομάδα στη Stoiximan Super League. Τα «Λιοντάρια» εξασφάλισαν άνετα την παραμονή τους στην κατηγορία, με τον Γκαρσία να κάθεται στον πάγκο σε 38 ματς, με απολογισμό 11 νίκες, 12 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Continue Reading
Advertisement

Facebook