Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ανανεωμένες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου – ΦΩΤΟ

Published

on

Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2021 – 2022, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο είναι στην διάθεση των Φοιτητών, των Φοιτητριών, των Μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των Αθλητικών Ακαδημιών Παιδιών, των Αθλητικών Σωματείων και των φίλων από την ευρύτερη περιοχή. Όλες και όλοι μπορούν να αθλούνται καθημερινά και τα σαββατοκύριακα σε ένα περιβάλλον ιδανικό, πιστοποιημένο και ασφαλές για κάθε είδους προπόνηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Με εξειδικευμένο προσωπικό, με προμήθεια καινούργιου και σύγχρονου εξοπλισμού από το Σεπτέμβριο 2021, με μηχανήματα αερόβιας εκγύμνασης (ηλεκτρικοί διάδρομοι, ελλειπτικό μηχάνημα και στατικά ποδήλατα), με νέας γενιάς γήπεδα αθλοπαιδιών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με γήπεδα αντισφαίρισης σύγχρονων προδιαγραφών και ένα εντυπωσιακό γήπεδο Ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (https://www.upatras.gr/anakoinosi-gia-to-panepistimiako-gymnastirio/) ως ένα μοντέρνο «Σπίτι Αθλητισμού», έρχεται να καλύψει με δυναμικούς και δημιουργικούς τρόπους κάθε είδος εκγύμνασής σας, κάθε προπονητικό σας πρόγραμμα.

Η Φυσική Αγωγή και η άθληση είναι μέρος της στοχοθεσίας της Πρυτανικής Αρχής και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) Φυσικής Αγωγής του Γυμναστηρίου.  Προσφέρει στη συντήρηση και στη βελτίωση του σώματος και του νου, μεταφέρει και διαδίδει στο άτομο και στο περιβάλλον τις αξίες της δια βίου άσκησης και είναι φυσικά ένα δημιουργικό διάλειμμα από την καθημερινότητα της πανεπιστημιακής φοίτησης και της εργασίας αλλά και ένα δημιουργικό διάλειμμα για την ευρύτερη κοινωνία της πόλης μας.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: τηλ.: 2610997755 και στο

link: http://gym.upatras.gr

ΠΟΛΟ

Μεμονωμένα φιλικά οι γυναίκες του Ν.Ο. Πατρών, αισιοδοξία Κανελλόπουλου στη “Match”

Published

on

Τελικά μεμονωμένα θα είναι τα αρκετά φιλικά που θα δώσει η ομάδα γυναικών πόλο του ΝΟΠ έτσι ώστε να πάρει μια πρώτη «γεύση» της Α1 πριν το ξεκίνημα των επίσημων αγώνων της.

Ο ΝΟΠ είχε αρχικά τη διάθεση να διοργανώσει τουρνουά στην Πάτρα για την τελική δοκιμή, κάτι που δεν θα πάρει σάρκα κι οστά. Το οριστικό πρόγραμμα των φιλικών θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως.

Ο Βασίλης Κανελλόπουλος συνεχίζει την παρουσία του στην άκρη του πάγκου ξέροντας πολύ καλά την ομάδα, αφού αυτός την καθοδήγησε στο δρόμο της ανόδου στην Α1.

Μίλησε στην «Match» για τη νέα διαφορετική παντελώς χρονιά που έρχεται, μη κρύβοντας την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά.

«Είμαστε νεοφώτιστη ομάδα και ως τέτοια, ξεκάθαρος στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, όμως έχω εμπιστοσύνη στα κορίτσια ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Το ρόστερ, με εξαίρεση τις δύο ξένες και την Γροζοπούλου, αποτελείται αποκλειστικά από πατρινές και θέλουμε την στήριξη των φιλάθλων μας, που θα είναι πολύ σημαντική για να πάρουμε τα αποτελέσματα εκείνα που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να πετύχουμε την παραμονή».

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Διεθνές δρομικό γεγονός ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας, το ραντεβού στις 11 Οκτώβρη!

Published

on

 

Η Πάτρα καθυστέρησε δραματικά να καθιερώσει ένα μεγάλο εθνικό και γιατί όχι διεθνές δρομικό γεγονός, όμως αυτό πια άλλαξε!

Και είναι κάτι που πιστώνεται σε  πολλούς που δείχνουν να «το έχουν με τον αθλητισμό». Ο Δήμος Πατρέων, αρχικά και ο Κούρος Πατρών στη συνέχεια, έδωσαν και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα οργανώνοντας τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της πόλης με ανθρώπους με τεχνογνωσία και αγάπη για την Πάτρα και διάθεση προσφοράς.

Το εγχείρημα γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά η ανταπόκριση του αθλητικού κόσμου ήταν τεράστια για να κερδηθεί το στοίχημα και να καθιερωθεί ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας ως το μεγάλο δρομικό γεγονός της Νότιας και Δυτικής Ελλάδας!

Οι απαρχές του είναι στο 2015 με αγώνα 5.000μ. -μαζικό, λαϊκό- μετεξελίχθηκε σε ημιμαραθώνιο το 2018 που έγινε με μεγάλη επιτυχία, με τις πλάτες του ΣΔΥΠ – το πήρε πάνω της η Ελένη Παναγιωτοπούλου. Επλήγη από τον κορονοϊό και επανήλθε πια σε ένα άλλο επίπεδο.

Η φετινή τέταρτη εκδοχή του, αφιερωμένη στον Φάνη Τσιμιγκάτο φέρει την οργανωτική προσπάθεια των ανθρώπων του Κούρου και ειδικά του αρχιπροπονητή και παλαιού πρωταθλητή, Γιώργου Παπανδρεόπουλου!

Ραντεβού στις 11 Οκτωβρίου!

Στο φουλ οι εγγραφές

Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://raceid.com/el/races/13932/about

Η διαδρομή του 4ου Νυχτερινού  Ημιμαραθώνιου Πάτρας ξεκινάει από το Νότιο Πάρκο, συνεχίζει στην Ακτή Δυμαίων, αναστροφή στο ύψος της Πειραϊκής Πατραϊκής, είσοδος στο Νότιο Πάρκο στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα , κατεύθυνση βόρεια παραλιακά, ιχθυόσκαλα, παλιό κτίριο Λιμενικού, παλιό λιμάνι, εμπορική ζώνη παλιού λιμανιού, αναστροφή στην Πλαζ και ξανά πίσω.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Η Σέρβα Ράντονιτς εντυπωσιάζει στο Ευρωπαϊκό Κ18, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΝΟ Πατρών

Published

on

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πόλο νεανίδων (Κ18) που διεξάγεται στην Μάλτα (31/8-7/9), η εθνική ομάδα της Σερβίας με αρχηγό την Jovana Radonjic (γεν. 2007) ξεκίνησε νικηφόρα, να πρωταγωνιστεί σημειώνοντας πέντε γκολ!

Η Jovana Radonijc είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΝΟΠ ενόψει Α1 Γυναικών και αναμένεται στην Πάτρα λίγο μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στις 11/09 για να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας που έχει ξεκινήσει κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή Βασίλη Κανελλόπουλου.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΟ4 minutes ago

Μεμονωμένα φιλικά οι γυναίκες του Ν.Ο. Πατρών, αισιοδοξία Κανελλόπουλου στη “Match”

ΠΥΓΜΑΧΙΑ20 minutes ago

«Η ΕΑ Πατρών κάνει σταθερά βήματα προόδου», συνέντευξη Γιάννη Χαζάπη στην “Match”

Α2 ΒΟΛΕΙ32 minutes ago

Ξεκίνημα προετοιμασίας με όρεξη και αισιοδοξία στην ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ39 minutes ago

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας διπλό φιλικό τεστ με «άρωμα» Πάτρας, κεκλεισμένων των θυρών

ΜΠΑΣΚΕΤ57 minutes ago

Αμφίβολος ο Γιάννης, εκτός ο Λαρεντζάκης με Βοσνία

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ1 hour ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια στην α’ φάση του Ευρωμπάσκετ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ1 hour ago

Αστέρας Μιντ.: Στηρίζεται στον περσινό βασικό κορμό

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 hours ago

ΑΟ Τριταίας: 7η μεταγραφή για την ομάδα του Σ.Κατσαντούλα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

“Κοκκινόμαυρες” ματιές στο φιλικό της Θύελλας Πατρών με την Ζάκυνθο

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Διαγόρας: “Κλείνει” Μπουρίκα και έχει και συνέχεια

ΠΟΛΟ4 minutes ago

Μεμονωμένα φιλικά οι γυναίκες του Ν.Ο. Πατρών, αισιοδοξία Κανελλόπουλου στη “Match”

ΠΥΓΜΑΧΙΑ20 minutes ago

«Η ΕΑ Πατρών κάνει σταθερά βήματα προόδου», συνέντευξη Γιάννη Χαζάπη στην “Match”

Α2 ΒΟΛΕΙ32 minutes ago

Ξεκίνημα προετοιμασίας με όρεξη και αισιοδοξία στην ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ39 minutes ago

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας διπλό φιλικό τεστ με «άρωμα» Πάτρας, κεκλεισμένων των θυρών

ΜΠΑΣΚΕΤ57 minutes ago

Αμφίβολος ο Γιάννης, εκτός ο Λαρεντζάκης με Βοσνία

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ1 hour ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια στην α’ φάση του Ευρωμπάσκετ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ1 hour ago

Αστέρας Μιντ.: Στηρίζεται στον περσινό βασικό κορμό

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 hours ago

ΑΟ Τριταίας: 7η μεταγραφή για την ομάδα του Σ.Κατσαντούλα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

“Κοκκινόμαυρες” ματιές στο φιλικό της Θύελλας Πατρών με την Ζάκυνθο

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Διαγόρας: “Κλείνει” Μπουρίκα και έχει και συνέχεια

Facebook