Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Carna: Νίκη – υπέρβαση θέλει στο σημερινό πολύ δύσκολο ραντεβού με το Περιστέρι

Published

on

Με τρεις ακόμη αγωνιστικές να απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα (ουσιαστικά είναι δυο αφού στο φινάλε υπάρχει το ραντεβού με τον πανίσχυρο Ολυμπιακό) ο Απόλλωνας ψάχνει απεγνωσμένα 1-2 μεγάλες νίκες που θα τον κρατήσουν «ζωντανό» στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού.  

Όμως το πρόγραμμα που τον περιμένει δεν διευκολύνει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς σήμερα το απόγευμα (18:00) θα είναι μεν γηπεδούχος αλλά με το ευρωπαίο Περιστέρι που είναι το ακλόνητο φαβορί για να επικρατήσει.  

Σύμφωνα πάντως με το «δόγμα» του Γιάννη Χριστόπουλου, «όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες πρέπει να προσπαθούμε» η πατρινή ομάδα θα κυνηγήσει στο απογευματινό ματς του Σαββάτου μια πολύ μεγάλη νίκη – υπέρβαση, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν.

Ο Αμερικάνος Μπιμπς με θλάση στο δικέφαλο είναι νοκ-άουτ και με την ελπίδα ότι θα προλάβει 1-2 ματς στα πλέι-άουτ. Επίσης τραυματίας εδώ και καιρό είναι ο Κογιώνης, όμως οι «μελανόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν για το καλύτερο κόντρα στο Περιστέρι, με τη βοήθεια και των οπαδών τους.  

Νέο πρόσωπο στην ομάδα θα είναι ο Αμερικάνος πόιντ γκαρντ Τρέβορ Μπλόντιν.  

Μίλτος Σπυρόπουλος 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Carna: Από τα πλέι-οφ …στον υποβιβασμό

Η πατρινή ομάδα αν και ξεκίνησε τη σεζόν με άκρως φιλόδοξους στόχους, το τελικό αποτέλεσμα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο

Published

on

Ήταν 5 Μαΐου 2023 όταν ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Απόλλων Βασίλης Βλασταράς (με μια ποικιλόμορφη συνεισφορά γενικότερα στην «μελανόλευκη» οικογένεια») παρέθετε συνέντευξη Τύπου με την ολοκλήρωση της σεζόν 2022-23 όπου η ομάδα είχε πετύχει να «επιβιώσει» στην Basket League.

Τότε που αν και πολύ νωρίς χρονικά, φρόντισε να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τη νέα σεζόν, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θεωρώ νπως του χρόνου θα είναι πιο εύκολο το έργο μας με στόχο να κάνουμε κάτι καλύτερο, το βήμα το παραπάνω, να μπούμε στην 8άδα», νήταν τα λόγια του.

Λόγια βέβαια που δεν τα είπε τυχαία, ξέροντας πολύ καλά ότι οικονομικά τα πράγματα ήταν πολύ βελτιωμένα στο σύλλογο κι ότι το μπάτζετ που θα διατίθετο για την ανδρική ομάδα θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Κάτι που φάνηκε στην πράξη με τις ηχηρές μεταγραφές που ακολούθησαν από την Ελληνική και ξένη αγορά, δημιουργώντας κλίμα ενθουσιασμού και υψηλών προσδοκιών όχι νμόνο στους ευρισκόμενους εντός των τειχών ντου Απόλλωνα, αλλά και γενικότερα στις τάξεις ντων πατρινών φιλάθλων.

Όμως, η συνεχεία αποδείχθηκε εκ διαμέτρου αντίθετη με τους φιλόδοξους αρχικούς στόχους. Λάθη και αστοχίες σε πολλούς και διάφορους τομείς οδήγησαν την ομάδα από πολύ νωρίς χαμηλά στη βαθμολογία, θέση που δεν πέτυχε να βελτιώσει ούτε στις 22 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, ούτε όμως και στις πέντε επιπλέον των πλέι-άουτ.

Επίσης, οι δύο αλλαγές προπονητών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου (Δελέγκος αντί Βετούλα και  Χριστόπουλος αντί Δελέγκου) δεν μπόρεσαν να σώσουν την κατηγορία…

Δεν είναι «καταστροφή»

Πάντως ο υποβιβασμός από τη μεγάλη κατηγορία δεν σημαίνει το τέλος του μελανόλευκου… κόσμου, αρκεί φυσικά να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή σε ότι έχει να κάνει με τη «θωράκιση» της ομάδας σε όλους τους τομείς ενόψει Elite League.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Carna: Τέταρτος υποβιβασμός με τον χειρότερο απολογισμό

Φέτος υποβιβάστηκε με 4 νίκες-23 ήττες.

Published

on

Ο Απόλλωνας με μία πολύ μέτρια πορεία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία με πιο σημαντικό στοιχείο ότι από το ξεκίνημα των πλέι άουτ ήταν «καταδικασμένος» στον υποβιβασμό.

Κάτι που δεν συνέβη τις άλλες τρεις φορές που «αποχαιρέτησε» τη μεγάλη κατηγορία, καθώς ο φετινός του υποβιβασμός είναι συνολικά ο τέταρτος.

Έχει προηγηθεί κάτι ανάλογο τις χρονιές 1999 (πήρε την 13η και προτελευταία θέση στη βαθμολογία με 34 βαθμούς και απολογισμό 8 νίκες και 18 ήττες), 2007 (τερμάτισε προτελευταίος με 34 βαθμούς και απολογισμό 6 νίκες-20 ήττες) και 2017 (ήταν πάλι προτελευταίος με ταμείο 7 νί- κες-19 ήττες και 33 βαθμούς).

Φέτος υποβιβάστηκε με 4 νίκες-23 ήττες.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Μαρτύριο τέλος: Αποχαιρέτησε την Α1 με συντριβή από το Λαύριο ο Απόλλωνας

Published

on

Το Λαύριο έφτασε σε μια ευρεία νίκη στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου (27/4), καθώς επικράτησε 104-66 του Απόλλωνα και ολοκλήρωσε με χαμόγελα το φετινό του “κεφάλαιο” στη Basket League.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Καστανέδα με 34 πόντους (5/7 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα, με τον Χόρχλερ να προσθέτει 14 ποντους με 5 ριμπάουντ και τον Θόρντον να ακολουθεί με 13 πόντους.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Όσμπορν με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Σαλούστρος κατέγραψε 14 πόντους με 7 ασίστ και ο Μπλόντιν αρίθμησε 12 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Στο 15-22 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 36-44 οι πόντοι στη ρακέτα, 13-2 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ), 18-22 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 20-61 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς των δύο ομάδων.

Το Λαύριο τερμάτισε με ρεκόρ 10-17, ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας υποβιβάσθηκε στην Elite League και αποχαιρέτησε την Stoiximan Basket League με απολογισμό 4 νικών και 23 ηττών.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 33-51, 50-71, 66-104.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Χριστόπουλος): Βισσαρίου 3, Όσμπορν 21, Γκιουζέλης 6, Πέρκινς 2, Μπλοντίν 12 (2), Καφέζας, Κογιώνης 2, Μπράουν 6, Σαλούστρος 14 (3)

ΛΑΥΡΙΟ (Μέξας): Μουρ 11 (1), Καστανέδα 34 (5), Μουράτος 7, Γκρόμοβς 4, Θόρντον 13 (3), Ζάρας 7 (1), Χόρχλερ 14 (1), Φλάτεν 8 (2), Ζάρας 7 (1), Δεϊμέζης 6, Βαζούκης

Continue Reading
Advertisement

Facebook