ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ανακοίνωσε αναστολή πρωταθλημάτων η ΕΣΚΑ-Η

Τέλος και επίσημα, για έναν μήνα και βλέπουμε, στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η.
Η ανακοίνωση της Ένωσης:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ-Η , μετά από την ανακοίνωση της ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ των περιορισμών για τον αθλητισμό , στα ενισχυμένα μέτρα για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας, (https://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3162-2020-11-02-15-14-29 ) αποφάσισε την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων που τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑ-Η , μέχρι την λήξη των μέτρων αυτών.

Α1 ΕΣΚΑΗ
Ανοίγει η αυλαία, επιστρέφουν οι… αγαπημένες Δευτέρες των φίλων του τοπικού μπάσκετ

Επιστρέφουν οι αγαπημένες … Δευτέρες στον τοπικό χώρο του μπάσκετ με την εκκίνηση στην Α1 ανδρών που είναι προγραμματισμένη σήμερα 6 Οκτώβρη, με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια και πολλά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Ξεχωρίζουν στην πρεμιέρα οι αγώνες Ροϊτίκων-Αραχωβιτίκων/Ακταίου, ΕΑΠ-Αίολου Αγυιάς και Κεραυνού Αιγίου-Ολυμπιάδας. Συνοπτικά το πλήρες πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
Γηπ. Κ. Αχαγιάς 7.30μ.μ.: Δύμη’07-ΠΑΣ Ναυπάκτου
Γηπ. Ροϊτίκων 8μ.μ.: Ροίτικα-Αραχωβίτικα/Ακταίο
Γηπ. ΕΑΠ 8μ.μ.: ΕΑΠ-Αίολος Αγυιάς
Γηπ. Πύργου 8μ.μ.: Ηρακλής Πύργου-Ανδραβίδα
Γηπ. Αιγίου 8.30μ.μ.: Κεραυνός Αιγίου-Ολυμπιάδα
Γηπ. Περιβόλα 9μ.μ.: Απολλωνιάδα-Αστέρας Τέμενης
Γηπ. Κρύα Ιτεών 9.30μ.μ.: Νέοι Γλαύκου-Διαγόρας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Α2 ΕΣΚΑΗ
Ο Σείριος σπουδαία νίκη σε ραντεβού ντέρμπι με την Ζάκυνθο στο Promitheas Park

Πρεμιέρα με ντέρμπι είχαμε στην Α2 ΕΣΚΑ-Η με τον Σείριο να επικρατεί με 56-54 της Ζακύνθου στην Πάτρα μετά από ένα μέτριο μεν, αλλά πολύ συναρπαστικό σε εξέλιξη 40λεπτο.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στα μισά 31-29, με τους νησιώτες από τη δική τους πλευρά ανταγωνιστικούς μέχρι το τέλος.
Τα 10λεπτα: 21-15, 10-14, 13-13, 12-12.
ΣΕΙΡΙΟΣ (Σταματόπουλος): Νικολόπουλος 11, Γκαντολούδης 6, Γ. Δαγκούλας 9 (1), Παπαθεοδώρου 4, Γριτσώνης 2, Κ. Δαγκούλας 4, Καρράς 6, Τσίρος 2, Μιχαλάκος 5 (1), Σταυρόπουλος 2, Π. Λιόλιος 5, Τσαμαντάνης.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Παπαδάτος): Φ. Μουζάκης 2, Δημησιάνος 22 (3), Σαμπαζιώτης 4 (1), Θεοδωρίτσης 9 (1), Μάργαρης 7, Δ. Θεοδωρίτσης 6 (1), Ζαρκαδής 2, Β. Θεοδωρίτσης 2, Γιακουμέλος, Θ., Λέσι, Φλεμοτόμος.
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 2
Θ. Λιόνας: “Η πρεμιέρα έχει πάντα άγχος, νικήσαμε και προχωράμε με σύμμαχο τον χρόνο”

“Συγχαρητήρια πολλά στην ομάδα μας, ξεκινήσαμε με το δεξί το πρωτάθλημα κι εκτός από τον αντίπαλο νικήσαμε και το άγχος της πρεμιέρας που κρύβει πάντα παγίδες.
Ο δρόμος είναι μακρύς και συνεχίζοντας τη δουλειά μας θα βρούμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Είμαστε νέα ομάδα που θέλει πίστωση χρόνου για να δείξει πράγματα». Λόγια του κόουτς Θανάση Λιόνα στη «Match» λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον Τήρων Αγ. Θεοδώρων (66-58) στην άδεια Αγυιά, με τον ίδιο να ζει με μεγάλη ένταση το πρώτο αυτό παιχνίδι, θέλοντας η αρχή να είναι νικηφόρα, όπως κι έγινε.
Μίλτος Σπυρόπουλος