Α1 ΕΣΚΑΗ
Ανοίγει η αυλαία στα πλέι οφ της Α1 ΕΣΚΑ-Η σε Threeaction και Αγυιά

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ για την Α1 ΕΣΚΑ-Η, με Αίολο Αγυιάς και Παναχαϊκή να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.
Ο Αίολος υποδέχεται στο Threeaction τα Αραχωβίτικα και η σειρά βρίσκεται στο 2-0 από τα ματς της κανονικής περιόδου, οπότε οι γηπεδούχοι με νίκη κάνουν το 3-0 και παίρνουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.
Από την άλλη, η Παναχαϊκή έχει πιο δύσκολο έργο με αντίπαλο τον επικίνδυνο Ήφαιστο/Αχιλλέα Αιγίου και οι δύο ομάδες έχουν από 1 νίκη στην έδρα τους. Οι “κοκκινόμαυροι” έχουν βέβαια το αβαντάζ έδρας, αλλά τα πάντα είναι ρευστά και οι φιλοξενούμενοι θα τα δώσουν όλα, για να “σπάσουν” την έδρα.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:
Παναχαϊκη- Ήφαιστος/Αχιλλέας (1-1) (Γήπεδο Παναχαϊκής-20:00)
Αίολος Αγυιάς- Αραχωβίτικα (2-0) (Γήπεδο Αίολου Αγυιάς- 20:30)

Α1 ΕΣΚΑΗ
Μεταγραφή από τον Προμηθέα για την Ανδραβίδα

Το ΣΕΦΑ Ανδραβίδας έκανε μεταγραφή, λίγο πριν την έναρξη της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Η ομάδα της Ηλείας απέκτησε ως δανεικό από τον Προμηθέα, τον Νίκο Βασιλείου, που αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ και είναι 18 ετών.
Η σχετική ανακοίνωση:
«Το Σ.Ε.Φ.Α. Ανδραβίδας ανακοινώνει την απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του 18χρονου αθλητή Νικολάου Βασιλείου από τον Προμηθέα Πατρών.
Η διοίκηση της ομάδας μας εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Προμηθέα Πατρών για την άψογη συνεργασία και την ολοκλήρωση της μεταγραφής, που επιτρέπει στον νεαρό αθλητή να ενταχθεί στο ρόστερ μας για την αγωνιστική περίοδο 2025–2026.
Καλωσορίζουμε τον Νικόλαο Βασιλείου στο Σ.Ε.Φ.Α. Ανδραβίδας και του ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία στη νέα αγωνιστική σεζόν».
Α1 ΕΣΚΑΗ
Το πρόγραμμα του “Φάνης Κολλιόπουλος”

Η Δύμη διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά το τουρνουά που τιμά τη μνήμη του αδικοχαμένου μπασκετμπολίστα, Φάνη Κολλιόπουλου.
Το σαββατοκύριακο που έρχεται (20-21/9), το τουρνουά θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Κάτω Αχαΐας.
Πέραν της Δύμης θα λάβουν μέρος το ΣΕΦΑ, ο Αστέρας Τέμενης και η Ολυμπιάδα.
Το πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/9
Ολυμπιάδα- Αστήρ Τέμενης (18:30)
Δύμη- ΣΕΦΑ (20:30)
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/9
Μικρός τελικός (18:30)
Μεγάλος τελικός (20:30)
Α1 ΕΣΚΑΗ
Οι Νέοι Γλαύκου για την σωτηρία με νεανικό σύνολο, φιλικό τεστ με την ισχυρή Δύμη’07

Για μια ακόμη σεζόν η θυγατρική ομάδα του Γλαύκου/Εσπερου (Νέοι Γλαύκου) θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, έχοντας ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία.
Θα παραταχθεί και φέτος με νεανικό σύνολο (U23) και στόχο να προετοιμάσει ουσιαστικά τους ταλαντούχους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της για το επόμενο βήμα της καριέρας τους, την προώθησή τους στο αντρικό τμήμα.
Σήμερα Δευτέρα οι Νέοι Γλαύκου θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με τη Δύμη στο κλειστό της Κ. Αχαγιάς και θα ακολουθήσουν κι άλλα μέχρι το πρώτο τζάμπολ στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, έτσι ώστε να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι.
Μίλτος Σπυρόπουλος