Πήγε στην Τούμπα με διάθεση για ζημιές η Λαμία, όμως στο τέλος ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με ανατροπή, 3-1, και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των playoffs της Stoiximan Super League, περιμένοντας πλέον το αποτέλεσμα του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.
Εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν από νωρίς με τον Μαρτίνεθ και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Μιχαηλίδης ισοφάρισε στο φινάλε.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους Θεσσαλονικείς, που ήταν κυριαρχικοί και κατάφεραν με υπέροχο τέρμα του Σβαμπ στο 70’ και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του ίδιου παίκτη στο 88’ να πάρουν τους τρεις βαθμούς.Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους από την αρχή, ωστόσο είδαν τη Λαμία να παγώνει την Τούμπα στο 7ο λεπτό! Μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, Κοτάρσκι και Κετζιόρα απέτυχαν να συνεννοηθούν, με τον Μαρτίνεθ να εκμεταλλεύεται το λάθος και να ανοίγει το σκορ.
Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν άμεσα τις γραμμές τους αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στην κόντρα, με το γκολ του Τσιλούλη στο 15’ να ακυρώνεται για οφσάιντ και τον Σλίβκα να έχει κεφαλιά λίγο άουτ τρία λεπτά αργότερα. Στο δε 21′ ο Λέικ βρέθηκε σε πλεονέκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά πλάσαρε κάκιστα και άστοχα.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στο 24ο λεπτό, με τον Σοάρες να κάνει το σκαφτό από τα αριστερά αλλά να βλέπει τον Σιμόν να διώχνει προτού περάσε η μπάλα τη γραμμή.
Η ομάδα του Βόκολου συνέχισε να πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε με ένα αντεπίθεση στο 40’, όταν ο Κετζιόρα έδιωξε σωτήρια μετά από γύρισμα από τα αριστερά, όμως μία φάση αρκούσε για να μπει ξανά στο ματς ο «Δικέφαλος του Βορρά».
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από τα δεξιά μετά από κόρνερ και βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Μιχαηλίδη, που ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά.
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Σάστρε), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες (46’ Μπάμπα), Τσιγγάρας (46’ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ (46’ Τάισον), Σαμάτα
Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης (90’ Βασιλαντωνόπουλος), Νούνιες (46’ Σαντάνα), Μαρτίνεθ (87’ Τόσιτς), Σλίβκα (78’ Στάνκο), Τσιλούλης, Λέικ (78’ Μάλτσι)