ΜΠΑΣΚΕΤ
Αντετοκούνμπο: «Μπορεί το σουτ να μην μπήκε, αλλά μαθαίνω από τέτοιες φάσεις» (vid)

Οι Μπακς προσπάθησαν να κερδίσουν στα τελευταία δευτερόλεπτα Σανς (125-124), αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν.
Ο Αντετοκούνμπο ήταν συγκλονιστικός με 47 πόντους, αλλά ήταν ο μοιραίος στο τέλος, χάνοντας το τελευταίο σουτ.
«Ο Κρις ήταν κλεισμένος, ήμουν η επόμενη επιλογή, ήμουν ανοιχτός, σηκώθηκα, δεν μπήκε, αλλά είναι ένα σουτ που δουλεύω. Είναι ένα σουτ που κάνω συνέχεια, δεν μπορούσα να πάω μέσα.
Οπότε βρήκα την θέση μου, σηκώθηκα, δεν μπήκε, αλλά ένιωσα καλά. Με πληγώνει λίγο, όλοι θέλουν να βάζουν τέτοια σουτ, αλλά μαθαίνω από αυτά. Η ομάδα έκανε καλή δουλειά. Πάλεψε μέχρι το τέλος.
Θέλω να βγάζω στον αγώνα όσα δουλεύω και να εμπιστεύομαι την δουλειά που κάνω. Με αυτό το σκεπτικό μπαίνω σε κάθε παιχνίδι», τόνισε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Θέλει χρόνο ακόμη η προσαρμογή του Κίερ, σύνθετες άμυνες αντιμετώπισε στον Κρόνο

Φάνηκε περίτρανα στην πρεμιέρα ότι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της NL1 θα είναι εντελώς διαφορά από τα… λάιτ που προηγήθηκαν στα φιλικά και στα περισσότερα του κυπέλλου για τον Απόλλωνα.
Κλασικό παράδειγμα οι σύνθετες άμυνες των γηπεδούχων πάνω στον παίκτη «βαρόμετρο» του Απόλλωνα, τον Αμερικάνο Κίερ, που έμεινε σε χαμηλή πτήση στο σκοράρισμα, με μόλις 9 πόντους.
Θα χρειαστεί χρόνο ακόμη για να «δέσει» ως σύνολο η ομάδα έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό της, για το λόγο αυτό εκείνο που επείγει στη συνέχεια είναι πρώτιστα οι νίκες και φυσικά η πλήρης αξιοποίηση της έδρας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η αυλαία στην Elite League (1η αγωνιστική) πέφτει με “ντέρμπι” στα Ιωάννινα (ΕΡΤ-2)

Μετά τις πρώτες επτά αναμετρήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν το Σάββατο (4/10), η πρεμιέρα της Elite League ολοκληρώνεται στα Ιωάννινα.
Εκεί, οι Vikos Φalcons θα αντιμετωπίσουν το Λαύριο, σε ένα βαθμολογικό ντέρμπι, καθώς πρόκειται για ομάδες που στοχεύουν στην άνοδο στην Greek Basketball League. Το τζάμπολ του αγώνα έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 και η μετάδοσή του θα γίνει απευθείας κι αποκλειστικά από το κανάλι ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Συνεχόμενες ήττες της Χάιντελμπεργκ πριν το ραντεβού με τον Προμηθέα για το GBL

Χωρίς νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές στη Γερμανική Λίγκα έρχεται η Χάιντελμπεργκ για τον αυριανό της αγώνα με τον Προμηθέα στην πρεμιέρα του BCL (Τόφαλος, 7μ.μ.).
Χθες και στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής έχασε πάλι, τη φορά αυτή εντός έδρας από την Τσέμνιτζ με 90-83, δίνοντας συνέχεια στις μέτριες εμφανίσεις της, με Κίσεν, Σέριτς και Ουίλιαμσον πρώτους σκόρερ με 14 πόντους έκαστος.
Μίλτος Σπυρόπουλος